Nejste přihlášen/a.
Musíte si uvědomit pár faktů:
1. První kila jdou rychle, obvykle na ně stačí změna jídelníčku.
2. Začnou se nabírat svaly - 1kg tuku a 1 kg svalu váží stejně, ale vytvaruje se vám postava a centimetry půjdou dolů. Takže se i měřte - pokud půjdou dolů centimetry, ale váha zůstane stejná, tak jste pořád na dobré cestě.
3. Je podzim, biologicky jsme nastavení tak, že teď mají naše těla nabírat tuk, abysme přežili zimu. Není proto divu, že se váš úbytek mohl klidně zastavit.
Rady:
1. Pokračovat ve zdravé racionální stravě (= jíst vše, ale v malých množstvích) - pokud jste posedlá, tak si určitě počítáte kalorie. Jakékoliv diety jsou pro zdravého člověka zbytečné, a vlastně i nebezpečné - mění normální fungování těla, pozměňují funkci metabolismu a po tom, co s nimi člověk skončí, tak zase ještě více nabere.
2. Navštívit opět obezitologa, mohl by zjistit nějaký skrytý problém. Když ne, tak alespoň poradí, co dál.
3. Pohyb - jakákoliv rozumná námaha je zdravá a pro hubnutí esenciální. Jasně že nejlepší je alespoň hodinu sportovat, ale každá troška se počítá: Chodit do schodů a ze schodů, i když je k dispozici výtah. Jít pěšky například do obchodu, i když by člověk normálně jel i pro mlíko autem. Já, například, jdu místo na metro na tramvaj, která je dál a je z ní o dost příjemnější pohled na město.
Dobrý den, co jste to držela za půst, když jste v jeho průběhu přejedla? To není přeci půst, pak se ovšem nedivte, že na druhý den vážíte více. Ono to jídlo, co jste do sebe nacpala, přeci taky něco váží, ne? Abyste se zbavila přebytečných kil, musíte hlavně nedržet půst, ale jíst pravidelně menší porce jídla. A k tomu zařadit pohyb - hlavně svižnou chůzi. A netlačit na pilu, to vám jak na potvoru ta kila dolů nepůjdou. Každý den choďte, je to zdravé a možná, že se vám zhubnout podaří.
eliskop: Měla by sis najít jídla, která ti chutnají, abys neměla pocit, že hubnutím o něco přicházíš a nezřízeně se necpala. A hlavně nejíst sladké, protože po tom jsou děsné chutě, které nejdou zvládnout. Jíst základní potraviny (ne polovovary) a jednoduchá jídla.
Mě pomohlo, když jsem si přečetla Knížku manželů Diamondových: Fit pro život. Nejdřív jsem jí odmítla, že je to blábol a dlouho trvalo, než jsem jim uvěřila, protože jejich rady jdou proti všemu, co se u nás o dietách povídá.
Ale funguje to (Já: 30 kg dole před cca 10 lety, od té doby občas plus nějaké kg navíc, které ale zase s přehledem shodím, když se radami řídím).
Držim palce, ať to taky zvládneš.
Tak mě napadá, co dělali všichni ti obézní před tím, než přibrali? Přece nikdo se ráno neprobudí a nemá 20kg nadváhu, váha se zvyšuje postupně. To někdo roky sleduje, jak tloustne a pak mu něco přeletí přes nos a chce zhubnout nejlépe během pár dní? Já se tedy vážím poměrně často. Snažím se mít na svých 156cm do 60kg. No jo, už mi není 20 a mám dvě děti, 50kg prostě budu vážit, leda by mě postihla rakovina. Jakmile je na váze víc, hned je to pro mě zdvižený varovný prst a nasadím si odlehčovací kúru. Ne že bych hladověla, ale na pád dní začnu hlídat co jím, zavedu odlehčené večeře, taková mozzarela a rajčata opravdu moc kalorií nemají, případně doplním ovocným smoothie. Ano, ovoce má sice cukr, ale taky hodně vlákniny, která zasytí a zpomaluje vstřebávání cukru.
Dobrý den, pokud jste snižováním váhy posedlá, tak je to případ pro odborníka přes hlavu. Jaký máte důvod neustále si snižovat váhu, resp. jste opravdu tlustá nebo si to jen o sobě myslíte? Víte, že se říká, že muži nemají rádi "vychrtlé" ženy? Co z Vás zůstane (kolik kg) po zhubnutí dalších 15ti kg? Nejste hodně mladá? Zdravím!
eliskap - jo jo, tak to jste tlustá.
eliskap - jen Vy (snad) víte, jak jste se k té nadváze dopracovala. Možná vlastním přičiněním, možná to je nemoc. Nemoc buď potvrdí nebo vyloučí lékař a jestli to byla Vaše zásluha, tak to nyní dělejte opačně (opačným způsobem, než jak jste si tu váhu zvyšovala).
