Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc bych potřebovala poradit. Už dlouho chci hrozně zhubnout, ale pokaždé když držím dietu několik dní, tak potom se přejím tak, že se mi váha vrátí a kolikrát i dvojnásobně. V poslední době držím i lehké diety, že jím pětkrát denně a najím se do syta, ale stejně se přejím klidně i ten den. Nemám nadváhu, ale když se na sebe kouknu třeba jen ve spodním prádle, tak jsem spíš tlustší. Prosím poraďte, jak mám zhubnout. Moc děkuji
Ahoj, taky občas řeším tenhle problém Nejsem moc příznivcem rad typu, že člověk musí hlavně cvičit a hejbat se, což radí v různejch časopisech nebo na diskuzích. Je to fakt nejvíc o tom jídle, což mi kdysi potvrdila i trenérka ve fitku. Nechci tě tady k ničemu nabádat, ale nejsem moc na zdravou stravu a ani bych to asi moc dlouho nevydržela. Když jsem to zkoušela tak po pár dnech nastalo přesně to co popisuješ. Že jsem se nacpala k prasknutí samejch nezdravejch věcí a těch pár pracně zhubnutejch kil bylo hned zase zpátky. Takže hubnu tak, že jím všechno, ale fakt málo. Je to sice taky hodně o vůli, ale pro mě je prostě přijatelnější, když si můžu dát aspoň jednou denně něco nezdravýho, než abych se pětkrát za den cpala sucharama, ovocem a zeleninou. Navíc teda takhle hubnu hrozně pomalu. Takže si dám třeba dva rohlíky se salámem za den, nebo sušenku a rohlík, nebo malou porci normálního teplýho obědu. Asi to není moc zdravý, ale když je to jednou za čas tak to snad tolik nevadí. Když pak začnu jíst normálně, teda ne se přecpávat, tak se u mě žádnej jo-jo efekt nedostavil
U mě je pak to cvičení spíš až na zpevnění. Tak hodně zdaru při hubnutí
.
Proč mám z vašeho příspěvku pocit, že považujete "zdravou stravu" za něco špatného, nechutného či snad nevýživného? Pravda je opak. A i zdravá jídla mohou být chutná.
Kdyby cenzor nezakázal vložit sem odkaz na stránku, jenž mám i v nicku, dal bych vám přímý odkaz na stránku s recepty na jídla zdravá a i výživná a chutná.
Po nich byste neměla "chutě" přecpat se "nezdravými jídly", jejiž největším nebezpečín není to, že jsou nezdravá, ale že neobsahují výživné látky, zato různá dochucovadla a sladilda, čímž vás nutí jíst toho hodně a místo toho, aby vaše tělo vyživovala, tak se to vše ukládá...
Podle mého je to u Vás otázka vůle. Je Vám jasné, že pokud chcete zhubnout, musíte ubrat na příjmu potravy, ale selháváte v dodržení tohoto předsevzetí. Zapracujte na své vůli, stanovte si harmonogram, nemějte v dosahu potraviny, které nechcete jíst. Pohybem se sice tak moc nezhubne, ale při jakékoliv činnosti budete myslet na jídlo méně než když budete sedět v pokoji a bude vám kručet v břiše.
Jinak je ale také možné, že ani zhubnout nepotřebujete, holky mají často dojem, že jsou tlusté, když se na sebe podívají ve spodním prádle. Nekoukejte se na sebe zhora, to se jeví vše jinak. Spíše zrcadlo a stát trochu dál od něj. Nechte se posoudit nezávislým pozorovatelem, třeba dobrou kamarádkou.
Podstatné je zda vůbec hubnout pořebujete, zkuste se mít ráda tak jak jste. Vykašlete se na diety, jezte malé porce pravidelně 5x denně, hodně zeleniny a ovoce, pít neperlivou a neslazenou vodu a pohyb jistě neuškodí. Jo a moje babička říkávala že až ti tlustí budou hubení, tak ti hubení budou studení. Podle mě to chce spíš sformovat postavu.
Největší chyba je držet dietu. Musí se jít na to úplně jinak. Změnit životní styl. Třeba je to pěkně vysvětlené tady
Když budete jíst pravidelně v přiměřených porcích, tak ani nebudete mít potřebu se přejídat. Důležité je také nehladovět. Tělo se při tom stresuje a pak si bude akorát jídlo ukládat na pozdější časy.
Dále byste měla cvičit, zpevnit postavu posilováním v posilce nebo doma. Začněte postupně a nemíte se do toho v žádným případě nutit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.