Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr televize

Od: heterak® odpovědí: 38 změna:

Potřebuji poradit s výběrem televize lcd s led podsvícením,uhlopříčka 94 cm. Podmínkou je konektor RJ 45.Můžete poradit? Děkuji

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaa*
hodnocení

0x
hodnocení

Já pořád přemýšlím jestli koupit 81cm nebo 93cm. Pozorovací vzdálenost je 2-2,5metru. Nerad bych koupil 93cm a potom zjístil že je to moc velký a nedá se na to koukat a stejně tak bych nerad koupil 81cm a pak se mlátil do hlavy že sem si mohl koupit větší :(. Poradte prosím

aaaaaa*

na 2,5 metru bych se nebál něčeho kolem metru ani 107 nebo tak něco kolem

stirecek*
Heteraku z dvou a půl metru můžeš sledovat i 150tku, když si pustis full hd. Prehodnot svoje požadavky, i když koupis metrovou, bude ti porad mala. Nekupujes to na měsíc.

ladicek*
hodnocení

0x

Poradit není až tak jednoduché,jak už píše aaaaaa je třeba pročíst několik typů,pro vás užitečných funkcí, značek ,cenové dostupnosti a v popisu výrobků potom se zmiňovaným konektorem RJ 45.Velikost televize již v dnešní době není závislá na velikosti místnosti,mimo jiné plazmové televize jsou vyvinuty tak, aby bylo jejich sledování zdravotně nezávadné i z blízké vzdálenosti. Při sledování běžného TV vysílání jak požadujete u lcd s led podsvícením postačí televize s uhlopříčkou 94 cm. Pro sledování filmů se doporučuje uhlopříčka co největší, aby takový byl i zážitek. Nezapoměňte, že vzdálenost od obrazovky by měla být cca 2-3 násobek její uhlopříčky.

hodnocení

Ale ted ještě jakou? Mám 3 favority :)

alza.cz/...

alza.cz/...

mall.cz/...

aaaaaa*

jakou úhlopříčku máš teď?

hodnocení

0x

Myslíte že se dá telka okolo 1 metru používat i jako monitor ke kompu?.?.?

hodnocení

luis- jak to souvisí s dotazem? Proč se ptáte?

Protože si budu kupovat novou telku a chci ji mít zároveň jako monitor.

aaaaaa*

to bych nedělal

luis:

co to je za nápad a co si od toho slibuješ? To chceš u toho počítače pracovat a připadat si jak na tenise? :D Monitor má být tak velký abys z pozorovací vzdelenosti pokud možno obsáhl zrakem jeho obrazuvku, pokud budeš u mertrové TV napojené na PC sedět s odstupem tak ano, ale k čemu ti to bude dobré? Pro práci na počítači to je k ničemu.

Protože telku budu stejně kupovat a mám málo místa abych si mohl dovolit ještě mít někde jinde monitor.

A co takhle v nastavení, nešlo by tam porychtovat nastavení internetu tak že by třeba na bocích byly černý pruhy a velikost by byla pro sezení u něj optimální?.?.?

doplněno 11.11.12 20:26:

Viz: poradte.cz/...

doplněno 11.11.12 21:59:

V jedné prodejně sem viděl internet(sice jenom hlavní okno seznamu) na 97 a vypadal normálně.

Je ale fakt že to byla jenom chvíle takže by to chtělo vyzkoušet sedět u toho aspoň půl hodiny.

juvla*

Jen to nedělej, budeš se pak mlátit do hlavy. Zase "něco v něčem". Mám doma 107ku tv, když nato připojím internet, nedá se na to koukat.

Když od ní budeš mít patřičný odstup...

Ale jako monitor? Já jí takhle používám na sledování filmů z internetu.

doplněno 11.11.12 21:51:

luis:

tak si vezmi, že by si zmenšil obraz počítače tak aby jej zobrazovala TV z části - kolem dokola černé pruhy a někde na ploše obrazovky přiměřeně velký PC obraz, musel by mít hrubší rozlišení, např. 640x480 a to by se ti nelíbilo, navíc to nejde, protože pokud si nastavíš obraz na PC v takovém rozlišení, tak TV si jej přizpůsobí na sebe a pokryje s tím zase celou svojí aktivní plochu obrazovky.

