Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVBT- o% kvality

Od: jack* odpovědí: 18 změna:

Zdravím, už jsme vážně bezradný. Bydlím na jižní moravě- proto jsem v epicentru pokrytí sygnálu od vysílače Mikulov Děvín- +- vzdušnou čarou 20 km. Mám klasické síto a settopbox evolve.cz/... a pokaždé naladím síle signálu +- 60-80% a kvalita 0, nevíte co s tím? Původní zesilovač na antěně dělal totéž, nyní mám jinačí který jsme koupil sólo a dělá to taky právě jsme si půjčil tu destičku od kamaráda a totéž jen o 5% signálu navíc, vážně už nevím co s tím, poradíte mi?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na co síto, zkuste klasickou pruovou anténu za 200,-

jack*
hodnocení

No jo ale v paneláku v bytě toho moc nechytnete :(

Ta prutovka je dost dobrá zkuste to, panelák - nepanelák, tak jí dáte na okno ;)

doplněno 07.03.12 20:57:

Ale pořiďte si prutovku bez zesilovače, kupodivu z ní leze o malinko silnější signál - vyzkoušeno na několika anténách.

jack*
hodnocení

Akorát jsme seřízl poslední metr izloace na koaxu a stále nic opravdu se mi už nechce do toho nic investovat :(

Poslední metr izolace? Doufám, že i s opletením, jinak to nemá smysl...

jack*
hodnocení

Ano zůstal jenom měděný střed, akorát donesl můj kamarád sice pozdě ale přece jeho síto a hend mezi dveřma 100% nechá pu to...

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Nejsem sice odborník, ale viděl bych naopak na přebuzení STB příliš silným signálem, zvláště, pokud na takovou vzdálenost od vysílače používáte i zesilovač. Já mám Děvín taky za rohem (jsem z Drnholce) a signál z něj v pohodě jede i na metrový kus drátu.

jack*
hodnocení

Nejspíše máte cihlový dům, já bohužel bydlím v paneláku takže jsem v ocelové kleci, ale začíná se dařit- vypl jsme zesilovače veškeré a zatím to vypadá dobře už se alespoň přibližuji ;)

jardalive5*
hodnocení

0x

pokud máš kvalitu signálu nula - nemáš co chytat ...jsi bez signálu. To, že ti to ukazuje sílu signálu 80 procent nic neznamená...

jardalive5*

každopádně odstraň zesilovač...pokud to nepomůže...hledej cestu od antény přes STB k televizi

jabraka*

Ten zesilovač může skutečně být překážka.Pokud chytáš slováky,tak mají vertikální polarizaci.

JABRAKA

jack*
hodnocení

Tak jsme se hnul z místa, slováky všechny, rakušáky taky dost :D ale Děvín lehce stagnuje, venku je máme pěkně hnusně síla 90% kvalita kolísá mezi 30-50% koukatelné to není, myslíte že se to zlepší až bude venku lépe? Mimochodem jedu bez zesilovače.

doplněno 08.03.12 17:44:

poradte.cz/... odkazuju na toto téma- je to mnou založené tém a stejná situace, upozorňuji že děvím vidím z okna takže kopec nehrozí jenom mi stíní panelák

Jedna z velkých výhod digitálního vysílání je, že není tak náchylný na překážky jako byl analogový. Bydlím v místech kde jsem nikdy nechytil koukatelný signál - společná anténa na střeše, kterou se pořád pokoušeli vyladit, ale dost bez úspěchu - kolem baráku jsou směrem k vysílači kopce hned za barákem. Od dob digivysílání koukám na perfektní obraz s prutovou pokojovou anténou - kvalita od 50%. Je důležité mít kvalitu stabilně víc jak 45-50%, jinak to čtverečkuje / vypadává.

jack*
hodnocení

Tak toto jsme naměřil přes jednu stránku

DVBT- o% kvality

jack*
hodnocení

A další- reliéf krajiny směrem k vysílači

DVBT- o% kvality #2
jardalive5*

Co raději přejít na satelit? A bude po problému...a vzhledem k vysílání v HD kvalitě a vyššímu datovému toku i u SD je obraz daleko kvalitnější...

frantisekpetru*

Jak už bylo výše zmíněno, slováci vysílají ve vertikální polarizaci (a některé rakouské vysílače taky), u nás se vysílá v horizontální polarizaci. Takže pokud chytáš všechny slováky a naše ne, tak to tipuju na špatně otočenou anténu.

jack*
hodnocení

Pro všechny- problém vyřešen, koupil jsme dražší a kvalitní anténu- sice taky síto ale žádné polsko, v obchodě s anténímy komplety mi ochotně poradil, takže pro všechny- SÍTO ZA PÁR KAČEK- S TÍMTO TO OPRAVDU NEVYHRAJETE, NIC NENALADÍ JE K NIČEMU= INVESTUJTE DO POŘÁDNÉ SMĚROVÉ ANTÉNY ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]