Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s nehty na zahradě

Od: maky® odpovědí: 17 změna:

Pracuji na zahrádce v rukavicích, ale přece jenom je často odhodím, protože mi vadí. Pak mám nehty strašné, obarvené a pod nehty tmavé. Vyzkoušela jsem radu předem nadrápat mýdlo pod nehty, ale nepomohlo to. Pak drhnu citronem, Solvinou a pod., stejně jsou takové zdevastované. Máte ten problém a jak to řešíte?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak, rukavice jsem už dávno vzdala! Při obsáhlosti drobného pletí na mé velké zahradě, je to marná a neúčinná investice. Protrhám, nebo prodřu špičky prstů velmi rychle, u jakýchkoliv rukavic, kromě kožených, ve kterých se zase nedá plet. Je to marný boj. Pokud mám denně prsty zaryté v hlíně, tak pomůže jedině odstranit hrubou nečistotu a když jedu na nákup, tak se naložit večer před tím, na dlouho do vany, aby šla špína pryč. Pokud musím nečekaně odjet mezi ostatní čistý a kulturní lid, tak co nejde vyčistit kartáčkem a nůžtičkami, pustí částečně při mytí nádobí. Pokud se mi podaří kartáčkem vyčistit kůži kolem nehtů a za nehty, na kůži pod nehty zůstává nahnědlý film, tak už není jiná pomoc než si urychleně nalakovat nehty, aby to nevypadalo odpudivě. Stejný systém zveřejnila i Simona Krajinová (s tím lakem) a ty pražské rádobydámičky ji ztrhali, co je to za šmudlu, že špínu schovává pod lakem. Así zřejmě nikdy neplely opakovaně zahrádku. Já už si tím neustálým rýpáním pod nehty, snížila podstatně prostor, kde je nehet přirostlý k prstu. Taky jsem zoufalá, ale nic lepšího jsem nevymyslela.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. @maky, mě se nejlépe osvědčilo používat textilní zahradní rukavice s pogumovanými prsty a dlaní a do nich - a to je ta finta - vlezu po navléknutí těch igelitových z marketů, kterými si vybírám pečivo. Pak je nezahodím, ale dám si je do pytlíku k pečivu. Ty igelitové se natvarují podle mých prstů a nepropouští špínu ani jemný prach. Když dopleju, igelitové jsou špinavé, ale ruce čisté. Zatím jsem nic lepšího neobjevila. Ida

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, tak nejdříve vyčistit špínu (hlínu) a potom vyprat drobné prádlo v ruce, resp. v umyvadle. Budete mít nehty krásně bílé. Zdravím!

doplněno 11.10.17 19:16:

suzymon - to je prakticky stejná metoda, jakou jsem doporučil (mám vyzkoušenou) já. Jenže tazatelka si myslí, že chemii nepotřebuje, resp. ji odmítá jako agresivní. Pokud má někdo každý den ruce v hlíně a bez vhodných pracovních rukavic, tak se nemůže divit, že má potom ruce zrasované.

pb®
hodnocení

1x

Zvyknout si a rukavice neodhazovat. Ruce nemám zničené a špinavé ani po loupání ořechů, ani po práci okolo koní, ani po práci ve skleníku. Mně naopak vadí pracovat bez rukavic. Že rukavice vadí, to je jen výmluva. Copak lékaři na operačním sále taky odhazují rukavice, že jim vadí? Ne. Na vybělení špinavých rukou zkuste 3% peroxid vodíku, nakapat na kartáček na ruce a ty s tím vydrbat.

hodnocení

0x

Z pod nehtu to vydloubu nozem nebo sroubovakem, ruce si umeju tim co najdu (zalezi zda jsem v praci, doma nebo jinde) a pak to neresim.
A presto spim dobre:)

hodnocení

0x

Před jakoukoliv špinavou prací je dobré si natřít celé ruce, tedy i nehty krémem, pak to jde dobře dolů a špínu z pod nehtů prostě pak vyndáte.

hodnocení

0x

Co tohle? Tedy to je jen jeden odkaz pro informaci - martteskon.cz/...

Tekuty rukavice nejsou spatny, ale jen na to, aby sla spina z rukou dobre dolu.
U nehtu jsem si zmeny nevsiml.

hodnocení

0x

Je to dva roky, kdy jsem podobný problém tady na poradně řešila: poradte.cz/... Od té doby používám po práci žlučové mýdlo, jak mi poradila Liduli. Názorů a rad je k mé půvdní otázce hodně, třeba vám taky nějaká pomůže.

hodnocení

Všem děkuji za rady, někdy musím nasadit dvoje operační rukavice, hned mám prst venku, asi to s tou prací přeháním. Bene, nebudu se denně ráchat holýma rukama v agresívních pracích přípravcích, když přepírám v mýdle, nehty jsou stále zelené nebo hnědé a pod.

pb®

Pokud děláte v mokru, použijte rukavice nytrilové, jsou pevnější. Pokud v suchu, kupte si rukavice kožené. Ty jsou skoro nesmrtelné. Normální zimní kožené rukavice, ne pracovní tvrdé. S vhodnými rukavicemi může člověk dělat skoro cokoliv, pak je sundá a má ruku jak princezna.

