Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Na naší společné anténě nejde příjímat DVB-T vysílání, jde o panelový dům. Můžu si pdole obrázku dát anténu na balkón? Problém je že vysílač je vzdálen +- 20 kilometrů ale jakoby "za domem". Nebude paenlák o 5 patrech bránit digitálnímu sigánlu v pokrytí? Děkuji
Vzhledem k tomu, že každý přijímač DVBT má možnost zobrazit ukazatel síly a kvality signálu, tak není problém si najít optimální nasměrování antény vlastními silami.
Ano tu ještě nemám, mohl by jste mi nějakoou doporučit abych na to chytl alespoň základní programy- NOVA, ČT atd. Pro příspěvek ke společným anténám- musel by se nejspíš nějak upravit- jinak ta anténa je mohutná, chytne sloáky, rakušáky ale bydlím v v Hevlíně (jižní mmorava) a nemůžu ani za nic chytit sygnál z Mikulova, vysílač Děvín, na společnou anténu to mělo 47 % a dost to padalo,m na pokojovou 30% a to bylo ještě horší, tak jsem se rozhodl pro toto řešení, anténu nejspíš s výkonným zesilovačem. Moc se v tom nevyznám
Zeptej se nějakých místních anténářů. Typ antény se opravdu odvíjí od místních podmínek a bez jejich znalostí nelze poradit. Já chytám DVB-T na 15cm proutek, signál 100%, ale to víš Praha je Praha. Takže pokud nemáš možnost vyzkoušet různé antény, od kusu drátu třeba až po nějaké síto, tak je nejjednodušší se obrátit na odborníky v místě, alespoň o radu.
Pokud v cestě signálu nejsou závažnější překážky(vysoký kopec,tovární hala a pod),nemělo by v příjmu i na náhradní antenu nic bránit.Náhradní anténu jsem několikrát popsal.Stačí konec koaxiálního kabelu(přívod do STB)zbavit izolace v délce asi 60 cm - včetně stínění,jemné drátky a drát pak umístit blízko okna do vhodné polohy.Druhý konec kabelu,zakončený konektorem je zasunut do patřičné zdířky set top boxu.Pokude jde o panelák,je nutné patřičně upravit vstupní části anteny a svodů(kabelů),aby bylo možno společnou anténu použít pro tento účel,což musí provést odborná firma.
JABRAKA
Zdar človíčku tento web prolez a pročti...
Teoreticky by z něj mělo dojít že moc signál nejde v případě digitálu je to uplně o ničem to už spíše analog...
Sám jsem pár lidem něco zesilovačem chtěl řešit ale vůbec to vyjma jednoho neklaplo...
doplněno 13.10.11 17:49:Zase zapoměl homewifi.wz.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.