Nejste přihlášen/a.
Dobrý den bydlím u jihlavy a četl jsem na parabole že mux 4 rozšířil pokrytí na vysočině.Zkoušel jsem naladit programy ale stále mi jde jen Javořice.Mám LED tv s full HD a mpeg-4.V čem je tedy problém?Bydlím od vysílače vzdušnou čarou asi 30km.
Asi mi to hned tak nepude javořice v HD nevysílá.
Četl jsem to na parabole a myslel jsem si že mi pude HD ale asi jsem se spletl.ŠKODA
Na Digizone.cz je použitelná mapa pokrytí pro /... a okolí. A podle diskuze na fóru d/... se vysílá i HD.
Na Vysočině se MUX4 vysílá z vysílače Větrný Jeníkov. Nepíšete přesněji, kde bydlíte, ale asi bude potřeba přidat anténu tím směrem.
Na mapě, kterou výše uvedl "zkrat" vydíte, že Třešť by měla být pokryta dotatečně, takže zaúkolujte správce STA přidáním MUX4 do rozvodu.
doplněno 01.10.12 14:10: Jéje, já napsal vydíte. Stydím se . Samozřejmě mělo být napsáno vidíte.
To tedy znamená přidat na společnou anténu ještě jednu?Nyní máme na stožáru antény dvě a obě jsou natočeny stejným směrem tedy na Javořici.Ale Větrný Jeníkov je jiným směrem tak tu další anténu natočit na ten vysílač.Oba dva vysílače jsou od sebe 90 stupnů.Anténa je nulový bod
Nevím, k čemu máte na Javořici dvě antény. Z tohoto vysílače vysílají všechny tři "základní" multiplexy a při výkonu vysílače 100kW a Vaší vzdálenosti cca 13km si s tím musí jedna anténa hravě poradit. Takže pokud je to možné, jednu otočte na Jeníkov.
Pokud to z nějakého důvodu možné není, potom nezbývá, než jednu anténu přidat.
P.S. Když se dívám na mapu (viz foto), tak ty vysílače jsou od sebe tak 120-130°.
Tak-že pokud chápu správně stačí anténu natočit na Jeníkov a multiplex 4 naladím na televizi?Zkoušel jsem naladit kanál 42 na frekvenci 642Mhz a stále nic tak doufám že po natočení mi půjdou programy v HD
Teoreticky ano, zkusit to sice můžete, ale byt Vámi, raději bych to přeci jen nechal na správci STA, potažmo nějaké firmě. Něco jiného je, když si hrajete se svýma anténama na svém domě a něco jiného, když hodláte zasahovat do zařízení pro Tv příjem v několika bytech současně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.