Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dale postupovat 2

Od: brodska* odpovědí: 23 změna:

Zdravím Všechny přítomné. Jsem slíbila,že dám vědět jak to dopadlo.Tak tedy, problém zůstal nevyřešen,kondenzátor nepomohl :( Co tedy dále navrhujete. Budu vděčná za každou radu.Díky.

výtka
Upozornění od sys maverick 04. 09. 2011 21:38:05
Pro příště nezakládejte nová témata ke stejným otázkám!Původní dotaz jak už uvedl kolega: poradte.cz/...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Problém shrnu.

Je evidentní,že televizor má digitální tuner.Při dostatečně silném signálu je schopen naladit oba multiplexy,na Moravě i tři.

V pátek jsem se s tímto problémem setkal také,pokoušel jsem se naladit oba multiplexy v oblasti Slaného.První MPX se přihlásil s dostatečnou silou signálu,druhý jsem nemohl naladit.Z antény na střeše signál nestačil.Použil jsem náhradní anténu a tu jsem nasměroval do jednoho místa v pokoji,kde byl signál dostatečný a naladil jsem všechny programy.Doporučil bych také malou úpravu vstupu pro anténu a nalezení uzlu signálu,který může být jen v jednom místě bytu.Úprava je jednoduchá,dostatečně dlouhý koaxiální kabel,jeden konec s konektorem do televizoru a druhý oloupat od vrchní vrstvy izolace a stínících drátků a ponechat asi 60 cm vnitřního vodiče v původní izolaci.Pak jen přenášet konec kabelu z místa na místo,až narazíš na dostatečný signál.Pak se v tomto místě a v téže poloze zafixuje.

JABRAKA

brodska*
hodnocení

Děkuju...vyzkouším to určitě,ale až zítra. Pro dnešek se s vámi rozloučím.Dobrou noc.

honzek*
hodnocení

0x

Rad bych zkusil poradit, ale kdyz zalozite nove vlakno, ktere neobsahuje podstatu problemu, pouze nejaky mezivysledek, tak nevim, jak bych mel teda pomoci?

Tak kdyz uz zakladate vlakno, tak aspon napiste podstatu problemu :)

1jara*

Zde je původní otázka.

Jak dále postupovat | Poradte . cz

honzek*

Ajaj, to kdybych vedel, ze se to tyka takoveho tematu, tak se radeji ani neozyvam :-D Diky

jofa*

Pokud Vám opět po " opravě" televize nenaladí multiplex 1 a všechny jiné tv které jste doma měla zapujčené multiplex 1 naladí a Vaše tv jinde v paneláku taky multiplex 1 nenaladí, pak asi nezbývá nic jiného, než si nechat od technika přes rozvody vystavit nějaký papír, že rozvody a signál ve Vaší přípojce je v pořádku. Kam to ale budete " hnát" to nevím, když servis bude tvrdit, že tv je v pořádku a technik, že rozvody jsou v pořádku , to opravdu nevím. A stačilo tak málo, aby Vám DATAR či jejich servis tv vyměnili za jinou. Prostě SHARP a DATAR Vás zklamal, tak se příště musíte podle toho zařídit. Josef. Jedině koupit laciný set top bpox a naladit to přes něj.

brodska*
hodnocení

Ještě zavolám do SHARP v Praze a uvidíme co dál.Máte pravdu, značku Sharp si již určitě nekoupím. Myslíte ,že ten stb pomůže?Nerada bych utrácela peníze zbytečně.

jofa*

Stb si půjčit od známého, nebo vysvětlit problém v vmístní prodejně a zapůjčit si ho s tím, když to půjde, tak jej koupíte. Solidní prodejce to udělá.

brodska*
hodnocení

Dobrý nápad,jen nevím,zda mi ho v prodejně půjčí.Přesto si myslím,že není mojí povinností,si cokoli dokupovat! Televize je dost drahá a měla by fungovat!

T mne mrzí, že ani ten kondenzátor nezabral. Settopboxem bych to rozhodně neřešil, televize by měla fungovat a hotovo. Zkoušela jste tu pokojovku, jak se to bude chovat? Problém opravdu může být takový, že servis na nic nepříjde a TV je pro ně v pořádku, rozvody v domě jsou taky z hlediska parametrů v pořádku a dohromady si to prostě nesedne - bohužel i to se stává a často nad tím zůstává rozum stát. Já se s takovými problémy setkávám relativně často i v jiných odvětvích elektroniky...

dzordz*

Takhle odsuzovat SHARP je trochu předčasné, o firmě a jejích výrobcích se nedá říct jediné křivé slovo. A na rozdíl od televizorů Panasonic nebo Toshiba, které se vyrábějí a montují všelijak, jsou SHARP skutečně vyráběny Japonci, v Japonsku.

hodnocení

0x

Odvezte TV do prodejny, kde byl zakoupen nebo do servisu, kde byl již opravován a ať Vám tam předvedou, že oba MUXY jdou naladit. Pak si skutečně kupte pokojovou anténu cca za 500,-Kč (nejlépe takovou desku) a naladíte doma také všechno.