hodnocení

Tak panasonic padá jelikož nemá otočný stojan(alespon sem to nikde nevyčetl) LG za 10500kč taky padá jelikož nemá internetový prohlížeč a druhé LG za 12000kč taky padá,jelikož jsem v jedné recenzi četl,že ze vzdálenosti 2 metrů je blbý obraz...:( já už nevím co mám dělat...si snad nikdy nevyberu :(

stirecek*
Vyber si mezi sharp samsung, na prohlížeč se vyser, radši větší uhl.
hodnocení

Tak já už fakt nevím sharp a samsung jsou prej šunty a větší uhlopříčku raději ne když z dvou metrů se mu zdá obraz blbý

Šunty? A tu informaci podal kdo? *haha* Tak bych docela rád věděl, která firma je opravdu špička ...

doplněno 12.11.12 20:09:

Já vybíral televizi asi 5 minut, za dalších 60minut jí dovezli domů a bylo :D

Nikde jsem se neptal co je lepší a jakou úhlopřičku a já nevím co ještě, a kupodivu - spokojenost, čučím na ní 3 roky...

stirecek*
:) sunty? A co je potom ten zbytek? Sharp je japonec a samsung to umí taky. Mám doma 117 a běžně se dívám ze 2.5-3metry slepý nejsu, hluchy možná! Co se ti nelibi?
doplněno 15.11.12 18:15: Heterak - a co čekáš ze ti jeste poradíme? Nad kvalitou ohrnujes nos a chceš lg. Mimo jiné za 12 tis už koupis ten samý model v uhlopricce 42". Proc tedy kupovat "jen" 37"?
doplněno 15.11.12 22:33: Miro 1080i vysílání odpovídá rozlišení panelu ve full hd, je tedy obraz dostatečně kvalitní a kvalitnější než kterékoliv jiné. Klidně můžu říct, ze okem rozdíl mezi 1080i a 1080p nepoznas.
doplněno 15.11.12 22:52: Hetetak - žádné zmetky, az někdy uvidíš kvalitní hd s kvalitním signálem poznáš slabiny crt.
doplněno 15.11.12 23:12: Heterak - lg bych zařadil až za sharp, samsung, sony. Lg na ně ztrácí hlavně v barevném podání a kontrastu. Co se týká velikosti dva metry je pozorovací vzdalenost u 117cm při hd rozlišení. Další věc je, ze lg 94 stoji cca ani ne o tisícovku min než stejný model ve 107. PS: 117 mam doma a da se sledovat i za jednoho metru, aniž bys viděl jednotlivé pixely. Ze tří metrů už je malá. 94cm je jen o maličko větší než crt 72cm 4:3.
doplněno 16.11.12 09:50: Heteraku hd ready se nevysílá a musíš pochopit, že SD vysílání bude vždy na takové TV horší. Ale ne vždy, statický obraz je téměř dokonaly, i když je jen 576 řádků. Když si pustím DTV tak je obraz slušný i na velké TV. Ale pokud chceš jen LG víc ti neporadím, když nechceš porovnat i jiné značky, kup si LG a tu větší jsem ti navrhoval proto, že stoji stejné peníze a vím, ze na druhý den budeš nadávat, ze sis koupil malou. Svůj názor jsem ti už napsal, včera se na jednotlivé TV díval, v oky je mají pěkně vedla sebe.
doplněno 16.11.12 09:56: Mimo jiné, proč platit za dvb-c s dvb-c tuner když je stejně nevyuzijes?
doplněno 16.11.12 14:48: Pro signál 576i nemá cenu kupovat jakoukoliv TV 16:9 protože obraz bude vždy horší. Koupě dává smysl jen pokud bych chtěl větší už., ale kupovat 84 nebo 92 je zbytečné, poněvadž 84 16:9 je stejně velká jako 72 4:3, 92 je o malinko větší, ale pokud jsou nahoře a dole nebo na bocích černé pruhy, obraz je ještě menší než na crt 72cm. Takže když to shrneme, velikostí si nepomůžeš a pokud ji budeš krmit tím co mas, nepomůžeš si ani kvalitou.

SAMSUNG, SONY a SHARP jsou přední výrobci LCD panelů do všeho od - mobilů, foťáku, noteboků, monitorů až po TV, všichni ostatní výrobci je od těchto firem do svých výrobků kupují ;)

hodnocení

0x

Nespoléhej na to, co ti kdo nakuká. Jak vidíš, každý a nejen tady ti radí něco jinýho. Každý má samozřejmě pravdu a ted se v tom vyznej.

Děda vždycky říkal: Kdo na cizí hlavu dá, do svý ať si nas..e.

