Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní kamera na 12V

Od: kemmen odpovědí: 25 změna:

Dobrý den...mám pastvinu nedaleko jedné vesnice...cca 1km a chtěl bych tam nainsatlovat venkovní kameru...abych mohl mít vše na očích...bohužel tam nemám 220 V ale jen 12 V.Prosím poraďte jakou kemeru...? Abych nezapoměl..rád bych kdyby to fungovalo přes PC a mohl na to koukat doma...Prosím poraďte...

Děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

1x

Možná tohle, ale zavolejte kvůli napájení na jejich podporu.

jablotron.cz/...

alf*
hodnocení

0x

poradte.cz/...

ovšem máš to horší o to, že tam nemáš elektřinu.

stirecek*
hodnocení

0x

Venkovních wifi kamer je na trhu celá řada a jsou samozřejmě na 12voltů. 220 není třeba.

kammen
hodnocení

to vím jen řeším tu otázku...jak obraz dostat do PC když wifi je jen na několik metrů a já mám domov tak 10 Km...toto řeším..jak to udělat...

kammen
hodnocení

provoz kamery bych řešil...solární bterii jako to maji na dálnicích ..jen nevím jak ten obraz dostat do Pc a nebo Tv...? Děkuji za vaše nápady...

Chce to Wi-Fi IP kameru, která se připojí na internet, a vy její obraz můžete sledovat třeba v Austrálii ;).

zajixxx*

I těch 220 by nebyl problém...Teoreticky :) hold nevím, jak dloho by to snesl váš akumulátor, stím přenosem to bude trochu problém...hold nějakej malinkej server :)

doplněno 21.03.11 21:31:

aukro.cz/...

samozřejmě jsou i výkonější..

zajixxx:

jakmile to máš na netu nebo v kompu tak není vůůůůůbec žádný problém. *smich*

Na co měnič? Všechna tahle zařízení pracují na 5-12V - víc ne. A na co malý server? Prostě stačí IP kamera, ta se napojí na internet a je to:

escadtrade.cz/...

alza.cz/...

doplněno 22.03.11 06:41:

Nechápu co zde pořád řešíte, už stireček na začátku dal jasnou radu.

tesyk*

řeší se to, jak na 10km přenést obraz, když není k dispozici internet. Pak je asi wifi a IP kamera k ničemu, že. Čili spíše řešení od lui.

Kde je mobilní síť, tam je i internet *smich*. A přenos přes internet je rozhodně levnější než pře GSM ;)

doplněno 22.03.11 14:24:

A opravdu v těch místech není Wi - Fi? Podívejte se na mapu pokrytí.

czfree.net/...

tesyk*

Protože mě toto téma také zajímá, mohl byste se o tom rozepsat podrobněji? Co je potřeba? Mobil, nebo NTB s přístupem na internet, tarif vzhledem k přenesenému objemu dat asi ten nejdražší (Vodafoun 315,-Kč), kameru, takže počáteční investice cca 10.000,- + měsíčně cca 315,-? Nebo je nějaké levnější řešení?

Pokud je v místě umístění kamery signál Wi-Fi, tak stačí IP kamera s Wi-Fi vysílačem, například:

alza.cz/...

tesyk*
To je furt dokola...NENÍ tam wifi, pouze GSM signál a ještě nevalné úrovně. Zajímalo mě řešení na Vaší reakci:
Kde je mobilní síť, tam je i internet . A přenos přes internet je rozhodně levnější než pře GSM

Omlouvám se, napsal jsem to blbě.

Ta kamera co doporučuje lui využívá přenos EDGE a to má hóóódně mizerné pokrytí - lépe řečeno skoro nikde *smich*

tesyk*

To je škoda, již jsem se těšil, že máte nějaké šikovné řešení mého problému. *pivo*

stirecek*

Co se mě týká, o takové investici bych uvažoval třeba ke chránění/ hlídání majetku nebo auta. Hlídat, jestli mi tam někdo seče trávu, vzhledem k ceně asi nemá smysl, pokud tam nemá zaseto něco moc drahého*smich*

Jinak těch wifi kamer je na trhu nepřeberné množství v různých cenách, stačí si jen vybrat.

alza.cz/...

buss
hodnocení

0x

Ty stroje jsou stejně napájeny ss nízkým napětím. Tam jde spíše o kapacitu zdroje. A k tomu třeba mobil, kdy by reagoval jen na pohyb, ale dosah vysílače (aby to na sebe vidělo), wifi a řádnou! anténu ..., snad více čidel ( i ta jsou na 12 V, upravit). Existují kamery vcelku levné na TV, jen zvýšit ten dosah. V tom ten problém, norma, výkon.

kammen
hodnocení

No mám tam ovce...a dvě se ztratili...mám tam ohradu která je napájená na 12V a chci na ně vidět...myslím si že Wifi tam není ale o víkendu vyzkouším...a dám vědět...Tak že jak tady chápu stačí koupit kameru IP kterou někam přidělám na sloup,připojím na 12V pojedu domu hodím instalační CD do PC nainstaluji nějaký program který bude u kamery...připojím a frčím? Tak jednoduché to asi nebude né?

Ještě jednou děkuji za vaše odpovědi...

tesyk*

Jestli vyloženě netrváte na přímém a stálém sledování pozemku, tak pak by jistým řešením byla kamera se záznamem na SD kartu. Jestli se tam pak jednou za den, či dva k ní dostanete, můžete si zpětně přehrát, co se tam dělo. Kamery bývají vybaveny i pohybovým senzorem, tak se Vám tam ten zloděj třeba i natočí...a nebo Vám jí ukradne i s tou ovcí...

juvla*

Ještě aby někdo neukradl i tu kameru.

stirecek*

Samozřejmě, že zloděj si tu ovci sebere i s tou kamerou, takže záznam by se musel provádět ne na sd kartu v kameře, ale přímo on-line do pc. Co takhle vlčáka? Samozřejmě ale taky něco sežere, ale určitě zabrání krádeži líp než sto kamer. Zloději se dnes nezastaví před ničím.

Pokud je tam Wi-Fi bude, tak to tak jednoduché je.

kammen

Rád bych tu kameru s přenosem do PC.Psa se mi tam nechce samotného nechávat...třeba uteče a nedej bože aby něco někomu udělal...pak mám na krku i já orgány...Rád bych tedy tu kameru s přenosem obrazu do domácího pc..Děkuji za vaše rady a čas...

Kdyby byla přímá viditelnost tak tu IP kameru s dobrou směrovou anténou na ní a na pc možná chytíte a obejdete se bez internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]