brodska*
hodnocení

Fajn večer, pokojovku jsem nezkoušela.Nerada bych něco kupovala,když nevím,jestli to půjde.To kdyby mi ji někdo pujčil,abych to vyzkoušela.Já věřím,že v servisu jim to jde,oni chytaji signál na K43 a já na K21.Ještě k tomu Sharpu,kolega z práce si koupil tv Sharp,před vánoci a již mu zčernala obrazovka a tv Sharp co má sousedka(tu jsem zkoušela) má přes obraz stříbrny proužek,takže nic moc.Dobrou noc a diky za rady.

zkrat*

Vyzkoušel ten zatracený nanic servis, zda je vaše TV schopná přijímat konkrétně K21? Nebo jen naladili svůj dokonale funkční K43 a dál se tím nezabývali? Sharp obvykle není elektroodpad, ale kusová závada doplněná neochotou servisu dokáže dokonale pokazit den. Tu pokojovou anténu si zkuste jen vypůjčit a vyzkoušet - ani to nemusí fungovat, jestli nemáte opravdu dobrý signál a některé moderní pokojové antény (se zesilovačem) jsou spíš jen pro zlost, než k praktickému použití.

hodnocení

0x

Dzordz:

málo kdo ví, že z japonska se exportuje 2.-3. jakost, první jakost si pěkně nechávají pro domácí trh - Japonci opravdu nejsou žádní blbci a oni si to navíc mohou dovolit ;)

brodska*
hodnocení

Hezký den,ptáte se zda servis vyzkoušel K21,odpověď-nevyzkoušel,prostě jim to funguje a nic jiného je nezajímá.:( A ještě doplním,ta Sharpka od sousedky je made in Malaysia.Kdyby Vás ještě něco napadlo,co by mohlo pomoci,tak budu móóc ráda..-)

stirecek*
hodnocení

0x

Já se vám divím, že nezvednete telefon, nezavoláte do sharp servisu...pokud máte tv v záruce, sharp dává tři roky, přijede mechanik a doma vám to naladí, popř, změří signál a třeba uzná "slabší" tuner a na místě vymění. Vše doma a v pohodě a hlavně zadara, nikam není třeba tv vozit.

brodska*
hodnocení

Technik jezdí domů jen pri 3leté záruce a na tu se musíte zaregistrovat.No já to bohužel neudělala :(.

stirecek*

No vidíte...a pak tady haníte japonce*smich*

Zavolejte a domluvte se tam, oni budou vědět vo co go, protože určitě nejste první a oni ty výrobky a slabiny znají nejlépe.

ferda*
hodnocení

0x

Nevím do jaké opravny jste přístroj dávala dosud, ale bylo by dobré se obrátit přímo na firemní servis SHARPu. Nejbližší najdete zde: sharp.cz/...

Pokud jim popíšete v krátkosti své poznatky, musí každý slušný technik na 90% poznat, že bude nejspíš potřeba vyměnit vstupní (ladící) díl (jestli se tomu ještě dnes tak říká - pravděpodobně ten díl obsahuje i obvody pro další zpracování signálu a bude tedy "pěkně drahý", což Vás ale pálit nemusí). K určení závady přispívá fakt, že K21 je na samém kraji pásma a tak ho TV možná už nenaladí, popř. tam vypadává příjem. Jako závadu tedy uveďte "nejde naladit K21". Po provedených pokusech si tím můžete být jistá, zvláště jestli na druhém multiplexu TV ukazuje dobrou sílu i kvalitu signálu. Výhodou také je, že se závada projevuje trvale, v případech kdy to bývá jen občas je pak teprve jednání s opravnou ta správná "zábava"která často končí uplynutím záruční doby a neopravením přístroje.

Tak hodně úspěchů. Ještě můžete zkusit: sharp.cz/...

brodska*
hodnocení

Děkuju...Ten nejbližší je v Liberci,tam svoji TV vozím.No bohužel,asi nemají slušné techniky.

ferda*

Tak to bych nečekal, že firemní... Generátor signálu DVB-T je přeci jen tak drahý, že si ho ani opravna nepořídí. Měli by ale přijet k Vám a vzít si svůj (měřící - jestlipak ho mají) přijímač a provést šetření na místě (ačkoli, při tomhle přístupu by to mohli ošulit a zinkasovat peníze za zbytečný výjezd).

Je tu přeci jen ještě možnost že TV má signálu buď málo nebo moc (vina STA, popř. přívodního kabelu), napovědělo by zobrazení síly signálu na vypůjčených přijímačích. Pokud by signálu byl přebytek, dalo by se zkusit spustit manuální ladění (pokud ho TV má) na K21 a pomalu povytahovat anténní konektor z televize, neobjeví-li se signál na ukazateli, TV ovšem reaguje až se zpožděním několika sekund, s tím je třeba počítat. Ale jak je tento pokus jednoduchý, tak účinný pravděpodobně nebude (signál sotva bude silnější).

Jabraka radí dobře, jak se jednoduše zbavit závislosti na STA, ale uvedená náhražková anténa funguje jenom někde, nicméně za pokus to stojí. Jinak ale daní za jednoduchost této antény je citlivost na blízké rušení, vypínač aj. pak do obrazu může rozhazovat kostičky.

lui*

Jestli je to MJ ve Stráži, tak těm bych nedal opravit ani vidle. Mě neopravili ze třech kusů různých DVD přehrávačů v záruce ani jeden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]