Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna na fotky

Od: asnl odpovědí: 22 změna:

Chtěl bych se zeptat, zda je tato tiskárna www.obchodni-dum./... dostačující pro občasný tisk fotek - jde mi o jejich kvalitu. Popř. jakou jinou multifunkční byste doporučili do 1000Kč?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Tak samozřejmně, že na tom fotky vytisknou jdou, ale nejsou v takové kvalitě jako od řady Epson Stylus Photo. Při výběru inkoustové tiskárny bych se také zaměřil na cenu náhradních náplní. Můžete koupit sice velmi levnou tiskárnu ,ale při kupování nových Cartridge se tiskárna může značně prodražit.

doplněno 26.02.11 21:16:

tisknulevne.cz/...

asnl
hodnocení

A jaké jsou teda rozdíly u těch náplní? Mě šlo o to, aby byly barvy zvlášť (nevim jestli se ještě vubec dělaj s jednou náplní) ale předpokládam, že mě pro občasné použití vydrží dlouho. Jde mi o to, když už do toho budu investovat, jestli na tom třeba 2x za rok vytisknu i fotky

jabraka*

V každém případě je vlastní výroba fotografií značně neekonomická.Jsou potřeba nikterak levné speciální papíry,na jednu fotku značný podíl ceny tiskové cartrige.Mnohem jednodušší je,nahrát vyfocené a upravené fotky na flash paměť a ve specializovaném fotoshopu udělají kopie do tří dnů(nejdéle).Cena vyjde méně než poloviční.

JABRAKA

To není pravda, z velikostí formátu jsou náklady ve prospěch domácího tisku. Tisk formátu 10x15 na termosublimační tiskárně vychází na 7.50Kč a fotografie jsou proti těm z labu téměř nezničitelné. Zkus si někde nechat udělat třeba jeden kus a pak mluv o labech jak jsou výhodné *smich*

hodnocení

0x

Jaký maximální formát?

asnl
hodnocení

Jen standardní, dělat plakáty neplánuju *smich*

hodnocení

0x

No nejkvalitnější fotky jsou samozřejmě z termosublimační tiskárny, ale pochybuji, že byste nějakou do tisícovky dostal, leda snad na aukru. A mívají omezený formát. tak deset krát patnáct, a ty papíry jsou strašně drahé. Ale inkoustovky dokáží také přijatelný tisk, u fotek jsou možná leší než laserovky, ovšem s výběrem neporadím.

Nakonec nejlepší poměr cena/výkon dostanete při použití nějakého fotolabu.

doplněno 26.02.11 19:21:

Samozřejmě, jak zmíněno výše, při tisku více fotek, ono totiž fotolaby obvykle účtují základní manipulační poplatek, bývá to tak třicet korun, bez ohledu na počet kusů.

jabraka*

Také si myslím,že termosublimačku má každý doma.

JABRAKA

doplněno 26.02.11 21:55:

Tazatel se ptá na inkoustovku.JB

hodnocení

0x

Škoda že se nevyrábí SELPHY CP-400, ta byla bez displaye a různých jiný serepetiček a nová stála 890Kč. Ty nové dražší z řady CP mají stejnou kvalitu tisku, protože tisková mechanika je pořád stejná. Jak už jsem psal tak jedna fotka stojí kolem 7 Kč a to se mi rozhodně nezdá drahé - jsou to kompletní náklady papír+barva. Rozměr 10x15 nebo 10x20 - širokoúhlé (tam cenu neznám). Nevadí jim voda ani otisky prstů ;)

doplněno 26.02.11 20:28:

Laserovky fotografický tisk neumějí, a pokud ano tak jsou nepředstavitelně drahé.

patronka*

Já bych jen doplnila ceny, protože mne to momentálně zajímá. U Rossmanna v akci cena fotky á 1,- a paušál za zakázku 40,-. Já měla 120 fotek a měl tam někdo třeba 500, cena paušálu byla stejná. V drogerii DM si člověk může na automatu udělat fotky na počkání sám, cena 5,90 za fotku. To dělám jen když něco potřebuji hned. Cena nejlevnějšího fotopapíru v papírnictví 90,- za 20 ks a podle rozložení v programu se na jeden papír vejdou 2 fotky 10x15. Cena inkoustu je samozřejmě různá podle typu tiskárny. Kvalitu posoudit neumím, nedělám umění.

