Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Moje otázka možná patří do jiné rubriky.
Chci si pořídit novou televizi. Mám ale požadavky aby se dala zároveň použít i jako monitor. Chtěl bych aby byla zároveň vybavená už i trial tunerem DVB-T/S/C. Mám kabelovou televizi. Od té samé společnosti mám i internet. Zatím u té kabelovky i toho internetu zůstanu. V nedaleké budoucnosti ale možná budeme kvůli vzrůstající ceně kabelovky na barák montovat digitální satelitní rozvod. Proto si myslím že by pro mě byla jednodušší investice do takové TV, než kupovat různé TV karty do kompu.
Co tyto různé Full HD rozlišení 1920x1080 bodů, rozhraní D-Sub + 4x HDMI + SCART + S-Video + kompozitní + Y/Pb/Pr, 2x USB, LAN, integrovaný digitální DVB-T/C/S a analogový TV tuner, CI slot?.?.?
Máte nějaký zkušenosti s takovouto televizí?.?.? Na co se mám při výběru zaměřit?.?.?
zkusenosti jsou dobré, navíc trh je tímto zbožím zahlcen a prodejci se trumfují v nabídkách. Co je zásadní je Vaše představa/požadavek na úhlopříčku, hovoříte o TV a zároveň monitoru. Hledal bych něco kolem 24 palců. což je 61cm. NAvíc 2roky záruka, co víc si přát
doplněno 09.11.10 20:01:velikost TV k PC 82cm nevnímám jako vhodnou, spíše naopak. Možná na hraní her, ale jinak na MS office neeee.
Právě že 82 cm se mi taky zdá moc při brouzdání na netu. Oči sou cca 50cm od monitoru. Někde sem četl že je potom hodně vidět nějaký řádkování.
Teď mám tento 22 monitor czechcomputer.cz/... a nedělá mi problém se z víc jak 3. metrů dívat na filmy.
Jedinou hru kterou občas hraju je kulábr z AXN axn.cz/.... Teď zrovna nefachčí.
Dokumenty taky nepíšu.
Mě šlo spíš o to DVB-T/S(S2)/C.
v tom případě se podívejta na podob. diskuze např. "jakou LCD tv" a pod., tam zjistíte, co je dnes standardem. Jistě full hd, USB vstup, DVB-T/C/S tuner, Mpeg2 i Mpeg4, alesp3x HDMI vstup. V zásadě co máte výše naps. je super. Doporučuji LCD Samsung. Dnes hodně letí s tzv LED podsvícením, s údajně lepší kvalitou obrazu.
Jak jsem tady už několikrát psal, jakýkoli Samsung nebo LG je dobrá volba. Televizor nikdy nemá plnohodnotné funkce jako monitor, proto pokud ji chceš často používat jako monitor, tak bych volil monitor s TV funkcemi. Mám doma LG 22" a super. Co se týče velikosti, podívej se na ni někde v obchodě a vyzkoušej, z jaké vzdálenosti se na ni budeš dívat.
Ladinku já ale chci vyhodit televizi takže monitor s triálem asi nééénííí.
doplněno 09.11.10 20:39:Myslím si že pro mě bude lepčejší koupit TV kterou můžu používat i jako monitor než obráceně.
To jo ale stejně bych s tím potřeboval poradit abych nekoupil něco co mi pak bude v něčem nevyhovovat.
Proto tadle otázka.
Ještě mě napadlo že časem zruším komp a pořídím si noťas. Tak aby to šlo jednoduše propojit?.?.?
doplněno 09.11.10 20:46:Nebo netbůk.
U takového přístroje bych zvažoval, jestli umožňuje i nahrávání přes USB. Jinak se stejně bude muset řešit nahrávání asi přes externí SetTopBox, popř. Sat přijímač a v tom případě by TV stačila méně vybavená.
Nahrávání přes USB bych podle mě neřešil protože bych nahrával přímo do kompu ale dobrá připomínka.
Televizí s tunerem T/C/S moc není, asi bych doporučil Samsung řadu 670, případně nižší 570.
Jirkop to je přesně to co myslím akorát si myslím že jako monitor na kterej koukám z půl metru je 82 cm hodně.
K čemu je Internet TV a Wireless AllShare?.?.? K čemu je tam 1x Ethernet (LAN), 1x Komponent(Y/Pb/Pr, L/R), 1x Anynet+ (HDMI-CEC)?.?.?
82 cm ale v menších úhlopříčkách už se TV s integrovanym satelitnim tunerem nevyrábí (nebo já o žádné nevím)
Internet TV má řada 650 to je sledování televize z internetu v u nás to umí pouze nějaké servery například youtube, v zahraničí to má větší možnosti ale třeba to ještě vylepší...
Wireless AllShare je možnost dokoupení bezdrátového WiFi adaptéru k propojení s domácí sítí a sdílení multimédií v domácí síti
1x Etherhet (LAN) je možnost propojit TV s domácí sítí přes UTP kabel, poté je možné používat funkci DLNA, je to v podstatě stejné jako Wireless AllShare ale po kabelu.
1x komponentní vstup je pro přenos signálu do televize z nějakého zařízení (např DVD) Y/Pb/Pr je video signál (3 cinche) L/R je audio signál levý a pravý kanál
Anynet + je možnost ovládat více zařízení samsung jedním ovladačem, zařízením musí podporovat Aninet + a musí být propojeny HDMI kabelem
Díval sem se na další nabídky TV. Můžete mi někdo vysvětlit proč se skoro na každé TV vyskytuje jenom jeden SCART ale 4 HDMI.
