Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dále postupovat

Od: brodska* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,nedávno jsem Vás prosila o radu, jak naladit dig.vysílání. Naladím totiž jen MUX 2 a MUX 1 naladit nejde.Všichni v paneláku však naladí oba Multiplexy.Mám tv SHARP 32D65E,nyní je v servisu,ale opravu odmítají,ptž u nich funguje.Já vyzkoušela u sebe doma 2 tv jiné značky a1 tv SHARP (jiný model). Na všech naladím oba Multiplexy,i zápujční tv z prodejny DATART funguje.My přijímáme signál Muxu 1 na 21 kanálu 474 mhz a v servisu na 43 kanálu.Rozvody jsou v pořádku. Je možné, že by byl slabý tuner?Prosím o radu jak dále postupovat,nebo jak jinak by se dal tento problém vyřešit.Děkuji předem za Vaše rady.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na co signál chytáte? Pokud jste napojena na domovní rozvod tak prblémy mohou nastat, já takto taky nemohl naladit jeden multiplex, přestožen na ostatních STB fungoval. Vyřešil to malý oddělovcí kondenzátor umístěný do antenního konektoru. DOmovní rozvody nestojí za nic. Radši používám prutovou pokojovou anténu.

jabraka*
hodnocení

1x

Vše souvisí ve stavu televizních rozvodů v domě.V panelácích jsou kabely a antény ve stavu dost zoufalém.Společnosti vlastníků,nebo družstva volí raději méně nákladnou rekonstrukci,než úplnou výměnu a pak se může stát,že signál určitá část nájemníků nemá v dostatečné kvalitě.Někdy stačí nepatrná úprava(viz kondenzátor)ale i ta by se neměla provádět nájemníkem ale odbornou firmou.Proto první kontakt by se měl realizovat na shromáždění vlastníků.

JABRAKA

zkrat*
hodnocení

0x

Požádejte ten servis, ať vyzkouší u vaší TV příjem přímo na K21 - to by měli umět. Pokud to bude v pořádku, není úplně v pořádku váš TV rozvod - konkrétně odbočka společné antény do vašeho bytu. Různé TV s různými tunery také mají různou schopnost se vypořádat se slabým nebo nějak poškozeným signálem. Zkusila jste tu vaší TV v jiném bytě (na jiném vývodu STA) a pokud ano, fungovala tam? Ten kondenzátor (podle bmbx) by mohl pomoci, když ne, bude to chtít odborníka anténáře s vybavením na měření úrovně a kvality signálu.

brodska*
hodnocení

Hezký den,děkuji za odpovědi.Moje tv u sousedů naladit nejde,zkoušela jsem to u dvou a nic. Myslíte,že je to opravdu v rozvodech? nemuže to být televizí? Předpokládala jsem,že si kupuji televizor kvalitní,ke kterému nemusím již nic dokupovat.Mnohem levnější modely u mě bez problémů fungují.

jofa*

Dobrý den. Osobně bych postupoval takto. Pokud všechny zapůjčené tv od sousedů na vašem rozvodu (přípojce) fungují a Vaše televize jinde u sousedů nefunguje ( ani po údajné opravě), opět bych jí reklamoval jako nefuknční. Nikdo se v rozvodu vrtat nebude, pokud technik zjistí, že všechny obyvatelé přijímají (naladí) zmíněný multiplex bezproblémově a jiné tv u vás fungují rovněž bezproblémů. a Vaše jinde nikoliv. Ještě jednou bych obešel sousedy od shora dolů nebo obráceně, jestli zmíněné programy na svých tv naladí. Pokud budete jediná, tak je rozhodně závada v tv, když jiné tv u Vás jdou a Vaše jinde nejde. Budou to se servisem nervy, ale nic jiného Vám nezbude, než vytrvat v reklamaci tak dlouho, až Vám přivezou stejnou tv , nebo jiný typ, se kterým budete souhlasit a ta půjde. Jsem přesvědčený, že to bude hned první kterou přivezou, což potvrzuje náhrada za opravovanou. Oni by tu Vaší spravili, ale to by museli chtít tam vyměnit tuner. Hezký den a pevné nervy přeje Josef.