Vyber si televizi, jaká se ti líbí a uvidíš, budeš spokojenej. Taky bych mohl přidat vlastní špatnou zkušenost se značkou která se masově prodává, ale já jsem asi narazil na špatný kousky. A to se muže stát komukoliv s jakoukoliv značkou.

hodnocení

0x

Už jsem to na diskuzi psal několikrát - osobně bych byl docela nespokojený, kdybych si něco koupil na něčí doporučení a ne podle sebe :D Co se líbí někomu, nemusí se líbit jinému, vždyť to platí ve všem ať jde o ženskou, nebo třeba televizi *haha*

doplněno 12.11.12 20:32:

Není to radost, vědět - to jsem si vybral sám? :)

hodnocení

"Nespoléhej na to, co ti kdo nakuká. Jak vidíš, každý a nejen tady ti radí něco jinýho. Každý má samozřejmě pravdu a ted se v tom vyznej.

Děda vždycky říkal: Kdo na cizí hlavu dá, do svý ať si nas..e.

Vyber si televizi, jaká se ti líbí a uvidíš, budeš spokojenej. Taky bych mohl přidat vlastní špatnou zkušenost se značkou která se masově prodává, ale já jsem asi narazil na špatný kousky. A to se muže stát komukoliv s jakoukoliv značkou"

Už sem byl rozhodnut pro LG za 12000kč,ale zarazila mě recenze Zdenka Kašparovského "Obraz ze 2 m se mně nelíbí (funkce "SD na HD"obraz asi nevylepšuje, ale zhoršuje). Pouze statické objekty z kamery na stativu jsou pěkné." led-televize.heureka.cz/...

hodnocení

Tak sem se byl podívat na vlastní oči na televizi LG 37LS570S a přepínal sem mezi programy. Obraz u programů v HD je dobrý např HD nova. Ale u ostatních programů je obraz ne moc pěkný a takový zrnitý a při rychlém pohybu kamery se obraz rozmazává.

Je to normální?

vyborný obraz má samsung. Pokud TV sleduješ ze 2 a více metrů, což je obvyklé, neměl by jsi na obraze vidět žádné zásadní vady či nedostatky. Oko nemá tak ostrévidění. Určite kup úhl. větší nebo min 37," kde je doporučená pozorovací vdálenost pro rozlišení 1024/720 nejaky 2m.

hodnocení

Co to proboha vyrábějí za zmetky? U staré CRT televize kterou máme zapojenou přes pokojovou antěnu a set-top box žádné takové problémy nejsou. I z jednoho metru je obraz čistý a OK (z 1 metru na to ale samozřejmě nedívám)

to je hlavně proto, protože signál vysílání je blízký "rozlišení" crt obrazovky (běžně jen 576 řádků). U obrazovek s vysokým rozlišením a nyní běžne vysílaným signálem dvb-t je právě problém opačný, kdy obrazovce to vysílání "nestačí"" a obraz není resp. se nemusí jevit jako dokonalý. Můj názor je takový - Pokud si kupuješ tv s rozlišením 1080 bodů, mel bys si zajistit i HD příjem (satelit nebo MUVx4) nebo HD kabel (placený). Vysílání bude blízké rozlišení obrazovky a obraz se ti bude jevit jako velmi dokonalý a to jak z dálky i z blízka.

Když jsem měl klasiku TV JVC 55cm úhlopříčku a starší DVD přehrávač, byl jsem nadšený obrazem z DVD média, jakmile jsem to ale zapojil do LCD přes ještě tehdy používaný scart kabel a obraz dále nijak neupraval (přepočtem v DVD přehrávači) byla to docela hruza na to koukat (=kostičkované). Vyřešil to až novější DVDpřehrávač a HDMI propojení.

doplněno 15.11.12 20:42:

jednou jsem byl v mega prodejně SONY v Brně. Měli tam obří obrazovku kolem 2m. Šel nějakej fotbal. Obaz byl ze vzdálenosti cca 3 -4 m opravdu šílený/ hrozny. Neni to zrovna včera, ale v ty době prostě nebylo možny na takovou krávu sehnat odpovídající kvalitní signál. To platí podobně i dnes, kdy TV mají 1080 bodů, ale jediné vysilání v 1080p (p progresive scan = plné) je z blue ray disků, jež dnes každý nemá. Hd visílání je v 1080i - tzv. prokládaný obraz. Nejedná se o plné HD rozlišení, jež je náročné na potřebu silného datového toku.

hodnocení

doplněno 15.11.12 18:15: Heterak - a co čekáš ze ti jeste poradíme? Nad kvalitou ohrnujes nos a chceš lg. Mimo jiné za 12 tis už koupis ten samý model v uhlopricce 42". Proc tedy kupovat "jen" 37"?