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, na rukavice je potřeba si zvyknout ;). Chápu, pokud máte takové ty tvrdé rukavice, ve kterých nemůžete s prsty moc hýbat. Také mi vadí. Ale co zkusit měkčí?

zbozi.cz/...

A nehty si teď buďto musíte pořádně vyčistit mýdlem a nebo si je prostě a jednodušše ostříhejte :).

doplněno 12.10.17 16:20:

Maky, jenže zdravotnické rukavice jsou sice měkké, ale nejsou určené k práci na zahradě. Rychle se Vám protrhnou. Lepší je si koupit pracovní měkké rukavice, které sice nejsou tak měkké jako zdravotnické, ale s prsty hýbat můžete a jen tak se Vám neprotrhnou.

hodnocení

blanka33, mám tenké zdravotnické rukavice, měkčí už snad neexistují. Někdy si nasadím dvoje, aby se prst neproklubal. Nehty mám poměrně krátké, ale někdy potřebuji nehty "ošnípat" odkvestlé rostliny, nebo výrůstky na rajčatech a pod.a nehty se mi obarví z obou stran, takže to vypadá, jako špína za nehty a dělá to dojem, že se moc nemyji a mýdlo, to je na to opravdu slabota, tím nehty nevyčistím, to zabarvení je tam stále.

doplněno 11.10.17 18:36:

Zítra zakoupím žlučové mýdlo.:)

Maky, ještě než koupíte to žlučové mýdlo, které mimochodem také používám, ale na skvrnky na prádle, tak si dejte do lavoru teplou vodu, trochu tekutého mýdla a hlavně to nejdůležitější! Jedlou sodu! Chvíli si ruce v tom lavoru máchejte a pak nehty vydrbejte kartáčkem, půjde to dolů jako po másle a navíc budete mít krásně vláčné ruce.

doplněno 11.10.17 19:30:

Bene, ta jedlá soda snad není nijak drastická chemie, když je i v prášku do pečiva. Já jsem někde četla, že si ji ženy přidávají do koupele, aby měly jemnou pokožku. A je to pravda. Ruce mám vždycky krásně jemné a také se hrabu v zahradě. Rukavice používám, ale i skrze ně se mi hlína dostane na ruce a hlavně za nehty. A právě tou sodou to jde pěkně rychle pryč. Já si už teď dělám sama pedikuru a tímto způsobem jsem si dokonce sama odstranila kuří oko, které mi pedikérka odstraňovala dlouhou dobu a několikrát a říkala, že prý se mi bude dělat pořád. No nemluvila pravdu, protože pak jsem objevila tu jedlou sodu do vody a na po druhé jsem krásně ten "mozolek" úplně odstranila asi pěkně do hloubky, protože to je už rok a už se mi nic neobjevilo. Ona totiž ta kůže krásně změkne.

hodnocení

suzymon, jedlá soda mne vůbec nenapadla, určitě to vyzkouším, díky za radu.*tanec*

doplněno 11.10.17 20:05:

Někdo tu psal, že mám zrasované ruce, no to nemám, mám jenom obarvené nehty, asi jsem se špatně vyjádřila.Děkuji za všechny rady.

liska*

Někde jsem četla radu, že před prací si nadrápnout mýdlo, aby zůstalo pod nehty.

Já teda používám pracovní rukavice s pogumovanými prsty. Ty levnější se nehtama brzo propíchnou. Určitě se dlouho nevydrží v celogumových. Na ně někdy bývá nežádoucí kožní reakce, kontaktní ekzém na zápěstí. A pak je sundáte a máte je plné potu a ruce rozmáčené. U těch textilních s pogumovanými prsty je dobré trefit svou velikost. Vyhledávám č.8. Ale vím, že některé práce s rukavicema prostě nejdou.

hodnocení

0x

Rukavice nepoužívám žádné a na nic. Výjímka byla jen, když se babička znečistila. Na zahradě v nich nemám cit, plevel nevytáhnu celý, uštípnu vršek, rukavice se shrnují, kloužou...Mám i ty úplně tenké chirurgické, ale tam zase stačí ostrý kamínek a je po nich. *bzum*

Ruce si po práci umyju třeba 2 - 3 x teplou vodou, hodně mýdla. Použiji i tuhý kartáč na ruce. Nehty vyčistím špičkou od pilníčku. Na noc ruce namažu mastným krémem a abych neušpinila povlečení, teprve teď na noc natáhnu ty rukavice. Ráno jsou ruce jako nové. Ale jen do té doby, než zase zakleknu na zahrádku. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]