Nejste přihlášen/a.
Nevěděla jsem do jaké rubriky zařadit mou otázku, tak se nezlobte.
Chtěla bych se poptat, jestli tu není někdo kdo má stejnou nebo podobnou zkušenost.
Nedávno jsem se léčila z chřipky, byla to spíš žaludeční chřipka. Poté co mi asi po týdnu bylo lépe se mi začal dělat na boku na pravý straně takový červený flek, jakoby podél boku. Myslela jsem si, že je to jen nějaký škrábanec nebo otlačení od něčeho. Jenže teď asi před čtyřmi dny se mi začali vytvářet takové puchýřky malinké, které příšerně svědí, trochu jsem si je rozškrábala a dost to bolí.
Na internetu jsem se dočetla, že by to mohl být pásový opar, který je infekční, takže (chodím ještě do školy), mě máma nechala s tím doma a prej když to nezmizí tak musim k doktorovi, že bych nakazila ostatní. Je to fakt nepříjemné, dost to pálí a svědí. Připadá mi, že se to spíš rozrůstá a vytváří se další puchýřky než aby to mizelo.
Nevíte někdo co s tím? Kvůli chřipce jsem zameškala už týden a pár dní a teď ještě tohle, nejde o učivo ani o nic, to všechno zvládnu, ve škole jsem omluvená, ale bojím se toho až půjdu do školy a budou se mě ptát, já řeknu, že jsem měla něco nakažlivýho a ještě k tomu kožního, tak se ode mě budou všichni odtahovat. Samozřejmě jim to řikat nemusim, ale čtrnáct dní doma a jen se chřipkou je trochu divný. Nevím jestli jít k doktorovi, ale ten mě nechá zase tejden doma a to bych nerada.
Natálko, cizí zkušenosti jsou nebezpečné, lidé radí podle toho, co si pod Vaším popisem představí. Nikoliv podle toho, co Vám opravdu je → nikdo totiž neumí diagnostikovat přes internet. Chceš-li se zbavit problému, navštiv lékaře.
K závěru otázky: Je lepší být doma déle (spolužákům nemusíš důvod sdělovat), než šířit případnou infekci.
jj, pásový opar. Užil jsem si ho dvakrát. Pásový opar vytvoří větší a na seba natlačené puchýřky, které snadno praskají. Tyhle puchýřky samy o sobě nijak nesvědí a nepálí. Zato dost silně a vytrvale bolí místo uvnitř ve tkáni pod nimi. Bolí tak, že se na něj nedá ani sáhnout a v noci tě budí ze spaní.
No ale jak už sis asi přečetla, na nic nečekej, jdi a ukaž problém doktorovi.
Pokud by se jednalo skutečně o pásový opar, ten je nakažlivý ještě před výsevem puchýřků a maximálně asi pět dní po jejich objevení, pak už ne. Způsobuje ho stejný vir jako nešťovice.Učitě navštivte lékaře,který vám jediný potvrdí nebo vyloučí, zda se o pásový opar jedná. Já sama jsem před pár lety pásový opar měla a chodila jsem normálně do práce, kontrolku mě lékař nenapsal. Je to fakt bolestivé onemocnění a včasná léčba vám pomůže.A ještě vás varuji,pokud by to byl pásový opar, tak hlavně puchýřky neškrábat, zůstaly by vám jizvičky.
Tak kožař, kekterému byste asi šla, váz obvykle doma nenechá. Většinou napíše mast, někdy dá i tablety vnitřně, poradí životozprávu, a pozve na kontrolu.
A obecně: internet jako léakař na dálku je blbost. Vzpomínám si na Maxe Kašparů, který ve svém pořadu"do varu s Maxem Kačparů/ uvádí, že ho přivedou do varu pacoentí, ktečí přijdou s hotovou diagnozou podle interneyu a po něm chtějí jeno recept a vědí přesně jaký. Takže čupky dupku k doktorovi.
Na pásový opar mám dost hodně ošklivé vzpomínky. Bolelo to jako čert, brala jsem i nějaké prášky proti bolesti. A taky mě doktorka něčím strašila. Nemůžu si vzpomenout co to bylo, něco s neštovicemi a zánětem nervových vláken nebo co to bylo. Měla jsem pásový opar několikrát a vždycky to bylo nesmírně bolestivé. Už nikdy!
Měl jsem chřipku a doktor mě nechal na neschopence tři týdny, takže to není nic divného. Nebo se zeptej doktora, aby ti poradil, co říct, abys uklidnila dav. Můžeš třeba říct, že jsi měla plané neštovice, vir planých neštovic je tomuhle viru hodně příbuzný. Rozhodně to nějak nelam přes koleno a pořádně se vyleč, pokud se pásový opar nedoléčí, může bolet i několik let! Sice na to nejsou žádné přímé léky, ale pomáhají vitamíny (B a C) a přípravky se zinkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.