Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, dostal jsem chuť na med a vzpomněl jsem si, že mám dvě sklenice od včelaře schované ve sklepě. Jaká radost, když má člověk touhle dobou hlad a doma jen med a vánočka. Tak tam jdu hledat a objevil jsem dvě sklenice s tuhým obsahem připomínajícím vanilkový puding, ale kryslakující. Med tam mám odložen asi 2,5 roku.
Otázkou je, mohu ho sníst? Nebude prošlí či zkažený? Mám zažívací zdrav. problémy, tak se raději zeptám a u medu jsem tohle ještě neviděl. Buď jsem med od včelaře rychle snědl v rámci měsíce až dvou, ale na tyhle sklenky jsem zapomněl.
P.S.: možná píšu blbost, ale dá se uvést do původního stavu?
Díky
Takto se časem chová každý kvalitní med. Je to v podstatě důkaz toho, že není ničím pančován, ani jinak "upravován". Pokud jste se s tím ještě nesetkal, kupujete zřejmě v nějakém obchodním řetězci "parodii na med", která toho nemá s poctivým medem moc společného.
Jak postupovat při znovuzkapalnění medu už vysvětlili kolegové. Já osobně mám zkrystalizovaný med radši, nestéká mi z chleba. K regeneraci přistupuji až když je med problém dostat ze sklenice .
Kdybych se nebál, že mě zdejší milovníci medu ukamenují, prozradil bych ještě, že rozpustit zcukernatělý med lze pomalu a opatrně taky v mikrovlnce . Údajně tím ale ztrácí některé své pozitivní vlastnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.