Striček : A LG není kvalita nebo co?

Proč mě nabádáte k uhlopříčce 42"? . To mám čučet z 2 metrů na placatou bednu s uhlopříčkou 106cm? 94cm je dostačující i tak je to do tak malého pokoje jako pěst na oko.

doplněno 15.11.12 23:01:

doplněno 15.11.12 22:33: Miro 1080i vysílání odpovídá rozlišení panelu ve full hd, je tedy obraz dostatečně kvalitní a kvalitnější než kterékoliv jiné.

Ty asi nečteš moje příspěvky co? Mně se teda nezdál obraz v obchodě kvalitní. Možná je rozumnější koupit televizi s HD ready rozlišením než full HD které nevyužiji a pokud budu sledovat normální a nebo HD ready vysílání,tak by obraz měl být lepší.

DVB-T signál v HD běží na 4. multiplexu (MUX4) a jen v některých lokalitách.

doplněno 16.11.12 06:35:

A jen některé vybrané stanice...

Výběr televize

sorry, cely clanek jsem nemel cas procitat. Full HD mánie je totání nesmysl, protože nabídka vysílání v HD 1080i je omezená nebo zaplacená koupí satelitu (nekolik tisíc korun) a nebo kabelu (měsíční paušál).

majsterjoe*

HD 1080i neni Full HD, ne? A rozdil mezi 1080p?
Toto tema me ted taky nejak zaujalo.

okem je rozdíl poměrně neznatelny i u velkých úhlopříček obrazovek. i je jakýsi dopočet obrazu (prokládaný), kdežto p je plný=neprokládaný obraz.

To, že se obraz zhoršuje tím, čím je rychlejší pohyb je u SD vysílání zcela normální. Je to kvůli datovému toku, který není neomezený. Statický obraz bude pěkný, protože tam je datový tok menší, než napřiklad u hokejového zápasu, kde se obraz pohybuje rychleji. Tam musí být datový tok upraven na úkor kvality obrazu.

Tento problém řeší HD vysílání, které je celé možné přijímat pouze satelitem nebo kabelem.

doplněno 16.11.12 06:55:

Jinak můj názor je ten, že pro SD vysílání je hraniční úhlopříčka 82 cm, kdy se dá na to ještě koukat.

souhlas a davam hodnocení . . .

doplněno 16.11.12 10:12:

prave mam doma 81cm a chtel bych vetsi, ale pokud neprejdu na lepsi kvalitu signalu (=HD) tak si zrejme nepomuzu. Mi.

Heterak, precti si, a zvaz co je tam napsáno, jestli je to reálné nebo ne spokojeny.blogspot.cz/...
hodnocení

Opravte mě jestli se mýlím :

Pro sledování televize v SD rozlišení je nejlepší stará CRT televize.

Když chci sledovat televizi přes pokojovou anténu tedy DVB-T chytnu programy v SD rozlišení,tudíš televize Full HD a HD ready obraz musí převést do SD rozlišení a tím ho degradují.

A proto se ptám: Jakou koupit televizi,kterou budu sledovat přes pokojovou anténu za vzdálenosti 2 - 2,5m

boristajgr*
hodnocení

0x

Já jsem koupil v akci Philipse LCD 117 cm a jsem spokojen, měl jsem strach, jak ho uvedu do provozu, protože k němu nebyl manuál, jen jeden přeložený papír s návodem zapojení a trochu bla, bla, bla. Ale přes tento papír jsem ho zapnul a on má všechno nainstalované v sobě tak dobře, že jsem ho uvedl do provozu úplně bez problémů. Pak jsem najel na netu na oficiální české stránky Philips a ty jsou tak vymakané, že koupě rozhodně nelituju, mají tam ke stažení jak manuály, tak i upgrady. A další a další informace, teď zrovna i nějaký pěkný bonus k TV z řady 5000, pokud ji zakoupíte do konce listopadu, tuším. Tímto vás ale k ničemu nenutím, je to jen pro vaši informovanost. Na obrazovce TV si přes ikonu "domeček" najdu vše, co potřebuji - jak co zapojit, jak co seřídit, nastavit, jak řešit různé problémy, prostě paráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]