To nemá s kvalitou TV nic společného, z vlastní zkušenosti vím, že jsou TV tunery, které jsou na domovní rozvody háklivé. Měl jsem velice kvalitní a citlivý settopbox, při zapojení do domovního rozvodu se přes obrazovku objevila hláška zkrat na anténě (podotýkám, že to nemělo nic společného s napájením antény-to bylo samozřejmě v stb vypnuté), zapojil jsem do rozvodu jiný typ settopboxu a ten běžel normálně, proto jsem začal experimentovat s tím kondenzátorem. Samozřejmě, že ten kondenzátor můžete nechat zamontovat do účastnické šňůry a tím pádem do toho nikomu nic není. Když se mi pak stalo, že jiný stb zase naladil ze tří multiplexů jenom dva, zkusil jsem opět kondenzátor a vše bylo v pohodě. Ještě dodám, že se jedná o zcela nový rozvod po baráku. Ten kondenzátor stačí řádově desítky pikofaradů - keramický, zapojený mezi střední vodič koaxiálu a střední kolík konektoru, na jedné, nebo druhé straně učastnického kabelu.

doplněno 29.08.11 11:12:

V žádném případě už nereklamujte, věřte mi, že závada v televizi s velkou pravděpodobností není. Prošlo mi rukama pár digitálních tunerů a vůbec né špatných (v TV, settoboxů, nebo PC tunerů) a občas byl problém při napojení na domovní rozvod. Některé chodí bez problémů, některé ne a rozhodně to není otázka nekvalitního výrobku, někdy spíše naopak ;).

Ono je málo pravděpodobné, aby připadnou malou citlivost na některé kmitočty v servisu neodhalily a osobně si myslím, že to je při konstrukci dnešních tunerů i technicky nemožné.

jofa*

Pokud všechny jiné tv ml. paní u sebe naladí, tak zas až tak kvalitní tv, respektive tuner v tv, kvalitní nebude. Není možné, aby v dnešní době uplatňévala systém -dodo. Znáte to. hezký den.

doplněno 29.08.11 11:23:

Ještě doplním pro ml. paní. Pokud Vaše opravovaná tv všude jinde ve vašem paneláku nejde a u Vás jiné jdou, nenechte nikoho vrtat v rozvodech a exprimentovat. Je to tunerem v tv který je zřejmě na hraně naladitelnosti svojí citlivostí.

Jofa:

Do-Do neuplatňuje kvůli TV, ale kvůli domovnímu rozvodu, pokud zavoláte techniky na ten rozvod, budou tvrdit, že je vše vpořádku a budou mít pravdu, až na to, že u domovních rozvodů se nepočítá s konstrukcí dnešních vstupních dílů digitálních tunerů, tak jako zesilovače u pokojových antén (zaručeně konstruvaných pro digi-příjem) je lepší vyřadit *smich*.

jofa*

Chápu Vás a rozumíma a snad bych si i poradil. Nicméně stále jsem přesvědčen když píše, že všechny tv u paní jdou a její nikde nejde, že v tv je tuner nekvalitní.

Tak proč mi podobný problém dělal jeden z nejkvalitnějších STB na trhu HUMAX? A nebylo to vadným kusem.

jofa*

bmbx:

To nevím, ale proč jiná Sharpka u paní bezproblémově naladit jde?

brodska*
hodnocení

Zatím se ze servisu ještě neozvali.Jen mi před týdnem volali,ze s tv nebudou nic dělat,protože u nich jde.Vysvětlila jsem jim můj problém a zatím se nic neděje.Žádné vyjádření. Čekám až se ozvou a tv mi přivezou.Potom zavolám technika na antény,zatím obejdu ještě jednou všechny sousedy.Ale co když to nepůjde ani s tím kondenzátorem?Konec záruky se blíží ,co potom s tím?

jofa*

Tak záruku Vám prodlouží o dobu v opravně a jinak bych si připravil ten kabel s tím kondíkem a jak to přivezou, tak to zkusit původním kabelem a pokud nepůjde tak druhým s kondenz. Určitě Vám to někdo pomůže do zástrčky na jednom konci koax. namódit. Znovu opakuji. Kdyby servis SHARP chtěl, tak tam strčí jiný tuner a půjde to. O tom jsem přesvědčen.

doplněno 29.08.11 12:06:

O tom jsem přesvědčen, když jiná Sharpka u Vás jde.

