Nejste přihlášen/a.
Jedná se mě o schéma propojení kabelu s pětikolíku na ( od magiče ) do jacku 3,5 ( PC )
děkuji
Na obrázku je to sice pěkně zobrazeno,ale do PC vstup bude spíše samice,než zobrazený samec.
JABRAKA
teď přesně nevím jak to myslíte, tohle je kabel, který potřebuje, aby počítač (3,5mm samice) propojil s magnetofonem (DIN samice)
Potřebuje tedy kabel 3,5mm samec na DIN samec
Jen pro tazetele: ještě spojte ty levé dva kolíky s těmi napravo. Tohle bude spíš kabel PC - magnetofon. Výstup z magnetofonu má kontakty na té druhé straně, jak jsem právě zjistil ze zapojení mého gramofonu
doplněno 16.02.13 10:39:takhle
Určitě to propojim i na druhé straně, ale mate mě to zapojení do PC jak uvádí kolega - jabraka - kam příjde zapojit do PC případně samice?
Jde mi o nahráni s mag na CD .
Ano,pokud jsou oba konektory na jednom kabelu,tak jsem to pochopil a je to správně.
JABRAKA
Kabelem propojit šňůru kazeťáku výstup (repro nebo sluchátka) - počítač vstup zvukovky (mic nebo line in). Podívejte se, jestli na Vašem magnetofonu je někde výstup s nápisem Line out. Jestli ne, poptejte se známých, kdo má takový magnetofon a byl by ochoten jej půjčit. Poohlédněte se po okolí po nějakém radioamatérovi nebo po člověku, který se (ale opravdu) vyzná v elektronice a požádejte ho, aby Vám ve Vašem magnetofonu udělal výstup signálu z potenciometru hlasitosti (je to jednoduché: stačí sériový odpor asi 22 kiloohm). Výstupní signál je pak nezávislý na nastavení hlasitosti magnetofonu a má i nejnižší možné zkreslení, jaké zařízení umožňuje. Dále budete potřebovat stíněný nízkofrekvenční kablík (monofonní mikrofonní nebo stereofonní) a na jeho koncích příslušné konektory (zástrčky) pro propojení magnetofonu s PC. Podle síly signálu z magnetofonu možná bude potřeba kablík doplnit o dělič pro úpravu velikosti výstupního napětí (kdyby bylo pro linkový vstup moc malé, ale pro mikrofonní příliš velké) nebo tento dělič dát přímo místo sériového odporu.
Stáhněte a nainstalujte si program Audacity. Po spuštění nastavte jazyk programu. Pod Analyzovat je vidět obrázek mikrofonu a u něj černý trojúhelníček. Po klepnutí na něj je v případě, že přes zvukovou kartu PC jde nějaký signál, vidět kmitat vodorovný pásek, který ukazuje sílu signálu. Pod Generovat je tlačítko s červeným puntíkem. Po klepnutí na ně se spustí nahrávání zvuku na disk PC (místo uložení nastavíte v Úpravy - Nastavení...).
Pro další práci s Audacity si prostudujte návod na práci s tímto vynikajícím programem (nemusí se instalovat, takže se dá použít i na USB).
Dobrý den, pokud by byla ještě nějaká nejasnost, tak se podívejte do staršího příspěvku zde na poradně. Zkusím vložit odkaz. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.