Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Bedličky.
Včera v lese jsem jich našla s manželem spoustu,udělala jsem na kmínku a půlku obalila jako řízky.
Jakosi toho mám plné zuby ale spousta jich ještě zbyla a je mi je líto vyhodit nevíte co s nimi? Nedají se nějak upravit jinak?Žádný recept jsem nenašla nebo způsob jak je uchovat.
Zmražení? Nejsem výtečný houbař a proto děkuji za každou odpověď
A příště budu vědět, že ty, co nespotřebuji, nechám v lese ostatním
Ano, usušit, je to výborné koření, já to ani nemelu, nakrájím na malinké kousky a ono se to sušením ještě zmenší. Pak je to výborné přidávat třeba do masa na šťávu a tak, do polévek, je to velmi aromatické.
Opravdu nesbírám všechno. Pokud je nějaká houba už přerostlá, měkká, či okousaná od slimáků, nechávám ji na jejím místě. Stejně tak, když vím, jaké množství bych už neupotřebila. Nevadí mi překračovat hnízda poddoubáků, vždyť každý si rád taky najde.
Byla jsem na houbách. Bedly jsem chtěla dělat plněné. Proto mi vyhovovaly pěkně macaté středně velké hlavičky, ale ty rozvité /na řízky/, či ty malé, ještě nevyvinuté, jsem nechala růst. Kdo šel po mně a měl chuť na obalené, našel si dost.
Nebo je můžete darovat. Teď je hub spousta, každý si jistě nasbírá sám, ale žijí u nás v obci manželé, táhne jim devadesátka. Oba ještě čiperní, rozum jim slouží, ale do lesa už nemohou. Tak jsem 2 x donesla houby jim. Zcela nezištně. A měli velkou radost.
Tak klidně udělejte dobrý skutek, pochutnáte si nejen Vy, ale i Vaši známí, sousedé...Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.