Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytrá houba - konkrétní zkušenosti, použití

Od: strnad® odpovědí: 14 změna:

Zdravím mám lupy, plíseň pod nehty. Žádný přípravek (šampon) zatím nebyl funkční. Teď jsem se doslechl o jekési chytré houbě, kterou se chystám vyzkoušet.

1. Ale protože s tím nemám žádné zkušenosti chci se teď nejdřív obrátit na zkušenější. Je mezi jednotlivými preparáty nějaký rozdíl nebo je to výsledkově všechno stejné a liší se to jen názvem.

2. Eventuálně jaký doporučujete šampon co obsahuje Pyrithion zinku?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máte zřejmě na mysli sibiřskou Čagu. Pomáhá prý na řadu chorob imunitou počínaje, lupénka, cukrovka a j. Lze zakoupit v lékárně extrakt z této houby, jinak roste na břízách, vzácně možno najít i u nás. I kdyby vám to nepomohlo, čaga rozhodne neublíží, posílí organizmus.

hodnocení

Aha, takze staci dojit do lekarny a rict, ze chci Sibirskou Cagu? Budou mit jen jednu variantu nebo jake baleni nebo v jake forme? Pouziti-aplikace je vevnitr?

Zašla bych raději do Makrovegetu nebo do Zelené lékárny, ale možná uspejete i v klasické lékárně. Prodávají se kapsle nebo mast.

Já si myslím, že chytrá houba proti plísním a čaga jdou dva různé přírodní podpůrné prostředky. Takový dojem na mě teď udělala četba různých informací na internetu. V obou případech věřím, že jsou účinné, jen každý trochu jinak a na něco jiného. Čaga ozdraví celkově. Pokud se chcete zaměřit hlavně na plíseň, volte spíše chytrou houbu. Jsem přesvědčená, že v každé lékárně vám rozdíly, způsob použití atd. vysvětlí. A případně i objednají, abyste nemusel do specializovaných lékáren daleko cestovat.

hodnocení

1x

A co takhle zkusit propolisovou tinkturu na plíseň pod nechty.Lze koupit v lékárně nebo si vyrobit sám.

jp
hodnocení

1x

Vyzkoušeno chytrá houba z lékárny, plíseń dva nehty na noze, výsledek nula, vyhozené peníze. Nepomohl ani exoderil,

zabraly prášky podávané ústně.

iz*
hodnocení

0x

Žádný přípravek zatím nebul funkční. → To máte nejvyšší čas se obrátit na odborníka (dermatologa), kterým jste měl začít. I s ním možná ještě budete nějakou dobu hledat, co opravdu pomůže.

Rady z internetu Vám nejspíš nepomohou, protože u Vás může být příčina jiná, než u toho, kdo poradí.

hodnocení

ani zadny pripravek od dermatologa nebyl funkcni, a proto se ptam na tu houbu...

iz*

Možná, že jste to u dermatologa vzdal moc brzy. Žádné zázračné prostředky neexistují, nevěřím, že by "chytrá" houba pomohla. (Věřím lékařům.)

hodnocení

0x

Tazetel má na mysli Pythium oligandrum. Mám zkušenosti s jejím použitím na všem léčbám odolávající lupy i plíseň pod nehty na nohou. Přípravků je řada, já jsem pro oba případy použil BioDeur. Doporučuji návštěvu stránek
www.chytrahouba.cz. Pro použití ve vlasech jsem tak jednou za čtrnáct dní připravil aktivovaný roztok (tenkrát byla v prášku, dnes je v tabletách, takže kousek tablety odpovídající množství prášku na špičku nože do 10cm3 stříkačky, doplnit vlažnou vodou a po třice minutách je houba aktivována. Vlasy umýt nejlépe mýdlem a po důkladném plachnutí roztok ze stříkačky kapat na jednotlivá ložiska a dúkladně vpsty vetřít. Pak nejméně týden, ale lépe 14 dnů umývat vlasy jen čistou vodou. 3-4x opakovat. U nehtů postupovat podle návodu.

Ale možná na stránkách firmy nejdeš lepší řešení. U nehtů na nohou je třeba nejprve vyhojit případné trhlinky po zarůstání nehtů. Roztok je dost zásaditý, takže použití na porušenou kůži se rychle stane velmi bolestivým.

doplněno 15.08.18 12:24:

Většina přípravků je dostupná v lékárnách, doporučuju pro hledání použít Heureku nebo nejlepsiceny.cz.

hodnocení

0x

S houbou neporadím, jsem k tomu spíše skeptický. Ale můžu vás nasměrovat na Exoderil, který na plíseň nehtů funguje. Bohužel osobní zkušenost o to více vím, že to zabere. poradte.cz/...

Určitě kupte roztok a klidně velké balení.

Ale je to velice dlouhý běh i na rok a víc a první náznak zlepšení také trvá velice dlouho. Musíte vydržet a nepolevit z aplikace 2x denně a nevykašlat se na to přes dovolenou apd. Záleží v jakém stavu začínáte s léčbou. Pokud jde o celý nehet (zasažené lůžko) pak už bych to řešil s doktory a konzultovat, že předchozí léčba nebyla účinná. Jsou další možnosti. Pokud máte třeba zasaženou půlku délky nehtu odkaz viz výše.

Gratuluji k rozhodnutí s tím něco dělat, protože hodně lidí se na to prostě vykašle a roznáší to dále. *palec*

marciva
hodnocení

0x

Já jsem si chytrou houbou vyléčila zubní choboty, které se mi pravidelně na jaře a na podzim ozývaly. Kdo někdy zažil tu bolest, pochopí proč jsem zkusila i něco takového. Při kontrole jsem svému zubařovi o tom vyprávěla a on nevěřil. Schválně mi udělal snímek a porovnal ho s minulým...choboty nikde:)

hodnocení

Muzete tedy nekdo poslat konkretni odkaz na produkt, ktery zafungoval? Dekuji

jp

Ty léky mi napsali na kožním, po té co mi zjistili laboratorně co je to za druh plísně. Fakt to chce k doktorovi a léčit vnitřně,

mykoz jsou různé druhy a léčí se různými medikamenty. To co je volně prodejné v lékarně mi nic nepomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]