Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám takový problém.
Doma mám inkoustovou tiskárnu značky CANON PIXMA mg3150.
Nechtělo se mi zbytečně utrácet za barvy ( pg-510,cl-511) tak jsem si koupil Cartrige.
Jenže hlavní problém je, že ten tiskárna inkoust nerozpozná.
Existuje na to nějaký program?
Moc bych vás prosil o radu.
DĚKUJI.
O žádném programu - ovladači, na neoriginální inkousty nevím...
A - co jste si to vlastně koupil? - jde o inkoust nebo neznačkové náhradní cartridge?
Odstranitelný problém může být způsoben špatným ´kontaktem´ mezi kazetou s inkoustem a tiskárnou - dotykové plochy lze - opatrně - očistit nějakým tamponem (hadříkem) s alkoholem, pak nechat vyschnout a zkusit znovu...
doplněno 03.10.12 19:12:Jde mi o tuto větu: "Nechtělo se mi zbytečně utrácet za barvy ( pg-510,cl-511) tak jsem si koupil Cartrige." - no a já nevím, co to je to "Cartrige"...
Teď jsem se dozvěděl: "Cartrige jsem si koupil přesně na svou tiskárnu" - ale pořád nevím, co to je to "Cartrige"...
Jde o ´cartridge´? - tak se označuje libovolná kazeta (zásobník) bez ohledu na značku, výrobce či typ tiskárny... Dokonce vůbec nemusí jít o příslušenství k tiskárně...
Mohu vaší původní otázce rozumět tak, že namísto originálních kazet (kártridží) jste koupil nějaké neznačkové? - ale určené pro tiskárnu CANON PIXMA mg3150 jakožto rovnocenná náhrada originálních pg-510 a cl-511? V takovém případě zkuste kontaktovat prodejce a z důvodu nerozpoznání těchto kazet tiskárnou požadovat jejich výměnu za takové, které tiskárna rozpozná. Problém je, že prodejce se bude ´cukat´...
Nebo vrámci ušetření vlastních nervů tyhle rovnou zahoďte a kupte originální.
Nebo si kupte tzv. refill kit, což je lahvička s inkoustem a návodem na doplnění vyprázdněné kazety.
Mimochodem - pro vaši tiskárnu jsou určeny cartridge PG540 a PG541 (nikoli - jak uvádíte, pg-510,cl-511) - což bude asi hlavní problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.