Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou domáci tiskárnu na fotografie?

Od: michaltopic* odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych tátovi k narozeninám koupit domácí přenosnou tiskárnu an fotografie. Máte někdo zkušenosti s výběrem? Chtěl bych, aby fotky byly kvalitní (papír budu kupovat kvalitní, ale aby to i kvalitně tisklo) a aby tiskárna stála něco kolem 2 tis. Poradí mi někdo ze zkušenosti, čeho se vyvarovat, na co si dát pozor a co musí taková tiskárna bezpodmínečně mít za parametry? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

0x

Už se to tady několikrát řešilo. např. poradte.cz/...

doplněno 21.01.13 09:00:

i tady poradte.cz/...

hodnocení

0x

Co si představuješ pod pojmem přenosná?

michaltopic*
hodnocení

No co, že jí čapnu do horkých, hodím do batohu a pojedu s ní klidně někam na výlet ...

Tak to jedině s termosublimačním tiskem, kvalita je dobrá. Osobně mám Canon řady SELPHY s bateriovým napájením. Velikost tisku 10x15cm, trvanlivý voděodolný. Cena 7-10Kč za kus.

Lze se poohlédnout i po jiných výrobcích, podobné přenosné tiskárny dělá Olympus a Sony

michaltopic*
hodnocení

A poradil byste mi s formátem tisku? klasická fotografie má tuším 9x13 cm, ale nikde tento rozměr nevidím v popisu tiskáren. To, že tiskne 10x15 znamená, že umí "jen" tento formát, nebo lze tisknout i menší?

Rozšířenější rozměr je 10x15cm, samozřejmě že umí menší, pak se musí ořiznout. Bez počítače přímo z fotoaparátu, paměťové karty, flashky to ale neumí. Bez počítače umí s bílým okrajem a bez, indexový tisk, tisk datumu, výřez. Možná nové modely toho umí víc.

michaltopic*
hodnocení

Nakonec jsem se rozhodl to stornovat. Když jsem tak koukal na ty ceny za fotopapír, tak neleze jinak. Aby si člověk doma vytvořil album o nějakých řekněme 40ti fotkách a včetně alba za něj zaplatil pětikilo, to je lepší si fotky v klidu vybrat doma, nahrát na kartu a zajít s tím do fotolabu a tam se o všechno postarají. Tuhle hračku si tedy pořídím, až bude provoz levnější.

Levnější už byl, teď už ceny zase stoupají. Tiskárnu jsem kupoval novou když slezla cena z několika tisíc na 800Kč a papíry vyšly pod 7Kč za kus. Dnes jsou už ceny zase jinde a pořád pomalu stoupají. Já osobně byl v minilabu naposled když jsem fotil na film a to asi 2x v životě, protože fotky jsem si vyvolával doma.

michaltopic*
hodnocení

Tak to jsem začal hledat ve špatnou dobu a budu tedy doufat, že to zase někdy klesne. Díky moc za info, pomohlo mi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]