Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

výměna barev v tiskárně

Od: martinwaumer odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.
mám takový problém. Doma mám tiskárnu canon pixma mg3150.
po výměně barev ( pg-510,cl- 511) se mi nezobrazuje hladina inkoustu.
Poraďte mi prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

0x

máte tam nové cartrige, nebo jste si do stávajících nechal doplnit barvy? Ve druhém případě senzory hladinu inkoustu nezaznamenávají...

martinhajek*
hodnocení

0x
Zásobníky mají čip, kam se zaznamenává odebraný inkoust. Takže pokud ho nemají ty nové, hladina inkoustu se nezobrazuje. Stejně tomu je, doplní-li se inkoust do stávajících, poté se ale musí u tiskárny vypnout funkce sledování inkoustu.

gaucho912*
hodnocení

0x

Dobrý den mám taktéž canon pixma a bez chip reseteru můžete odvařit tiskovou hlavu cena cca jako tiskárna doporučuji reseter cena již si nepamatuji ale asi 150kč ,kdy po naplnění cartridge opět resetujete a hladina inkoust u se normálně zobrazuje.Jen se doporučuje cartridge plnit pouze desetkrát a poté obměnit což je i tak výrazná uspora.

doplněno 12.10.12 08:11:

Třeba zde ale cena 400 kč i tak se oplatí. eprint.cz/...

doplněno 12.10.12 08:13:

Pouze jsi najděte reseter pro svůj typ. :)

hodnocení

0x

do tiskárny nelze dát kartridže bez čipu, tiskárna je nepříjme a pak vůbec nepracuje, nejspíš jste koupil neoriginální kartridže s nevyresetovaným čipem. Pokud nefunguje sledování inkoustu a tiskárna tiskne, tak koupit reseter a čipy vynulovat, nebo pokud jsou kartridže z průhledného materiálu, tak sledovat hladinu inkoustu okem. Při sledování okem se ale okradete o hodně inkoustu, který není součástí nádržky, ale je nasáklý v absorbčním materiálu kartridže. Tisknout na doraz je nebezpečné, pokud dojde inkoust a hlava tiskne naprázdno spálí se trysky. Nová tisková hlava stojí kolem 2000Kč.

Takže, buď kupujte originál inkousty, nebo pokuď chcete ušetřit tak ověřené alternativní výrobce, případně plnit sám a resetovat. Já tyto inkousty kupuju poslední rok na Aukru, cena je tak nízká, že se mi nevyplatí ani plnit ani resetovat a inkoust je dobrý - trysky nezasychají a není ani znatelný nějaký barevný posun na fototisku. Kompletní sada inkoustů výjde na 200Kč ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Proč nepokračuješ v původním dotazu?

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]