Musíš trvale změnit způsob života = hodně pohybu vytrvalostního typu a pestré normální jídlo několikrát denně, hodně zeleniny, nevynechávat ani sladké, tak aby celkový příjem byl o něco málo menší než výdej... Dlouhé procházky ideálně s hůlkama a kopcovitý terén, běžky, plavání, kolo atd. atd. Co nejvíc chodit pěšky. Hubnout tak jedno dvě kila za měsíc, víc je moc rychle.. Vytrvat a ono to půjde.. Když budeš lehčí a s lepší kondicí, tak pak můžeš přidávat na zátěži, začít běhat atd. = půjde to líp než teď.
Zkuste najít na netu "kalorické tabulky".Tam si zadejte své míry a zapisujte si tam co jíte.Je tam možnost si nastavit jakou konečnou váhu chcete a ono vám to dopočítá kolik jíst.Je to zadarmo a nepotřebujete žádného výživového poradce.Kamarádka mi to také doporučila,já to zkusila a fakt to funguje.Zhubla jsem 10 Kg.Že se musíte hýbat je snad jasné
Elisko, nadváhu skutečně máte. 80 kg je na Vaši výšku hodně. Ale půsty jsou dost drastické a málokdo to vydrží. Já jsem si vzpomněla na jednoho člověka, kterého jsem znala a také s bojoval s nadváhou. Pak mu někdo poradil, aby jednoduše úplně vynechal jedno jídlo a opravdu to fungovalo. Ale hlavně nesměl jíst žádná ta mezi-jídla. Teda chroustat třeba nějaké brambůrky, nebo sušenky, nebo jiné takové "malé" dobrůtky, které jsou ale to nejhorší, protože ty nezasytí a mají právě ty největší kalorické hodnoty. Já teda nevím kolikrát za den jedl, protože já jím 3x za den. Snídaně, oběd, večeře. Takže já bych asi těžko mohla nějaké jídlo vynechat. Ale já jsem tak zvyklá jíst celý život a problém s nadváhou nemám. Ono je to asi o zvyku. Chvíli to třeba bude trvat a budete mít chutě, ale když vydržíte, tak se za chvíli žaludek scrvkne a nebude vyžadovat žádný přísun potravin, mimo rytmus. Mluvím hodně laicky, protože jsem nadváhu nikdy neřešila, ale zato to vidím kolem sebe u kamarádek. Také pořád řeší svou váhu a říkají, že nic nejedí a že já prý to mám dané geneticky. To si teda vůbec nemyslím, protože když jsem byla v pubertě, tak jsem také byla taková holka "krev a mléko". 174 cm a 75 kilo. Ale pak se to upravilo po prvním porodu nějak samo a od té doby nemám problém. Ale také jsem naprosto změnila stravování a naučila se jíst 3x za den a hlavně hodně zeleniny. Nebude to nic snadného, ale když chcete opravdu dosáhnout štíhlého těla, tak to za to stojí.
litry neslazeneho zeleneho caje hodne pomuzou, a bilky jsou zazracne.. a najdete si neco, co funguje primo vam, me treba funguje napr snidane 2 hole michane bilky s pazitkou a kouskem masla a kava bez cukru, obed cca 20 hranolek do trouby a volske oko z 2 bilku s chilli nebo pazitkou + chilli omacka a vecer treba 1-2 vysusene celozrnne tousty a 1-2 michane bilky s cibulkou a v prubehu dne alespon 30 kliku a 30 drepu jen tak zlehka. Ten toust je jedina vyjimka, jinak se pri poctive diete nedotknu peciva, cukru, mouky, ryze, testovin, masa. 20kg zhubnout poctive da docela zabrat a muze to trvat klidne az do kvetna, kdyz ted zacnete, protoze precejen clovek neni robot a nekdy si zahresi.
Tak s takovouto dietou máte příjem hluboko pod vaším bazálním metabolismem a chybí vám veškeré vitamíny a minerály. I kdybyste k tomu snědl půl kila zeleniny, tak vám bude chybět minimálně B12.
ja nerikal ze to jim denne byl to priklad mnozstvi jidla behem jednoho dne. Nicmene maso jim i tak jednou za uhersky rok, schvalne jsem se dival na doporucenou denni davku b12 a je to 0,5-2mikrogramy, vzhledem k tomu ze piji hodne piva, kafe s mlekem a dostatek vajec tak zrovna o b12 nemam zadnou starost. Pivo piju i pri diete, je mi to upe jedno, zhubnu vzdy
Všechno to jsou kecy. Když je člověk v pohodě, tak prostě nemá hlad! Vím to podle sebe, ale jak tu pohodu udělat? Provést nějaké změny v životě, které nastartují to směřování k lepšímu. Odpoutat se od lidí a práce, kde nás shazují, začít s aktivitami, které by nás nikdy nenapadly, dělat něco pro druhé, aniž bychom z toho měli užitek, nestýkat se s lidmi, kteří nás utvrzují v myšlení, želepší už to nebude... Pěkně se to píše, ale ta realizace je fakt tvrdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.