Nejste přihlášen/a.
Ahoj,15.11.2021 jsem u Alzy zakoupila tento ntb: alza.cz/... za 10 000,- Kč, s notebookem jsem od začátku velmi nespokojená, hodně se seká, je pomalý, strašně dlouho se vše načítá, problém je i pustit si film na netflixu, často se seká. Alze jsem ho 2x reklamovala, první zamítli, druhou označili jako oprava, ale problém stále přetrvává. Rozhodla jsem se tedy, že ho prodám, už na něj nemám nervy.. Poradíte mi prosím, kde se nejvíce vyplatí ho prodat? Koukala jsem, že alza a mobil pohotovost dává nejspíš obecně za všechny použité ntb částku 2 tis korun, to mi přijde ale celkem málo, když mě stál 10 a mám ho necelé 2 roky, nenapadá někoho, kde by to mohli odkoupit za víc?
Na bazaru to moc prodávat nechci, nemyslím si, že by někdo s tou kvalitou byl spokojený... Ale představuji si alespon 3-4k, myslíte že je to reálne nebo se smířit se 2k od Alzy?
Děkuji za názory.
Píšete
...s notebookem jsem od začátku velmi nespokojená, hodně se seká, je pomalý, strašně dlouho se vše načítá, problém je i pustit si film na netflixu, často se seká...
Chcete nefunkční notebook prodat dále až za 4 000,-? Vy byste si takový znova koupila? Já tedy NEE... A pokud kupce seznámíte pravdivě o stavu (a to byste měla z důvodu příštích problémů s kupcem při neseznámení), nenajde se NORMÁLNÍ zájemce... Pokud dá Alza 2 000,- ...berte... On už jako nový za moc nestál, sama jste se přesvědčila...
Váš problém trvá už skoro od koupě...i na Poradte jste ten problém řešila... jiný majitel...
Ale zkuste, jak jiný uživatel (sice to u něho bylo postupné zpomalování, ale popisuje to jak vy).
A tak jsem do nich sáhl. Odinstaloval jsem HP software framework service i pár dalších HP aplikací, které mi měly usnadňovat život. Pak restartoval. A světe div se! Najednou počítač běží jako po másle! Odsud
Ještě dotaz, OS byl už instalován? Nebo je to vaše dílo...? Nebo reinstalace...? Trochu popište, protože...Už víceméně od prvního spuštění je notebook pomalý, seká se.. A to i po uděláni veškerých aktualizaci a nainstalování Windows.
Zdroj: poradte.cz/...
Za 10 000 není divu, že je na prd.
Kup si něco s procesorem i5 nebo i3 a RAM 16GB.
V bazarech takové konfigurace stojí 4000-5000kč
Ten tvůj prodáš tak za 1000 nějakému nenáročnému studentovi na zápisky do školy a internet.
"i3 nebo i5" je spatna rada, zalezi na generaci, ono znaceni "i3,i5,i7" je na trhu pres 10 let.
rozdil mezi vykonem i3 gen3 a i3 gen14 je nezanedbatelny.
otazka je, proc se notebook seka? ramka, CPU, disk nebo vse dohromady.
SSD sice má, ale jaké parametry rychlostí zápisu?
Některá SSD byla paradoxsně pomalejší než HDD. Třeba Asusy EEE před pár lety.
Byly to slepované flashky. Něco jako několik microSD karet v raidu.
Práce na tom byla mizerná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.