Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr antény na pozemní vysílání

Od: jarinfalta® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Končím na chalupě a vlastně vubec všude se Skylinkem a právě na chalupě na Konicku , jižní morava bych chtěl začít chytat pozemní vysílání , a poněvač jsem toto nkdy nepoužíval tak bych potřeboval poradit s výběrem antény , tak nějak dle zkušeností., vím že ten signál tam v těch horách je nic moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Zajděte za sousedy a poptejte se jakou anténu používají oni.
Léty prověřené.

bear
hodnocení

0x

Kupte směrovou anténu a najděte si vysílač.

Ideálně českou výrobu (VATEN).

Docela dobře fungují i "síta"

eshop.mtlcable.cz/...

Zkus si i něco pročíst

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

doplněno 09.04.25 18:45:

Najdi si na mapě svůj dům a pak vysílač Kojál na JM.

Protni si čáru na mapě a dle toho podle orientace střechy určíš úhel, kam má přesně anténa čumět, aby byla v přímce namířena na vysílač.

halamus

V lokalitě "Konicko" je šance i na TV vysílače Olomouc-Radíkov a díky své nadmořdké výšce i na Praděd.
S kusem štěstí je šance i na rakušáky z kóty Kahlenberg.

hodnocení

0x

Bydlím přesně ve středu ČR. Mám síťovou anténu a chytám vysílač Ještěd 110km vzdušnou čarou, asi 130prgramů i s rádiem. Sice ne všechny programy mají sto procen signál a dokonce je anténa natočená do domu a chytá signál přes celý dům. Bohužel mě zklamala nová televize, kterou jsem nedávno zakoupil a řešil tady zvuk. Chyba výrobce, musí přeinstalovat software. Jinak ale na jednu anténu mám zapojené dvě televize a bezchybně jedou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]