Nejste přihlášen/a.
Uvažujeme o pořízení satelitního kompletu. Protože jsem se o tento typ techniky nikdy nezajímal, hledám radu, co pořídit, na co si dát pozor nebo čemu se vyhnout. Nemám na satelit žádné zvláštní požadavky, stačí mi příjem běžných českých programůa aby nenaskočilo zrnění při každém přeběhnutí mráčku po nebi... díky za rady
mráček nic neudělá, ale je třeba zvážit za jak dlouho budete měnit Tv při dnešních cenách 100cm Plazmy za 10.000 možná za pár let budete zvažovat výměnu televize za novou. Proto zvažte koupi hd satelitu. prostě na dnešní dobu standardnímu zařízení. Je možné, že když dnes koupíte jednoduchou SD sestavu za dva tři roky Vám to nebude vhod k uvažované TV. Dnes existují i TV se zabudovaným satelitním tunerem = stačí Vám jen parabola a konvertory na ní. Mi. cau
doplněno 03.05.11 07:03:doplněno 03.05.11 08:19:
Souhlasím s mirou, sd satelit už bych dnes nebral. Před dvěma lety HDčkové stály ještě poměrně dost peněz, dnes jsou téměř za babku. Pokud ale plánujete novou lcd nebo plazmu, tak se vykašlete na HD satelit a kupte rovnou tv ze satelitním tunerem. Pak už vám bude stačit jen parabola a karta s modulem. Je to i výhoda,že budete mít jen jeden přístroj, což se projeví na spotřebě a jeden dálkový ovladač.
pokud stačí tak malinká. Jen nevidím zda a jaký slot má. Ani základní české nepůjdou bez karty, snad vyjma ČT24.
mám obyvák v pokoji 3x4,5 metru, ne v tělocvičně, abych musel mít dvoumetrovou úhlopříčku, dosud mám obyč 55ku a zobrazuje taky i když začíná dosluhovat asi bude nejlepší, poptat se na přístroj v několika obchodech, aby se nepřitáhl přístroj na parádu...
Vůbec nemusíte brát ohled na můj názor ale:
- mám pokoj asi tak velký jako Vy a 102 cm TV kterou mám se mi zdá již malá.
- hybridní TV bych nekupoval, raději každé samostatně.
- dnes již jedině HD sat. přijímač.
- teď hodně, hodně subjektivně - LCD Samsung, Sony,
tady jsem se dočetl, že CI slot má, takže bych neviděl problém. Problém bych viděl v úhlopříčce, mám měsíc 46"a klidně bych snesl větší, pozorovací vzdálenost 3-3,5metru, záleží kde sedím ležím. Berte v potaz, že dnes ani tak pozorovací vzdálenost není rozhodující, to platilo u klasických tv. Můj původní panasonic 72cm/50Hz nikdy neblikal, bliká od doby co mám doma nové lcd led, teď je to prostě vidět. Taky je třeba brát v úvahu poměr 4:3 a 16:9, lcd bude větší, ale nižší, rozdíl ve velikosti sice bude, ale ne až takový, dalo by se říct, že 72cm 4:3 bude zhruba stejně velká jako 82cm 16:9 a u některých filmů jsou pruhy nahoře a dole taky, takže výsledná plocha se ještě zmenší.
Pokud se týká toho panasonicu, je to dobrá volba, má satelitní tuner - mpeg2/mpeg4 a slot taky, stačí koupit parabolu, modul s kartou a nic víc nepotřebujete. Nějaké komplety jsou i tady na stránce níž: satelitni-komplety-shop.c/...
pozor jedná se "optický" klam = každá TV kterou budete mít doma se po čase jeví uživateli jako "malá" , s auty to máte totéž, nejdřív máte fiestu, pak focuse, pak combika a nakonec SUV ecko a pařad je to maly. S jidlem roste chut. howgh.
Tez pripojim svuj nazor.V zadnem pripade nebrat sat.tuner v televizi.Vzdy je lepsi to mit samostatne.Jinak souhlas-jedine HD prijimac.Jsou ted velice dobre akce i s kartou atd. Treba eltasat.cz/... Volil bych parabolu AL. Jsou i dalsi firmy.
Hodne stesti pri vyberu
V čem je lepší mít vše samostatně? Pokud máte akcie čezu, tak bych to pochopil, jinak ne, i co se týká ovládání. Další věc - Skylink přechází na nové kodóvání IRDETO, takže pro většinu starších uživatelů smůla, jelikož budou muset koupit i nový přístroj, pokud nemají slot na modul. Takže do budoucna, kdy se mění pořád něco, není jistota, že přístroj bude fungovat řadu let.
doplněno 04.05.11 10:14:Lujs: taky čekám na pádný argument pro a proti
miramira: ano, to je pravda, proto je lepší vynechat ty kompromisy a udělat skok o dvě třídy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.