Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po dietách přejídání

Od: potrebujipomoc odpovědí: 8 změna:
Dobrý den...Až dnes jsem si připustila,že jsem neskutečně hloupá a že se prejidam... Mám velkou váhu a proto jsem začala chodit do fitness a hubnout. Nikdy jsem moc nejedlá a všichni kolem to věděli a potvrdili mi to. Protože jsem chtěla fakt moc zhubnout, začala jsem držet různé diety...Jednu dobu jsem ani nejedla. Ale teď mi v mozku snad přeskočilo, mou fyzickou stránku ze které jsem nešťastná i psychickou kdy mám pocit,že se mi všechno bortí - vztahy, přátelství... To řeším jídlem a stále jsem si to nechtěla připustit.. dříve jsem si prošla všemi různými odborníky a ti nevěděli co se mnou ...A já sama nevím co se sebou. Poraďte mi prosím ... Zvláštní je,že z jídla nepribiram (fitness stále navstevuji). Byla bych ráda za nějaké rady od Vás, co bych mohla dělat a změnit, sama to nezvládám a nedokážu o tom mluvit s rodiči.. je mi 19,děkuji Vám

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dave*
hodnocení

2x
Na diety kašli
Budeme se tímto heslem výdej energie musí být vyšší než příjem
Nesmiš mít žádnou hladovku musíš jíst malé porce po celý dentak abys neměla hlad
Když už se přejíš tak si to nevyčitej jinak to bude horší
Ani nevíme kolik vážíš na svoji výšku
Musíš si zaběhat každý den aspoň si pročistíš hlavu a mozek
Nezapomínejte na tekutiny

hodnocení

2x

Kolik vážíš? Kolik měříš? Jak je to s tím přejídáním? Co všechno sníš v záchvatu žravosti? *hej*Všechno je jen ve tvé hlavě a ve tvém přístupu k jídlu. Jak to máš?

doplněno 26.02.17 18:32:

Tohle je zajímavé čtení: zeny.cz/...

autor
hodnocení

Vážím moc...Vážím přes sto kilo... Už od malá mám problém s váhou...Ale myslím si, ze to prejidani je vážně v hlavě... Nejím třeba nějaké extra nezdravé věci jako hranolky,hamburgery,nikdy si nejdu koupit sama od sebe čokoládu,bonbóny nebo tak, spíše mám problém s pečivem, toho jim strašně moc a naší vaří dost zdravé,hodně ze zeleniny a tak,takže spíše tady takových věcí... Snažím se v tom utopit své problémy, takové ty běžné,které patří k dospívání,jinak nemám důvod mit deprese ...Přitom vím,že tím nic nevyresim a pak jsou tady výčitky,hlavně z toho,že rodiče říkají,že moc nejím a ještě nehubnu...

Dobrý den. Držet diety nebo dokonce hladovět, je špatná cesta. Je to hodně o vůli a jak to má člověk nastavené v hlavě. Chce to zamyslet se nad svými stravovacími návyky. Co jíte, jak velké porce, kolikrát denně atd. Pohyb si vyberte jaký Vás baví. I delší svižné procházky se počítají. Pokud máte sklony k přejídání se, pak se snažte nemít po ruce nezdravé potraviny. Pijte jen čistou vodu, případně čaj, pitný režim dodržovat je též důležité. Netrapte se tím co bylo do nynější doby. Začněte na sobě pracovat od teď a přemýšlejte o tom co jíte, jak často a kolik...Dávám Vám odkaz na diskuzi která zde proběhla s tímto problémem. Třeba načerpáte motivaci a informace i z ní. Držím palce, je to opravdu jen o pevné vůli a o tom, jak to má člověk nastaveno v hlavě..

poradte.cz/...

hodnocení

0x

V 19 letech, kdy se navazují vztahy, je víc než 100 kilo opravdu zoufalé. Je to od přejídání? Nemůžeš mít nemocnou třeba štítnou žlázu? To by nejprve chtělo vyloučit, proto prohlídka u lékaře, nejlépe na endokrinologii. Ale to Ti OL poradí.

