Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na chalupě máme "primitivní" sat. komplet Strong, celkem fungující, je propojen scartem s CRT TV (100Hz),obraz uspokojivý), nyní se jedná o výměnu TV a uvažujeme o "ploché". Plazma se mi jeví vzhledem k propojení scartem asi výhodnější než LCD, které je myslím náročnější na kvalitu signálu. Kdysi jsem propojoval LCD s DVD pomocí scart-u a pamatuju se,že to byl hrozny obraz. Komplet satelitního příjmače stál okolo 5000 a nechceme jej obnovovat/vyměňovat. Co myslíte? Plazmu nebo LCD? (Velikost 37 až max 40")
Ze satelitu je kvalitní signál, tak si zvolte televizi jaká se vám jeví jako nejlepší. Klasické televizi sežádná plazma a LCD nevyrovná.
ok, díky asi máte pravdu, pokoj je však větší a ta úhlopříčka 70cm je již nedostačující´, zvlášť u širokoúhlého pořadu - je zmenšený obraz černými pruhy, klasika.
" Klasické televizi sežádná plazma a LCD nevyrovná." To je tvrzení na stejné úrovni, jako že analogové vysílání je lepší než digital a obraz v HD je horší než černobílá televize. Někdy se člověk fak nestačí divit.
Osobně jsem spíše zastáncem LCD, ale vprvé řadě to chce kvalitního výrobce jak plazmy tak lcdéčka. U no name výrobců se kvalitního obrazu těžko dočkáte.
Nechi se zastávat nicku 1jara ale má pravdu i když argumntuje trochu dogmaticky. Současné LCD jsou 6 bitové některé dokonce 4 bitové a zbytek se řeší ditheringem. I ty nejlepší jsou 10 aá max 12 bitové kde u CRT ( klasická televize) se předpokládá minimum 24 bitu s vhodným luminoforem hodně přez 30
Ta 37palcová lcd/plazma nebude o nic větší než 70cm klasika 4:3, takže raděj bych bral 40", ale i tam někdy narazíte na pruhy nahoře a dole. Mám asi měsíc 46" a už se mi zdá taky malá, jenže další velikost stála jednou tolik. Ale proti klasické 70 je to už rozdíl. Co se týká satelitu, obraz by měl být kvalitní, jestli máte dobrý signál ale myslím, že pokud nepřejdete na HáDéčkový, tak investice do takové tv je zbytečná, poněvadž nevyužijete její potenciál, navíc na chalupě, pokud tam nebydlíte trvale.
doplněno 01.05.11 21:40:Jinak co se týká kvality klasického dvd na lcdčku, tak obraz bude vždy horší. DVD má 576řádků a lcd HD ready 720řádků, full hd 1080řádků, takže od toho se pak odvíjí i klasické televizní vysílání, záleží jak a čím byl pořad nahraný, jak se vysílá, co zvládne satelitní tuner a co zvládne zobrazit tv. K vašemu stávajícímu SD satelitu je nejvhodnější klasická tv. Pokud chcete i přesto koupit lcd nebo plazmu, doporučuju se satelitním tunerem. Vyjde sice dráž, je třeba dokoupit CI modul s kartou, ale už vám stačí jen parabola a tv využije veškerý potenciál.
nechceš měnit sat tak koukat po tv se sat mi přijde jako nesmysl. Jaké maximální využití všech vlastností když jde jen o to při dešti si pustit bednu. Je to chalupa, tedy provoz spíše občasný, pořiď nejobyčejnější plazmu (žádné HD) a máš to vyřešené. Jen tu malou úhlopříčku možná bude problém sehnat, ale kolm těch 40 už by to mělo být reálné
Já vím, je to o ceně, ale pokud chcete pěkný obraz a hd programy je to jediné východisko. Takže je otázka, jestli koupit HD satelit s kartou nebo zainvestovat do tv ze satelitním tunerem, modulem a kartou. Satelitní SD tuner si můžete připojit třeba do jiné místnosti k té stávající tv, která vám zůstane. Dají se pořídit i komplety
ale vy už parabolu máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.