Nejste přihlášen/a.
Pojkud jsi už do ní "nespadla", hrozí Ti anorexie. Dobré zatím je, že si problém uvědomuješ a chceš s ním něco dělat. Pokud to sama nezvládáš, obrať se na nějakého výživového poradce, případně pak už na psychologa, eventuelně až na psychiatra. A neváhej ! V současné době trpí anorexií, bohužel, má vnučka, nemůže se z ní dostat a trpí tím celá rodina.![]()
Jinak, pokud opravdu potřebuješ zhubnout (což je vždy otázka), já "absolvoval" t.zv. půlkrajíčkovou dietu (mohu zaslat) a její aplikací se mi podařilo, bez problémů a jakýchkoliv zdravotních fyzických i psychických následků, zhubnout, za půl roku, o 25 kg.
Tady ji máš. Pokud dodržíš a vydržíš, úspěch zaručen. Já zhubnul před cca 3-mi roky a žádný JO-JO efekt, kterým všichni vyhrožují. A bez jakýchkoliv "podpůrných" prostředků a bez zvýšené tělesné aktivity. Ale pokud tu přidáš, určitě to na škodu nebude.
A hlavně se nenech "stáhnout" k vegetariánství, nota bene veganství. (Případ mé vnbučky).To bývá mnohdy přímá cesta k té anorexii. Já mám zvířata moc rád, ale člověk je, v podstatě, od přírody, predátor a živočišné bílkoviny ke zdravému životu (aspoň podle mého názoru) potřebuje. A shoduje se na tom i mnoho odborníků. Ale jsou i takoví, kteří tvrdí opak (většinou vegetariáni). A tak si musíš vybrat.![]()
"Půlkrajíčková" redukční dieta.
Základní a důležité omezení:
- nejíst jakékoliv sladkosti !
- pití nesladit ! pokud nutno přisladit, používat umělá sladidla
- nepít jakýkoliv alkohol
- mimo dále uvedený rozpis nejíst opravdu nic dalšího!
- pít dostatečné množství NESLAZENÝCH tekutin – není ale nutno přehánět !
- nejíst jakékoliv jiné pečivo (rohlíky, housky, koláče, buchty a pod.)
Hlavní zásady a postup hubnutí:
Důsledně dodržovat stravování dle dále uvedeného rozpisu !
Po prvním měsíci nedojde k žádnému snížení hmotnosti, může dojít dokonce i zvýšení o cca 1 kg!
NUTNO NEVZDAT a VYDRŽET !
Další měsíc a pak každý další spolehlivě pokles hmotnosti o cca 4-5 kg.
Není nutno nijak zvyšovat tělesnou aktivitu, pokud se zvýší, není určitě na škodu, ale není to podmínkou.
Rozpis stravování:
Při mazání chleba možno používat máslo, sádlo, sýry, tvaroh, paštiky a cokoliv dalšího, ne v silné vrstvě.
Při přípravě oběda možno používat jakékoliv potraviny a jakékoliv přílohy- zkrátka běžně jako dříve
(pro přípravu salátů a úpravu jídel možno použít i běžné přiměřené množství cukru)
Snídaně (07.00 hod.) - půl krajíčku jakéhokoliv chleba (obyčejný) namazaný libovolně čímkoliv-viz výše
Svačina (10.00 hod.) - dtto
Oběd (12.00 hod.) - cokoliv dle chuti (maso+zelenina+přílohy), porci asi 2/3-3/4 jako dříve
(občas možno vynechat polévku)
Svačina (15.00 hod.) - půl krajíčku jakéhokoliv chleba (obyčejný) namazaný libovolně čímkoliv-viz výše
Věčeře (18.00 hod.) - dtto (možno vynechat a nahradit třeba jedním jogurtem +pomeranč, jablko)
Velmi důležité ! PAK UŽ NIC NEJÍST ! Možno pít (neslazené nápoje- voda, minerálka, čaj).
Dobu jídla dodržovat v toleranci cca 0,5 hodiny. Mezi jídly pauza cca 2-3 hodiny.
(Ale není to nijak kritické, občasné nedodržení nevadí).
Doporučení a závěr.
Ráno před snídaní a večer před spaním se zvážit na dobré digitální váze.
(Někdy vás ostatní považují "za blázna", ale je to důležité k okamžité reakci v případě přibývání)!
Po ukončení redukce přejít na běžné stravování, ale "hlídat" hmotnost (každé ráno a večer) a při případném zvýšení (0,5-1 kg) okamžitě redukovat snížením příjmu (ale nemusí být přímo redukce viz výše, ale stačí omezit běžný příjem, běžné stravy).
Po určité zkušenosti, při běžném stravování všeho, se dá hmotnost udržovat v toleranci 1 kg bez problémů.
Při případných "oslavách" možno i sladkosti, alkohol a "popřát si", ale vždy přiměřeně a pak případně 2-3 dny trochu opět omezit běžné porce.
Přestat jíst je extrémní řešení, ze kterého nejspíš onemocníte!![]()
Pouze ve zdravé stravě jsou prvky, které právě potřebujete ke spalování tuků, ke správné srdeční činnosti i které, když chybí, tak tělo naopak zadržuje zbytečně vodu.
Jediné, co Vám doporučím, je zdravě jíst, pozitivně myslet a hodně sportovat!
Odpusťe si, prosím, poznámky typu nebýt líná, tak to víte...
Ten, kdo tu nezištně odpovídá, přemýšlí o problémech tazatele, není líný, jen netuší, že někde v předchozích vláknech se o věku mluvilo. Nebo to prostě přehlédl. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.