Více HDMI vstupů než scart u novějších Tv a jiných komponent, je z důvodů přenosů digitálního signálů, který se stává převažující v přenosu signálu mezi komponenty. Je to digitální obdoba analogového scart. Navíc HDMI umožňuje přenos video signálů ve vysokém rozlišení a vícekanálové audio a další informace o signálu. HDMI se stává standardem v digitálním propojování komponent.
Jofa váš popis HDMI je móóóc pěknej ale na moji otázku mi to neodpovědělo!.!.!
doplněno 14.11.10 18:12:Znamená to že to je k propojení videa, kamery, dvd a jiných?.?.?
No samozřejmě, že je to na veškeré propojení přístrojů, které tímto výstupem/vstupem disponují. DVD, Blu Ray jedině takto s TV, sat přijímač, reciever a kamera s HDMI výstupem a pod. Proto už mají TV více HDMI než scart. Každý i ten nejlacinější(skoro) DVD přehrávač, má HDMI výstup. O dražších ani nemluvě.
doplněno 14.11.10 18:37:Ale v první větě jsem to napsal: ...HDMI... se stává převažující propojení ...
Kolik je možností ti určitě tady odborníci poradí. Co se týče mne, tak já si pořad nahraji ze sat. přijímače na exter. HDD a z něho přes jeden program do PC. Jinak mám k PC TV USB tuner, a tak si můžu programy též nahrát.
Nevim jestli je někde lacinější a jiná značka. Tato cca 25 litrů. kamennyobchod.cz/...
doplněno 15.11.10 19:13:27 litrů: digizone.cz/...
Tak sem dneska navštívil 2 elektro prodejny. Vyzkoušeli sme připojení z noutbůku do TV 82cm uhlopříčka a žádný špatný řádkování ani jinej problém nebyl. Stránky se zobrazovaly normálně. Potom sem ale byl v jedné počítačové prodejně a tam mi chlapík říkal že bych asi stejně musel mít v kompu Tv kartu kvůli nahrávání. Tak teď nevím.
Máte někdo zkušenost s nahráváním z TV která má dvb tuner do kompu?.?.? Díky.
Těžko, to by ten tuner musel mít výstup v digitální podobě třeba přes USB a ještě bys musel mít do PC nějaký ovladač který by to zchroustal - nic takového pokud vím neexistuje - protože je to ani nikdo moc nechce. Když nahrávat do PC tak USB DVB-T tuner a je to.Mužeš nahrávat co chceš i bez té TV. A pokud budeš mít ten USB tuner z analogovým videovstupem tak ve finále můžeš z té TV nahrávat, pokud má na SCARTU vyveden video výstup - ale proč - kvalita bude přes analogový vstup horší.
Když ta televize má trojitej dvb tuner a různý zásuvky pro spojením s počítačem tak by to snad nějak mělo jít. Když to bude mít USB tak by stačil nějakej přídavnej USB disk?.?.? Nebo by musela bejt nějaká obyčejná PCI karta s dvb-t?.?.?
Chci si pořídit novou televizi. Mám ale požadavky aby se dala zároveň použít i jako monitor. Chtěl bych aby byla zároveň vybavená už i trial tunerem DVB-T/S/C. Mám kabelovou televizi. Od té samé společnosti mám i internet. Zatím u té kabelovky i toho internetu zůstanu. V nedaleké budoucnosti ale možná budeme kvůli vzrůstající ceně kabelovky na barák montovat digitální satelitní rozvod. Proto si myslím že by pro mě byla jednodušší investice do takové TV, než kupovat různé TV karty do kompu.
Co tyto různé Full HD rozlišení 1920x1080 bodů, rozhraní D-Sub + 4x HDMI + SCART + S-Video + kompozitní + Y/Pb/Pr, 2x USB, LAN, integrovaný digitální DVB-T/C/S a analogový TV tuner, CI slot?.?.?
czechcomputer.cz/...
Máte nějaký zkušenosti s takovouto televizí?.?.? Na co se mám při výběru zaměřit?.?.?
Když by stačilo si k takové televizi pořídit přídavnej USB disk, jak je popsaná funkce nahrávání z tv na USB disk?.?.?
Opravdu není lepší si přečíst pozorně návod?
Zde se dají najít téměř všechny uživatelské manuály:
www.diplodocs.cz
Teď sice můžu něco hledat v návodech.
Já sem ale chtěl aby mi poradil někdo kdo tomu rozumí nebo má osobní zkušenost.
Vy když si chcete koupit televizi s více funkcema tak se taky snad ptáte lidí na názory a zkušenosti nebo nééé?.?.?
Ne, nikdy jsem to nedělal a dělat nebudu. Každý si většinou chválí to svoje a každému vyhovuje něco jiného. Co jsem si kdy koupil tak jsem vždy udělal dle svého uvážení a nemohu říci, že bych si někdy vybral špatně
Budete se asi divit ale ne, pro mne je otázka něco koupit rozhodnutí na 10minut - jak se říká: "kdo vybírá - přebere"
Za týden to bude měsíc co se zde zabýváte výběrem televize, mě to trvalo opravdu několik minut i s objednáním na internetu - a tak to dělám se vším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.