Cena náplní inkoustu je u inkoustovek různá, ale různá je i jejich vydatnost. Ve výsledku to znamená, že žádná tiskárna není výrazně dražší nebo levnější na tisk fotek. Co se týká kvality fototisku tak bezkonkurenčně vedou inkoustové tiskárny Canon. Co se týče kvality a trvanlivosti tak vedou termosublimační tiskárny a nejdostupnější, nejrozšířenější jsou opět Canon. Jako odkaz dávám na balení 108 ks papíru 10x15cm i s barvou:

shop4home.cz/...

to vychází 6.50Kč za fotku ;)

Termosublimační mají výhodu také v tom, že náklady na jednu fotku jsou pevné, nemění se podle toho jestli je tmavá nebo světlá, nebo díky trávě a zeleni na fotce nám dřív dojde C a Y inkoust *smich*

patronka*

Můžete mi prosím vysvětlit rozdíl v kvalitě fotek z termosub... a automatu? Na jakém zařízení se tam ty fotky tisknou? děkuji. Patronka

doplněno 26.02.11 22:00:

Co máte na mysli trvanlivostí? Fotografie se časem mění jako to bývalo u prvních fotek? Dobrou noc. Patronka

Co myslíte pojmem ...z automatu...?

Trvanlivost fotek je různá, podle použitého barviva. Všechny barviva rychleji nebo pomaleji blednou. Dokonce blednou tím rychleji jakým barevným světlem je na určité barvivo působeno. (Na tom byl kdysi založen i jednoduchý princip fotografie, která se ale neujala). Nejvíce blednou všechny barvy působením UV záření. Z metod fotografii jsou na tom pořád nejhůře chemické fotky, kde se barvivo vytváři chemicky barvotvornými vyvolávacími látkami, pak asi inkoustový tisk s roztokovými inkousty, pak podstatně lépe budou na tom s trvanlivostí tiskárny které používají pigmentový inkoust, ale tam je problém s jemnými odstíny a nejlépe na tom budou termosublimační, které jsou navíc v poslední fázi překryté bezbarvou vrstvou - voděodolnou. Ve foto- labech se pro digitální fotky používá i klasická chemická fotografie - osvit se provádí digitálními zvětšováky...

patronka*

Doufám, že jsem se moc neodchýlila od původní otázky, ale možná to tazateli bude užitečné při rozhodování nejen o typu tiskárny, ale i zda se mu vůbec tiskárna na fotky vyplatí.

Automat je podle mne ta bedna v DM, kam dle pokynů na monitoru vložím nosič, ať už v podobě paměťové karty, CDR/DVD nebo flash disku a po chvíli mi vylezou hotové fotky. Protože znám pouze princip kopírování u analogové fotografie, nějak si neumím u digitální ten osvit zařadit. Stačil by mi odkaz na nějaké intrnetové stránky, kde bych našla vysvětlení. Blednutí působením UV záření se snad nemusím obávat u fotek uložených v albu. Pro kamarády jsem udělala tablo, ale všichni jsme již ve věku, kde se vyblednutí většina z nás nejspíš nedožije.

Přeji hezký den. *slunce* Patronka

představte si hodně kvalitní projektor a tím osvítíte fotopapír, který se pak běžně vyvolá. V automatech je myslím použita termosublimační metoda. Ještě existuje jedna zajímavá metoda tisku která je v plenkách, ale přístroje na tisk už jsou v prodeji. Jedná se o papír, kteý obsahuje základní barviva jako fotopapír a ta se aktivují (zviditelní) různě dlouhými a různým počtem tepelných mikropulzů. Tuto metodu používají digitální foťáky Polaroid - nástupci bývalé okamžité chemické fotografie. Z foťáku během chvilky vyleze barevná fotografie 5x7cm. Obchodní název papíru je Zink (zero ink) Jinak se zařízení prodávají pod názvem Polaroid Po-Go. Kvalita je zatím nic moc, ale jejich tiskárna velikosti krabičky od cigaret je schopná na jedno nabití vychrlit 10 fotek v provedení samolepky a jako zdroj může být cokoliv foťák, nebo mobil - přenos USB kabelem nebo Bluetoothem pomocí PictBridge.*ua*

hodnocení

0x

jednoduchá odpověd: nebrat,časem by jste na to přišel sám,u těchto tiskáren se dodávají tzv.startovací náplně,které toho moc nenatisknou.já jsem takto narazil koupí tiskárny v supermarketu,už je někde nejspíš recyklovaná.Pokud vám jde o cenu,řešením je doplnovací sada nebo neznačkové náplně. Pěkné fotky s tím pořídíte,ale potřebujete fotopapír,ale značkový je drahý,ale občas ho mají v lídlu,balík 100ks za 99 korun,fotky jsou na něm pěkné,mám je na zdi několik let beze změny,ovšem se nesmí namočit,no inkoust.Takové ty řeči výrobců že používání jiné náplně nebo jiných papírů než od nich může poškodit tiskárnu je blbost.barva s tiskárnou do styku vůbec nepřijde.

