Zdravím, nedávno mi známý pomohl předělat zásuvky v bytě (původní byly ještě staré panelákové). Po instalaci mi ale řekl, že v nich je "zbytkový proud", a že neví, co s tím. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli je to normální, či jestli je to nějak nebezpečné. Tenhle věcem nerozumím, a nechci zbytečně volat elektrikáře. Za jakoukoli radu budu moc vděčná.
Ten známí je jistě elektrikář, tak má vědět co s tím dělat. Jestli není elektrikář, tak se do toho hrabat nemá. To je základ. Když to tu vždy píšu, tak je to vymazaný, že to není rada. Nikdo neví, co tam s tím dělal a nejde s odpovědností napsat, co s tím dělal. Pozvi skutečnýho elektrikáře, ať se na to koukne a předělá to.
Zeptejte se ho co tím myslel a dejte sem pak vědět. Jsem ještě tohle neslyšel. Ale možná je známý filuta a připojil pod každou zásuvku Graetzuv můstek s pořádným kondenzátorem. Tak to by tam byl POTENCIALNÍ zbytkový proud (náboj)
Zřejmě mu jeho zkoušetčka ukazovala na doutnavce světýlko To bude odborník jak vyšitej. K tomu stačí jen souběh vodičů. Ale že by se tomu říkalo zbytkový proud?
Můžeme jen hádat, co tím myslel. Napadá mě to, že i po odpojení jističe stále tekl z fáze nějaký proud, nebo se jednalo o problém, který se právě řeší zde: poradte.cz/... Ale vám, jako laikovi to stejně k ničemu není, to dotyčný vám musí vysvětlil, co tím myslel a pokud je tam problém, tak je nutné zavolat elektrikáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.