Nejste přihlášen/a.
prosím vás, do které zdířky bych měl zapojit kabel, kdybych chtěl propojit kotoučák s PC a převést nahrávky na pasce do počítače
mám monost si zapujčit propojovací káblík s redukcí na pětikolik(od magiče) do jacku 3,5(PC)
děkuji
To Luke a na co u MGF anténa?Ten konektor je vstup z rádia a ta Vae 5 s otazníkem je vstup pro proúpojení s druhým MGF!
Mno já bych to zkusil do zásuvek 1,2,5 nebo 6. 3a 4 jsou vstupy z jiného MGF a radia.U dvojky nevidím pořádbě co je tam za znak.A jak píet pětikolík na jack.Osobně jsem takto nahrával LP-desky-propojení věe s PC jacky do výstupu na sluchátka,program Audacity!el B115 i spásky jsem prodal dříve ne mne toto napadlo s elpíčky!
doplněno 13.01.13 12:48:nebo potom udělat redukci z výstupu na reprobedny na jack!Teď mne toti napadlo zda ta 1 není vstup pro levý nebo stereomikrofony.Musí to být prostě na výstup!S těmito znaky jsem se ji hooodně dlouho nesetkal!
Dobrý den, ano, byl to první československý stereo magnetofon a sen hifistů, kteří vlastně jetě moc nebyli. Větině lidí musel stačit poslech mono nahrávek, ale nebyl to problém, protoe stereo hudby nebylo jetě mnoho k sehnání. Zdravím!
Dobrý den, kabel s pětikol. konektorem DIN (to je stereo - pozor na tříkol. konektor DIN to je mono) do výstupu (OUT) magnetofonu a druhý konec JACK 3,5 stereo do vstupu (IN) zvuk. karty v PC. Ten výstup OUT je zobrazen v tété fotogalerii - dávám zde odkaz (snad bude funkční). Zdravím!
jj, je to magič mého otce, kupoval ho někdy v roce 1969 právě kolem 4000,-kč
a máme jetě nahrávky (hudbu, pohádky,audio apod. mého dětsví), tak jsme chtěl nějaké ty záznamy zdigitalizovat
doplněno 13.01.13 13:33:a moment, do které zdířky teda propoijt s PC?
Jetě jednou dle obrázku jsou oba krajní výstupy na bedny úplně v pravo na vstup ze sítě a vedle (7) asi na změnu vst.napětí 120-220V.Pc propijíte do zdířky č.2 viz jetě jednou obr.
doplněno 13.01.13 14:02:Blbost ,sry napsal jsem do zdířky 2 nee musí do 1!
2 a 5 jsou vstupy microfon,3 vstup z jiného MGF,4 vstup z radia,6 nevím snad vstup z gramce?
Nějak se nemůeme shodnout, jak to má být.
V té době se jako výstup signálu (bez korekcí tónovou clonou a větinou nezávislou úrovní na nastavení hlasitosti) pouíval běně vstup/výstup pro rozhlasový přijímač (čtvereček s anténkou). Odpovídá to i schematu (dík luke237) kde jsou na tomto konektoru dva vodiče se ipkami "a" a "b", a to jsou ony "linkové" výstupy signálu. Pak u jsou jen dva výstupy pro sluchátka pod vlivem korekcí a napájené z výstupů nf zesilovače, tedy s horí kvalitou.
Jediná potí je v tom, jestli má dotyčná redukce 5ti kolík - jack zapojené jako ivé ty správné dva kontakty na 5kol. konektoru, tedy piny "3" a "5", jinak to hrát nebude (viz schema zde).
Pro jistotu jetě uvedu pouití jednotlivých konektorů podle obrázku, jak to vidím správně:
Zleva:
- sluchátkový výstup
- vstup pro mikrofon
- rozhlasový vstup/výstup
- vstup pro gramofon
- vstup pro mikrofon
- sluchátkový výstup
- výstup pro repro
doplněno 13.01.13 15:45:"totak" u to vlastně napsal dřív, nečetl jsem ve podrobně...
"a" je ve schematu skoro nahoře uprostřed - kousek doprava poblí potenciometru vyváení R701, "b" je naopak uprostřed dole, ale je tam jen ipka, napsané tam není (určeno podle stejného zapojení jako "a")
doplněno 13.01.13 20:03:"a" je tady, "b" podle toho najde dole:
je to tak jak píe ferda60 a na propojení s PC je vhodný vstup/výstup radio.
jabraka:
jaké propojení na hlavy?
doplněno 13.01.13 16:14:Podle fotky je konektor č.1 se symbolem sluchátek a dva krouky jsou symbol "stereo"
Připojení do jakéhokoliv konektoru je nekodné. Proto si vyzkouej, kde to funguje. Optimální je ten, který nebude ovlivňován nastavením hlasitosti na magiči a který bude mít rozumnou úroveň (pozná tak, e v mixeru v PC se bude pohybovat s jezdcem třeba někde v polovině). Pokud to nebude fungovat nikde, nemá správný propojovací kablík a pak záleí na tom, jak jse zběhlý v improvizaci s drátem, pájkou, ... .
Dobrý den, ano, čtvereček s anténkou je výstup (bez korekcí) nebo dvě zkříené krunice,co je výstup na sluchátka (korekce). Obojí je moné, ale čtvereček s anténkou je lepí varianta. Tam na zvuk nemá vliv nastavení zesilovače v magnetofonu. Zdravím!
doplněno 13.01.13 20:42:Raději jetě upozornění - tento přístroj má přepínač 120V/220V. Předpokládám, e máte 220V, ale kdyby bylo nastaveno z minula na 120V, tak spálíte zdroj v magnetofonu a bylo by to koda, protoe pokud zůstal funkční dodnes, tak je to malý zázrak.
Nevím, kde se 120V pouívalo, ale fůra spotřebičů toto přepínání měla. Specielně teslácký věci.
Dobrý den, měl jsem v bytě (hlavní město ČSSR Praha - Vinohrady) 120V a do roku 1988.
Sehnat árovku na 120V nebyl problém - ta byla běně v elektru. Ve ostatní buď s přepínačem 220V/120V nebo přes trafo. To byl takový těký hnědý "macek" - z jedné strany strčit do zásuvky 120V a z druhé lezlo 220V. Měl jsem 2 pro celý byt. Někdo to řeil tak, e si pořídil silnějí trafo a dal ho za elektroměr a pak u měl v celém bytě 220V - musel, ale předělat vedení. Měl jsem tenkrát lepí gramo, ne kamarád a tak jsem ho vzal k němu - chtěl si doma něco nahrát. Zapomněl jsem přepnout přepínač 220V/120V na gramu a u něho v bytě bylo 220V. Po zapnutí to trochu začmoudilo a zasmrdělo a zdroj (trafo) bylo pryč. Proto jsem dal raději to varování. Tak napětí 120V v síti není zas taková historie.
Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.