Já o tom přesvědčen nejsem ;), jiná Sharpka jde, ale je to stejný model?

doplněno 29.08.11 12:12:

Samozřejmě, že není...

jofa*

Já si myslím, že to paní nemusí zajímat, že nějaká Sharp model je funkční a jiný ne. Mají to mít stejně kvalitní. Jejich problém, pokud je rozvod v pořádku pro jiné modely.

doplněno 29.08.11 12:28:

Taky jsem měl jednou problém s foťákem Panasonic Všichni kolem mně, včetně prodejce, viděli, že po zvětšení je uprostřed nezaostřený flek, na fotce 10x15cm asi jeden cm flek velký. Jen v servisu v Pardubicích tvrdili, že je vše v pořádku a nic tam nevidí. Po vrácení ze servisu( údajně v pořádku) to tam bylo stále. Zkoušeno ještě na prodejně. V servisu v Praze se ani nevyjádřili a čekali 30 dní bez odezvy, aby mi mohlí vrétit peníze. Alespoň se k tomu mohli postavit chlapsky a přiznat chybu. Bohužel.

Takových případů je, že dva systémy jsou zcela v pořádku (A KVALITNÍ) a dohromady to nefunguje, o tom bych mohl vyprávět několik hodin *haha*. Ale pokud má paní v místě bydliště rozumný signál, tak bych jí znovu doporučil zkusit pokojovou anténu, žádné monstrum, ale něco takovéto:

alza.cz/...

i když ten zesilovač tam trochu nerad vidím.

doplněno 29.08.11 12:56:

Pokud vím tak původně jste nemohla naladit z digitálního signálu vůbec nic (ani u sousedů), teď jeden ze dvou multiplexů - kde se stal posun?

jofa*

Pokud já vím, tak dříve doma naladila multipl s ČT1-2...digitál, ostatní analog, Nova... Co přidali digitál Nova ... multipl. 2 tak naladí pouze ten. U sousedu nenaladí žádný a ve svém bytě pouze mulx. 2. Na jiné tv naladí doma vše.

doplněno 29.08.11 14:22:

Opravuji: U sousedů nenaladí taky mult. 1 a 2 ano.

doplněno 29.08.11 14:24:

Prostě ve svém bytě ani u sousedů jí Čt1,2... tv nebere.

brodska*
hodnocení

Hezký večer,koukám ,že se tu rozběhla diskuze a já nebyla přítomna. Poprvé jsem tv dala do servisu (oprava desky Main a proletování tuneru) to byl ten posun.Jinak bych Vás chtěla poprosit o bližší označení toho kondenzátoru,bych věděla co mám koupit.Moc děkuji.

doplněno 29.08.11 23:14:

Ta Sharpka od sousedů,je model zhruba za 7000 kč. To jsem za svoje prachy mohla mít telky 2,nebo tv a satelit. :-D a byl by klid.

jofa*

ges.cz/...

Pokud- bmbx-nedopručí jinou hodnotu, stačí tento. Keranický kondenzátor 68 pF (pikofaradů). Korunová záležitost. Měl by jej mít každý slaboproudý kutil. Nebo hodnoty kolem. 47-56-68-82-100 pF. Dobrou noc.

doplněno 29.08.11 23:54:

Pokud odeberete 100 kusů kondíku, budete mít slevu a můžete vylepšit další tv SHARP. Toť legrace.

jofa:

u analogu se běžně výrobci specifikovala citlivost tuneru, u digitálních tunerů jsem to ještě neviděl a přitom rozdíly jsou propastné. Tak už jenom podle čeho chceš usuzovat na kvalitní a nekvalitní výrobek? Digitál má už s principu lepší přijem i při menším výkonu TV vysílačů a proto se tím výrobci nezatěžují a proto dochází k problémům ke kterým dochází. Osobně jsem zjistil, že mezi nejcitlivější tunery patři tunery do počítačů od fy Aver, na kousek drátu ukazují 100% a přijem je bez problémů, u velkých TV a settoboxů tomu zdaleka tak není a navíc se některé hádají s našimi rozvody společných antén, já za to nemůžu *smich*.

