Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s tím těhotenstvím?

Od: ingrida odpovědí: 15 změna:
Dobrý večer dámy :) jak je to vlastně s tím těhotenstvím u lékaře? :) zajímalo by mě jak to funguje.. To tam přijdete a řekněte "čekám miminko"? A dají vám papír kde je to potvrzený, že to miminko čekáte nebo nedostanete nic pouze ten průkaz? Moc děkuji moc by mě to zajímalo :)
zámek
ladinpraha uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
poradte.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ver*
hodnocení

3x
A přítelkyně ví, že jí nevěříš? Pokud ne, projev přání jít s ní na příští poradnu. Dost tatínků chodí. Řekni jí, že chceš taky vidět miminko na ultrazvuku.
Pokud to ví a chce ti to nějak dokázat, není nic jednoduššího, abys koupil těhotenský test a požádal ji o jeho použití na místě. Pak budeš mít jistotu.
Pochybuji teda, že by zfalšovala průkazku. Viděla jsem prodávat na netu pozitivní těhotenské testy, takže když by přišla s tím, pochyby by mohly být větší. Ale průkazka? To asi ne...každopádně razítko doktora by na ni být mělo určitě.
Každopádně by ses měl zamyslet, co to máte za vztah, že jsi schopen ji podezírat z fingovaného těhotenství...

lm®
hodnocení

1x

Jsem si jistá,že nejsem jediná kdo si zde myslí,že tento dotaz nepsala žena ale tentýž tazatel

poradte.cz/... ,protože takový nesmysl by žádná ani 10letá dívenka nenapsala.

A tomuto muži také odpovídám : Jste chudák ! Vaší přítelkyni upřímně lituji.

To si myslíte úplně správně, je to tak.

kuska
hodnocení

0x

lidus*
hodnocení

0x

Neumím věštit *smich*. Příjdu k lékaři co se jmenuje gynekolog, nechám se prohlédnout a řeknu (pokud to nepozná), že bych mohla být těhotná neb jsem nedostala menzes, sestra vezme krev někdy i moč. Druhý den si jdu pro výsledky, pokud se těhotenství potvrdí, dostanu těhotenský průkaz s datem další návštěvy.Tak to bylo před 35 lety, možná je to dnes jinak ale potvrzení s kulatým razítkem se fakt nevydává.

ingrida
hodnocení

Dobře moc děkuji ja myslela, že tam bude napsáno, že jsem těhotná a bude tam razítko lékaře :) a na tom tehotenskem průkazu je razítko a podpis lékaře? :)
ewrh

Proč by tam proboha mělo být razítko, k čemu by vám bylo?

Kdybyste nebyla těhotná, tak by Vám lékař nevystavil těhotenský průkaz. Ten je vystavený na Vaše jméno a obsahuje další osobní údaje, termíny návštěv v gyn. poradně atd. Pokud má někdo o Vašem těhotenství pochybnosti, ať chodí na gynekologii (do poradny pro těhotné) s Vámi jako doprovod.

balzerka
hodnocení

0x

Za prvé vynechají zpravidla menses, pak i teplota se ustálí na té vyšší hladině, když před tím během cyklů kolísala. Pokud je to několikátý týden, tak gynekolog pozná pohmatem těhotnou dělohu. Ta jinak proklouzává a má zbytnělý roh, kde se zárodek usadil. Nebo už je celá zvětšená. Vulva bývá také prokrvenější, červená až do fialova. Pokud si je pacientka jistá, že těhotná být nemůže, dostane hormonální injekci, po které, když těhotná není, pokles onoho vpraveného hormonu vyvolá krvácení. Pokud ale těhotná je, hormon jen utvrdí těhotenství a ke krvácení nedojde. Samozřejmě se těhotenství určí těhotenským testem z moči.

hodnocení

0x

promaminky.cz/...

Těhotenský průkaz a všechno o něm.

lucie*
hodnocení

0x

Já dostala těhotenský průkaz až kolem 18týdne,jinak se myslím dává kolem 12t.Dřív je to takové nejisté,nemají důvod jej vystavovat.Nikdo to jako těhotenství ještě nebere,jedna sestra mi sama řekla,že do 12t.se nevzrušujou.

Jestli má partner pochybnosti musí jedině chodit taky na prohlídky.Těhotenství je vždy nejisté jak dlouho bude trvat a jak bude probíhat.

doplněno 31.10.16 07:12:

pb-u dvojčat jsme měli těch vyšetření hafo a nikdy se to nepsalo do průkazky.Musela jsem u sebe pořád nosit složku se zprávami a stejně tak pokaždé zprávu od svého gynekologa(co 14dní vyšetření)kdyby se cokoli stalo,tak z prukazky by asi nic nevyčetli o stavu pacientky.Tam jsou jen opravdu základní údaje ve stylo ano-ne,byla-nebyla,ale víc nic.Ke všemu jsou různé průkazky takže kolikrát ani sami nevěděli kde to je napsáno nebo kde mají ten zápis dát.

Všichni mě strašili kolik bude odběrů krve a zubní apod.no a nakonec to nebylo tak žhavé jak se říká.Do 16 týdne nikdo nic se mnou dělat nechtěl,takže asi jste měla něco navíc.

doplněno 31.10.16 07:18:

...až kolem 16.t.byl ten gen.screening v Olomouci tam zjistil pořádně o co jde a potom mě převedli do fakultky.Ale dřív plašili jen všichni kolem mě,doktoři měli čas,nikdo nic nehrotil,nespěchal.

pb®
Já dostala průkazku vždy kolem 8.týdne. Když si vezmu, co za vyšetření se musí stihnout a že bych to obíhala bez průkazky, když je to to první, co po těhotné chtějí... A že by ani nebyly kam zapsat výsledky. To je hladina hcg, krevní obraz, prvotrimestrální screening-krev v 11.tt a ultrazvuk v 13.tt, případná genetická konzultace, v 16.tt triple test. Většinou se tahle vyšetření dělají na specializovaném pracovišti. Fakt si to bez průkazky neumím představit. Podle téhle logiky by vlastně žena mohla pro ušetření papíru dostat průkazku až ve 25.tt, tedy až za půlkou těhotenství. Protože plod se zachraňuje až od 25.tt a podle slov mého gynekologa, když se to do té doby neudrží, tak se holt nějakých 400g shrábne do kýble a co.

30.10.16 10:59
hodnocení

0x

Troll

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Počkejte si necelých devět měsíců a budete mít jistotu, jak to s tím těhotenstvím vlastně je.

pb®
hodnocení

0x
Tak obvykle si žena po vynechání menstruace udělá těhotenský test z moči a když je pozitivní, objedná se k lékaři. A tam opravdu oznámí, že je pravděpodobně těhotná. Lékař provede vyšetření ultrazvukem, kde podle stáří těhotenství uvidí jen zvětšený váček s tečkou nebo už rovnou plod s bijícím srdíčkem. Nemyslete si, ono to jako dítě vypadá už 8 týdnů od poslední menstruace a srdeční akci lze objevit už v 6tém týdnu, tedy velmi brzy. Po potvrzení těhotenství se posílá žena na krevní testy a je jí vystavená průkazka. V té jsou údaje o ženě, razítko a podpis lélaře, datum poslední menstruace, stáří těhotenství a předpokládaný termín porodu. Jaký další "papír" byste si představoval? Těhotenská průkazka je plně dostačující, proto se jí také říká průkaz. Stačí i na úřadech (matrika).

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]