Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vidím, že jsou k dispozici pasivní i aktivní rozbočovače antény. Ohledně příjmu DVB-T2 máme spíše horší signál než lepší ale nechce se mi jen kvůli rozbočení ke dvěma TV mít aktivní napájecí adaptér, tak jsem se díval na pasivní rozbočovače jako je tento . Je na něm uvedeno:
Insertion loss: 3.5dB
Isolation: 22dB
insertion loss chápu jako útlum po tom, co je tento rozbočovač začleněn do vedení
isolation nevím co znamená abych věděl zda je toto číslo pro mě dostatečné.
Pokkud mám třeba anténu se ziskem 20dB, zesilovač k ní připojený a napájený po koaxiálním kabelu napětím 5V ze set-top boxu může zesílit signál na třeba 30dB (jen hádám a konstatuji že k zesílení může dojít).
Mimochodem, víte prosím co se stane, když za zesilovač s horším ziskem a šumových číslem připojím novější s lepšími parametry? Dojde k vylepšení signálu? Nebo to bude horší než kdyby tam byl jen ten nový?
děkuji
podívejte se je to úplně stejné jaki u zásuvek na společné anténě. Není prostě žádoucí aby jeden výstup ovlivňoval druhý.Extrémní případ je že se na jednom výstupu udělá zktar. Když tam nebude ten zpětný útlum, vypadne signál i na prvním výstupu. Druhý extrém je že jeden výstup není připojen a zase se na tom druhém výstupu změna nesmá nějak zásadně projevit. Od toho je právě ten zpětný útlum aby se tak nedělo. Do detailu to nebudu rozepisovat asi y vám to víc neřeklo.
Pokud máš horší zesilovač a dáš k němu lepší, tak ten lepší zesílý ještě více ten bordel toho horšího. U DVB-T bude výsledkem přebuzený signál a bude kostičkovat, jako by byl slabí.
Klidně zkus pasivní rozbočovač, akorát jen jeden vstup umožňuje průchod napětí pro zesilovač antény.
děkuji za vysvětlení
> "pasivní rozbočovač, akorát jen jeden vstup umožňuje průchod napětí pro zesilovač antény"
můžete prosím vysvětlit proč ne? Chápu, že když je uvedeno že rozbočovač má 1 vstup a 2 výstupy, tak se to nějak liší a z mě neznámých důvodů to nemohu zapojit nahodile. Ten vstup bude asi výhradně pro kabel k anténě a pokud to takto zapojím, a výstupní kabely půjdou k set-top boxům, tak by mělo napájení antény (ze set-top boxů, které tuto funkci mají) fungovat? děkuji
V rozbočovačích nejsou propojky z drátů. Jsou tam kondenzátory, cívky, ferity. Přes kondík DC napětí na napájení neprojde. Signál ano. Klidně zapni napájení u obou STB. Nic se nestane. Nepůjdou ta napětí do sebe. Leda z nějakým šmejd rozbočovačem, kde jsou pouze dráty.
Kup výrobek TEROZ (naše výroba) a nezklame tě.
Na doporučení známýho televizáka, neb neměl čas aby mě doma udělal rozvody televizního signálu, jsem nakoupil kvalitní kabely, rozbočovač Schwaiger na šest televizí s F konektory a zapojil. Na běžnou, už dost starou antému, bez jakéhokoliv zesilovače chytám v Krkonoších pražský Cukrák a síla i kvalita signálu běžně 100%.
Mladej si dělal rozbočovač na dvě televize z věcí co nakoupil někde v Kaufu, či kde a moc to nefunguje. Občas skoro vůbec.
u rpzbočovačů se udávají dvy útlumy: průchozí 3,5dB a pak tak zvaný zpětný 22dB a ten říká jakse moc budou ovlivňovat výstupy a je žádoucí aby se neovlivňovaly, nebo co nejméně takže ten Izolation se hledá co největší při co nejmenším průchozím útlumu.
děkuji, já si právě říkal, jestli 22dB (to co říkáte, že je "zpětný útlum") není málo když třeba mám zesilovač se ziskem(?) 30dB, tak že by to ten rozbočovač degradoval na 22dB. Ale podle Vašeho popisu to nevypadá že by to bylo ono. Ono se v mém případě asi nestane, že byly set-top boxy na obou větvích výstupu zapnuté současně. Možná, že tedy to ovlivnění výstupů nemá význam v mém případě sledovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.