V každém velkém městě je dietní doktor. Většinou má soukromou praxi. Znám jednu takovou lékařku. Za zapsání pacienta do stavu a vyšetření příchozího zaplatíš 500 Kč. Pak Ti sestaví jídelníček na míru. Hlad není, jí se dost, ale kvalitní jídlo. Šunka nejvyšší kvality, tvaroh, jogurty, sýry /nízukotučné/, hodně zeleniny, převážně v syrovém stavu. Ovoce jen opatrně, i ono obsahuje cukry. Z masa doporučovala jen králíka, netučné ryby, netučné vepřové, hovězí a hlavně preferovala krůtí maso. Kuřecí nedoporučovala. Z příloh jen rýži a těstoviny /což je dost zvláštní, je v nich mouka/, brambory také ne.

Návštěva 1 x za 2 měsíce, při každé této návštěvě se platilo 100 Kč. Ale to nakonec nevadí, vždyť za to fitko jistě taky platíš. A skutečně to pomáhalo. Nejezdila jsem tam jako pacient, ale jako doprovod.

Jinak trpíš tzv. jojo efektem. Mučíš se dietami. Tělo není hloupé, přísun potravin se najednou ztenčil. Tělo vyčkává. A když se za čas začneš přežírat, hned si tělo začne dělat pěkně tukové zásoby, protože si říká: co kdyby zase přišlo období nouze? Ať mám pak z čeho trávit. ;)Říkám to jako laik, doktor by to nazval jinak. Ale je to tak.

Takže: vyloučit nemoc, jíst pravidelně, menší porce 5 x denně. Ta výživová poradkyně by nebyla na škodu. Nevím, odkud jsi, já znám paní doktorku v Hradci Králové. Jaga.

adriklic*
hodnocení

0x

Ahoj, vím jak se cítíš, prošla jsem si tím samým. A jak píše slečna nade mnou, je to dost na prd, protože v tomhle věku je důležité se cítit fajn, protože tě čeká hodně důležitých věcí, které můžou ovlivnit tvůj život. Být tebou, zkusím pomoc odborníka, protože to vidím jako jediné východisko, i když jsi psala, že už jsi to zkusila. Nevím odkud jsi ale já jsem z Brna a měla jsem jídelníček tuším od Nutrizone, zkusím ti pak hodit odkaz, až ho najdu. Hlavně si to udržuji doteďka... Jinak, s rodičema si narovinu promluv, i když vím, že se to lehko radí. :)

adriklic*
hodnocení

0x

tak tady je - nutrizone.cz/... máš tam rovnou i ten jídelníček, zkus se třeba optat, za to nikdy nic nedáš. Navíc mají podle mi docela přístupné ceny, co jsem jinde zažila, tak to bylo strašný. A ten přístup je taky o něčem jiným. :) Jinak si vypočítej tepovku - jsou na to na netu kalkulajdy, a vypočti si svůj ideální tep pro spalování tuků a snaž se si ho držet při kardiu. Tuky se začnou spalovat po 20 minutách jakékoliv aktivity. Zkus třeba eliptický trenažér, 30 minut, na vyšší úroveň a pomaličku "jeď", nezadýcháš se a budeš spalovat :)

hodnocení

0x

To, co popisujete, je obecne porucha příjmu potravy, konkrétně u vás to vypadá na bulimii. Pokud se z toho chcete dostat sama, je to hodně o vůli. Nepůjde to bez toho, abyste pořád sledovala všechno co jíte. Pokud to sama nezvládnete, budete muset navštívit dietologa, případně psychiatra, ale už přiznání si situace je důležitý krok.

Jinak ta kontrola u endokrinologa je určitě taky vhodná, nemyslím si, že byste to měla od hormonů, ale pokud to nepůjde, bude potřeba to zkontrolovat.

Jinak velké hladovění nedoporučuju, nedávno jsem podstoupil jedno nedobrovolně a bylo to moc špatné pro játra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]