Já jen nvrhl řešení na které jsem řešením problematiky digitálního příjmu přes domovní rozvody přišel, může a nemusí v tomto připadě pomoci, někdo má zas koníčka v reklamacích, které jsou u nás mnohdy nekonečné - pro mne je to ztráta času *smich*

jofa*

bmbx:

Vy do problému vidíte a nějak si to vyřešíte. Ale teď mně řekněte, co má dělat ženská, která tomu nerozumí (a ani podle mne nemusí) koupí značkovou tv za 14 tisíc a naladí na ní polovinu toho co má v rozvodech. Nenaladí to ani u sousedů, kteří vše přijímají v pohodě na různých typech a šunkách a diví se, že to na její SHARP nejde. Technik bude tvrdit, že má u sebe rozvod v pořádku, neboť tam jdou naladit všechny přinesené tv všech značek, včetně jiného modelu SHARP. Servis tvrdí, že tv je v pořádku-technik bude tvrdit, že je vše v pořádku. Má si za 14 litrů koupit jinou? Koupit stb když ho má v tv? Není to divný?

Divné to je, ale v dnešní přeelektrizované rychlé době je to buhužel běžný jev. Spousta výrobků jde na trh z nevychytanými mouchami a za chvilku je nahradí nový model, který má zase něco jiného *smich*. Schválně se montují do zařízení tkzv. "ku*vítka" aby to dlouho nevydrželo, nebo se zavede nový nekompatibilní systém, aby byl spotřebitel nucen koupit něco nového. Doby kdy se např. v TV technice snažili vývojáři vyvynout nějaký "SECAM, PAL nebo NTSC" jen proto aby lidé nemusely hromadně vyhazovat černobílé TV jsou hodně, hodně dávno pryč.

brodska*
hodnocení

Dobrý den Všem! Pane Josef, moc Vám děkuji za odpověd na ten kondenzátor.Vím o prodejně, kde by ho mohli mít,zbývá sehnat ochotného kutila :-D který mi to zamontuje.Snad to stihnu do soboty(přivezou telku) a pak dám vědět ,jak to dopadlo.Přesně, jak říkáte, chudák ženská! :-D.Oni na to hřeší,spousta lidí to vzdá a jde si koupit nový výrobek. A o tom to je! Jinak Všem moc děkuji za odpovědi a přeji bezproblémové dny.:)

jofa*

Pokud na tv SHARP opět nenaladíte polovinu programů přítomných v rozvodech a všechny tv co tam zkusíte to naladí, opět to reklamujte.Je to jednoznačně televizí a můžou si říkat jak chtějí,že je kvalitní. Není. Dobrý den.

doplněno 30.08.11 10:29:

Jenom se divím, že v DATARU kde jste televizi SHARP koupila, nemají zájem aby Vám to vyměnili za odpovidájící kus, který Vám bude sloužit, nikoliv být otrokem výrobku.. Přece od Vás vědí, že náhrada funguje a všechny jiné typy také. Je to otázka chtít.

brodska*
hodnocení

Taky se divím,vždyť má jít o spokojenost zákazníka i přístup pracovníků INTERSERVISU LIBEREC,se mi nelíbí. Podrobně jsem jim problém vysvětlila a poprosila o nějaké jiné řešení,( čím by to mohlo být).Ani se se mnou nebavili! Možná kdyby bylo po záruce,tak by za prachy tuner vyměnili.Myslím ,že tímto přístupem poškozují i firmu SHARP.

Ono je to jedno jestli je to v záruce nebo ne, peníze servis obdrží tak nebo tak, je to opravdu jen v lidech a jejich profesionalitě.

Nedavno byla přítelkyně se závadou chlazení na autě v třech autoservisech a nepochodila. V prvním se odmitli autem zabývat, ve druhém se obtěžovali otevřít kapotu, ale neuměli to nastartovat (blokování-startér běží jen při sešlápnuté spojce *smich*) ve třetím rozvinuli několik teoríií a nabízeli ruzná řešení. Nakonec já, co by laik jsem na závadu přišel a odstranil :D.

brodska*
hodnocení

Tak to je jiste příteklyně ráda,že má tak šikovného chlapa.:) Už mizím profesionálně pracovat!:-D Dám vědět v sobotu,jak to dopadlo.Zatím se mějte Všichni fajn.

doplněno 30.08.11 11:44:

Omlouvám se,za překlep :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]