Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik prodám ntb?

Od: deni odpovědí: 13 změna:

Ahoj,15.11.2021 jsem u Alzy zakoupila tento ntb: alza.cz/... za 10 000,- Kč, s notebookem jsem od začátku velmi nespokojená, hodně se seká, je pomalý, strašně dlouho se vše načítá, problém je i pustit si film na netflixu, často se seká. Alze jsem ho 2x reklamovala, první zamítli, druhou označili jako oprava, ale problém stále přetrvává. Rozhodla jsem se tedy, že ho prodám, už na něj nemám nervy.. Poradíte mi prosím, kde se nejvíce vyplatí ho prodat? Koukala jsem, že alza a mobil pohotovost dává nejspíš obecně za všechny použité ntb částku 2 tis korun, to mi přijde ale celkem málo, když mě stál 10 a mám ho necelé 2 roky, nenapadá někoho, kde by to mohli odkoupit za víc?

Na bazaru to moc prodávat nechci, nemyslím si, že by někdo s tou kvalitou byl spokojený... Ale představuji si alespon 3-4k, myslíte že je to reálne nebo se smířit se 2k od Alzy?

Děkuji za názory.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Píšete

...s notebookem jsem od začátku velmi nespokojená, hodně se seká, je pomalý, strašně dlouho se vše načítá, problém je i pustit si film na netflixu, často se seká...

Chcete nefunkční notebook prodat dále až za 4 000,-? Vy byste si takový znova koupila? Já tedy NEE... A pokud kupce seznámíte pravdivě o stavu (a to byste měla z důvodu příštích problémů s kupcem při neseznámení), nenajde se NORMÁLNÍ zájemce... Pokud dá Alza 2 000,- ...berte... On už jako nový za moc nestál, sama jste se přesvědčila...

doplněno 29.10.23 21:47:

Váš problém trvá už skoro od koupě...i na Poradte jste ten problém řešila... jiný majitel...

Ale zkuste, jak jiný uživatel (sice to u něho bylo postupné zpomalování, ale popisuje to jak vy).

A tak jsem do nich sáhl. Odinstaloval jsem HP software framework service i pár dalších HP aplikací, které mi měly usnadňovat život. Pak restartoval. A světe div se! Najednou počítač běží jako po másle! Odsud

doplněno 29.10.23 21:51:

Ještě dotaz, OS byl už instalován? Nebo je to vaše dílo...? Nebo reinstalace...? Trochu popište, protože...Už víceméně od prvního spuštění je notebook pomalý, seká se.. A to i po uděláni veškerých aktualizaci a nainstalování Windows.
Zdroj: poradte.cz/...

hodnocení

4x
Dejte to někomu, kdo počítačům rozumí, ať tam nainstaluje nový čistý systém, aktuální ovladače a žádné zbytečnosti, které by ho dále zpomalovaly. 8 GB RAM je dnes takové schopné minimum, procesor je sice slabý, ale nevidím důvod, proč by takový hardware neměl zvládat základní věci jako prohlížení internetu a pouštění filmů. Na to mám 10 let starý notebook s podobnými parametry a v pohodě to zvládá. Problém bych tedy viděl v nějakém bordelu nebo problému v ovládacích, který notebook zpomaluje či nedovolí využít jako výkon.
doplněno 29.10.23 21:48: Oprava: problému v ovladačích

hodnocení

3x

Za 10 000 není divu, že je na prd.

Kup si něco s procesorem i5 nebo i3 a RAM 16GB.

V bazarech takové konfigurace stojí 4000-5000kč

Ten tvůj prodáš tak za 1000 nějakému nenáročnému studentovi na zápisky do školy a internet.

chip.cz/...

ttt

"i3 nebo i5" je spatna rada, zalezi na generaci, ono znaceni "i3,i5,i7" je na trhu pres 10 let.

rozdil mezi vykonem i3 gen3 a i3 gen14 je nezanedbatelny.

otazka je, proc se notebook seka? ramka, CPU, disk nebo vse dohromady.

vili
Přesně, @ttt. Sám mám ve starém notebooku z roku 2012 procesor I7 s dedikovanou grafikou a dneska na integrované grafické kartě Vega 10 s nějakým 3 roky starým ryzenem mám daleko lepší výsledky.
Ale ten můj starší model se stále dnes za 2 až 3 tisíce nabízí. Střelci za něj chtějí i 5 tisíc.
Takže argument kup si I5 bez rozlišení generace je k prdu.
Něco možná naznačuje odpověď ve velikosti RAM, ale myslím, že tazatele to nic neřekne.

Já radím i3 nebo i5 10 let starý?

Pochopitelně ze současnosti...*alene*

vili
hodnocení

1x
Zas tak špatné parametry nemá. Takže je otázka, proč se to seká? Věřím tomu, že někdo by ho nainstalováním nového software rozchodil. Ovšem netroufl bych si tipnout, kolik by za něj dal. Dvojka se mi ale asi zdá málo, takže bych ho zkusil pogooglit po bazarech a nabídnout ho za podobnou cenu, za kterou se skutečně prodává, tedy ne za cenu, za kterou by dlouhodobě visel v nabídkách.
Moje domněnka pochází ovšem z předpokladu, že hardware je v pořádku, což by asi bylo uvedeno v rámci řešení reklamace.
I když, já jsem nedávno kupoval vyšší řadu za necelé čtyři...
doplněno 30.10.23 13:16: Zkusmo jsem ho zadal do vyhledávače na bazaru a s dvojnásobnou RAMkou a větším HDD je k mání za 5000, respektive 5200.
Já osobně bych ho zkusil za 3 a možná trochu víc nabídnout, protože RAMka stojí pár korun a disk vlastně taky.
A prostor pro smlouvání je taky.
Ovšem, pokud bych nechtěl mít problémy kolem prodeje a následně i možné reklamace nespokojeného kupujícího za relativně malý peníz navíc, tak nabídka Alzy je vlastně docela slušná.
doplněno 30.10.23 13:25: Doplňuji, RAMka je dle popisu Alzy 8 GB, a podle informací z netu lze osadit ve dvou slotech maximum 2x8.
Takže bych zkusil rozchodit to, než prodávat. A podle výsledků dokoupit SSD a RAM.
Dle popisu v odkazu tazatelky SSD disk má...

SSD sice má, ale jaké parametry rychlostí zápisu?

Některá SSD byla paradoxsně pomalejší než HDD. Třeba Asusy EEE před pár lety.

Byly to slepované flashky. Něco jako několik microSD karet v raidu.

Práce na tom byla mizerná.

@gumidek to nebyly SSD, ale eMMC, což je opravdu prakticky paměťová karta. Dnes se do běžných notebooků nedávají a HP má na 99,9% použitý značkový M.2 SSD disk (pár už jsem jich měl rozdělaných, modelů 25x od G5 po G7).

ok, díky za vysvětlení. Opravdu. MMCčka;)

janacek
hodnocení

1x

Kontejner na elektroodpad.

doplněno 30.10.23 10:52:

Tisíc i s poštovným za něj dám.

takže ještě budeš prstíčkem hrabat?*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]