Shrnu to tak že pro občasný tisk postačí,ale já osobně už nikdy,mohu třeba doporučit tiskárnu značky canon,třeba IPixma a bez scanneru,kolik toho zkopírujete,že,a kdejaká trafika kopíruje lépe za korunu:).

doplněno 27.02.11 13:43:

zapoměl jsem napsat že levněji a lépe fotky udělá fotolab

Jak už tady zaznělo, tak dát si do minilabu udělat jedno foto, nebo foto A4 rozhodně levněji nevýjde ;). A dotaz zněl ...na občasný tisk fotografii...

V dnešní době jsou multifunkce tak laciné, že ani se ani člověk nemusí ohlížet na to do jaké míry scaner využije a mnohdy jej napadne i takové využití, které by jej s pomyšlrëním, že musí někam do trafiky ani nenapadlo *smich*.

Prostě jde o to udělat si radost tiskárnou a vlastními fotkami z ní a to pak ekonomická kritéria jdou stranou.

Co píše rybajda, že barva do styku s tiskárnou nepříjde je pěkná blbost - ta tiskárna tiskne jako jak? *smich**smich**smich*. Já už mám na kontě 4 inkoustové tiskárny odrovnané inkoustem a život jde dál...

podle mě v moderních tiskárnách vše potřebné pro tisk obsahuje již samotný kartridge,do styku s papírem tedy přijde jen samotný kartridge,ne součásti tiskárny,ale je to můj názor,třeba se mýlím :)

Ono je to obráceně, starší modely a současné jednodušší Canony mají trysky v zásobníkách inkoustu a s každou výměnou inkostů se mění i trysky. Když se odrovnají špatným inkoustem tak se koupí nová náplň a je to. U lepších modelů jsou trysky součástí tiskárny a pokud se zničí, tak se sice dají jednoduše vyměnit, ale jejich cena je kolem 2000Kč. Pokud to stihnete v záruce, tak to není nic platné, záruku neuznají, neboť tiskárna to pozná, že nebyl použit originál a zaznamená si to do své paměti.(náplně jsou čipované). U všech inkoustových Epsonek jsou trysky taky součástí tiskárny, kdyby byly součástí zásobníku inkoustu tak nevím kolik by ten zásobník stál, Epson používá zcela jiný princip tisku (poněkud složitější) než HP nebo Canon.

doplněno 27.02.11 17:03:

Ještě doplním:

HP a Canon používají rychlý lokální ohřev inkoustu v malém otvoru z kterého inkoust vyprskne směrem k papíru, Epson používá piezoelektrické "mikropumpičky" které inkoust stříkají na pappír.

asnl
hodnocení

tak jinak... jakou multifunkční tiskárnu byste mi doporučil?Nebo podle čeho vybírat? Stačí mi opravdu co nejlevnější, ale s ohledem na na ty náplně (jejich cena, doplňování a nevim co všechno teda) Multifunkční proto, že občas je potřeba něco skenovat nebo tisknout a běhat s tim kamsi se mi opravdu nechce. Takže hlavně na to ji chci. Na fotky jsem se ptal, že bych si případně pár kaček přidal, aby byla použitelná i na ně, kdyby náhodou...

To je právě problém, laciné fotografické tisknou dobře, ale mají větší náklady na inkoustové náplně - prostě cenu té tiskárny zaplatíte nakonec kupováním inkoustů, ale když se bude tisknout občas tak to zase taková tragédie není. Tak to je opravdu těžko radit... Na začátku jsem doporučoval levnou multifunkci vhodnou i na fotky, trysky má na zásobníkách, když se zrovna nepovede doplňování a trysky se poničí, koupíte nové zásobníky...

doplněno 27.02.11 21:11:

např:

alza.cz/...

asnl
hodnocení

Poslední tiskárnu jsem měl asi před 10 lety, takže už mi trošku ujel vlak... Ty kartridge se teda jen doplňují inkoustem? Jak poznam jaký je vhodný? Při poničení trysek se koupí nové kartridge a jede se dál? Pokud to chápu dobře, jedna je na černou, druhá barevná... myslel jsem, že je lepší, když jsou jednotlivé barvy zvlášť právě kvuli tomu doplňovaní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]