Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDMI vyhazuje pojistky

Od: mufii* odpovědí: 7 změna:

Zdravím koupil jsem si 10m HDMI kabel 1.3b

s tím že si propojím PC a TV dohromady, zapojil jsem tedy jeden konec do TV a druhý jsem se chystal zapojit do PC, ale při zapojování do PC, jakmile jsem se dotkl zadní části koncovkou toho kabelu tak vypadli pojistky v celém bytě zkoušel jsem to 2x a 2x se mě je podařilo vyhodit. Můžu se zeptat čím by to mohlo byt? A jak to tedy zapojit? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

3x

Tak toto nie je problem ani kabla HDMI, ani PC ,ani TV .Určite vyhodte všetky rozdvojky zo zásuviek a pokútne predlžovačky a urobte si poriadok so zásuvkami - odmerajte na striedavom rozsahu meráku napatie medzi kolíkom zásuvky a trebárs kovovou rúrou vody ,alebo rúry radiatoru a to isté aj na tej druhej zásuvke .Zmerajte aj medzi oboma kolíkmi a všade músí byt nula! AK tam niečo bude ide vám o život a volajte odborníka . Inak to HDMI by nemalo mat až1Om ,ak je to "priemer"tak signal HD tam nedojde .A druha zasada je že TV i PC by mali ist z tej istej zasuvky aj fázy.-certifikovanou predlžkou

mufii*
hodnocení

takže jsem doma vyhrabal zkoušečku a zjistil jsem že kolík neplní svou funkci, a je pod proudem... díval jsem se na schéma správného zapojení, a zjistil jsem že to mám zapojené přesně naopak. teda levá: nic, pravá: svítí, kolík: svítí

zkontroloval jsem v bytě zatím 5 zásuvek a z toho pouze 1 je zapojená správně... Dnes už ani na ty elektrikáře není spoleh...

Co nejdřív si na to někoho zavolám... Díky všem za rady

troja*
>>>> Co nejdřív si na to někoho zavolám... <<<< ... někoho znalého, protože mnoho "odborníků" si myslí, že je jedno kde je fáze, kde je nula a zem ... pardón, zase ty staré výrazy ... ale není logické, že svítí nula a zem, to by už bylo špatné zapojení v rozvaděči na "větvi zásuvky".
>>> teda levá: nic, pravá: svítí, kolík: svítí <<< Zkoušel jsi to doutnavkou na Vadasce, nebo na šroubováčku?

troja:

znovu opakuju, je zcela jedno a ničemu to nevadí ani předpisům ani bezpečnosti kde je nula, jestli v pravo nebo vlevo. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o dvouvodičový rozvod a snažili se dodržet nulu vlevo jak nařizovali staré předpisy a dráty prohodili už někde v tom rozvaděči jak píšeš, u třívodičového by už opravdu museli být pod drogama aby se jim něco takového povedlo *smich*

troja*

... asi jdou v zásuvce vydrátovány kolík a pravá, jak bejvávalo, ale jinak je na rozvaděči dvoudrátové zapojení přehozeno, nebo někde v krabici. Kdo ví, zda tam má oddělené okruhy ...:)

hodnocení

3x

Už se něco podobného řešilo, i když se jednalo o napojení TV do anténní zásuvky, problém je tentýž:

poradte.cz/...

doplněno 30.11.11 08:28:

že svítí pravá, to by tak nevadilo, to současné předpisy dovolují a ničemu to nevadí, že svítí kolík tak to je největší SVINSTVO co může elektrikář udělat - TO JDE ZCELA VÁŽNĚ O ŽIVOT!

moto*

Jj, dát fázi na zemnicí kolík by mělo být trestné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]