Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bedly - co s nimi?

Od: infernet odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

letos se urodilo docela dost bedlí. Už jsme je smažili na kmíně, taky jako řízek, i polévku jsme dělali. Nevíte někdo, jak by se daly spotřebovat jinak? Co třeba usušit? Nebo do mražáku? Nebo recept?

Děkuji a hezký den.*mnam*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

4x

Plněné ty uzavřené kloboučky zapékané. Nejedla jsem, ale viděla jsem na obrázku. Asi šunka, sýr, vajíčko, rozsekané kousky hub, nějaké koření, asi kmín a pepř.. Pokaždé si říkám, že to zkusím.

Lisko, je to výborné, akorát najít dostatek uzavřených bedel. Dovnitř dáváme pouze šunku a sýr.

kepler*
hodnocení

2x

Jak je libo, i usušit se dají a pak použít jako houbový prášek, nebo drť. Taky se z nich dělají škvarky. Jinak receptů jsou mraky:

search.seznam.cz/...=

doplněno 30.09.17 19:06:

Do mražáku bych je doporučoval jen vydušené ve směsi s dalšími houbami, nejlépe suchohřiby nebo babkami.

hodnocení

2x

Do těch menších uzavřených bedel dávám směs podobnou té, jak rádci psali. Nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr /dobrá je gouda/, stejně nastriuhaný měkký salám, pepř, spojit vajíčkem. Hlavně NESOLIT. Sýr i salám už slané jsou. Naplnit kloboučky, obalit, osmažit. S br. kaší.

Houbová omáčka na kyselo. Se smetanou, bramborami a divokým kořením.

Včera jsem našla veliký koš pravých ryzců. Ty jsou nejlepší opečené na sádle. Stejně to můžete udělat i s bedlami. Jaga.

hodnocení

0x

Já je suším do houbové směsi, když je teda nesním jako řízek, nebo na kmíně. Jsou voňavé.

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, co z nich třeba udělat pomazánku? *mnam*

ekucharka.net/...

toprecepty.cz/...

toprecepty.cz/...

igurmet.cz/...

Receptů je několik, stačí si vybrat ;). Bedly které Vám zbydou můžete usušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bedle co s nimi

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]