Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Zakoupila jsem cca před měsícem notebook Notebook HP 255 G7 Dark Ash u společnosti Alza. Už víceméně od prvního spuštění je notebook pomalý, seká se.. A to i po uděláni veškerých aktualizaci a nainstalování Windows. Sekal se na něm i film na netflixu, když jsem ho spustila na jiném ntb, nesekalo se, takže to nebylo WiFi ale opravdu tím notebook. Poté se dokonce několikrát stalo, že notebook nešel celý den vůbec spustit. Poté zase ano. Donesla jsem ho tedy alze k reklamaci a ta mi ho teď po 3 tydnech vrátila s tím, že reklamace je zamítnutá a dokonce odmítli notebook i opravit. Přitom mi od servisního technika přišla SMS, že ani jemu nešel ntb zapnout. Přijde vám tento postup v pořádku? Neporadite mi někdo, jak si tu reklamaci u alzy prostě "vydupat"? Nemusí vyloženě vrátit peníze, klidně jiný ntb, klidně dražší, doplatím. Nebo alespoň ho opravit. Protože já si s ním nevím rady a nepřijde mi normalni, aby se takhle choval úplně nový notebook. Děkuji za všechny rady, zkušenosti a postřehy.. Přeji krásný večer.
Zaruka je 24 mesicu vzdycky a pouze u prodejce. Ten to na 99% posle do uplne stejneho servisu. Tak ze by meli dohodu s hp diagnostikovat a neopravovat, co kdyz je kupujici nouma a smiri se s tim? Tomu bych se dost divil, minimalne pul roku nebo spis rok jim hp musi zaruku kryt taky. Neni to nahodou spis tak, ze to opravili (nezapinani) a alza to "jen" vydala jako zamitnuti, aby se jim to nepocitalo do trech reklamaci a nemuseli pak vracet penize? Jde ten notebook ted zapnout nebo ne? Sekani bych neresil, to musi nejdriv nekdo videt a rict jestli je to vada nebo jen nestiha. Nejaky schopny kamarad neni?
orion*
Jak píše re4zon, zákonnou záruku na výrobek dává prodejce, také má povinnost řešit reklamace, takže výrobek odevzdat prodejci. Pokud to prodejce umožňuje, může zákazník výrobek donést či poslat do servisu osobně, ale není to jeho povinnost. Pokud bydlím ve velkém městě, kde je servis té značky řešící záruční opravy, pak asi je lepší to tam donést osobně.
Obávám se, že sekání se a pomalost není u toho střepu vada, ale vlastnost a tedy na tom není co reklamovat. Jediná šance je uhrát to na to, že nejde vůbec zapnout...
Ano, notebook měl sloužit pouze k občasnemu použití Wordu do školy, popřípadě občas na netflix, proto jsem nehledala nic extra výkonného nebo drahého. Že ale po pár dnech nepůjde ani zapnout, to jsem opravdu nečekala
lobo*
Tak 4 GB Ram v roce 2021 opravdu není nic extra. Takto velkou tam sem měl na ntb HP ProBook kupovaném někdy kolem roku 2005 nebo 2007.
V tom případě bych nějaké zasekávání neviděl jako vadu, ale vlastnost. Snaha o aktualizace win to mohla jen dorazit. Proběhli vůbec aktualizace korektně?
Pokud to budeš posílat do servisu, rovnou se domluv na rozšíření ram alespoň na 8GB.
A toho troubu co ti tohle doporučil, při nejbližší příležitosti nakopej do rozkroku.
re4zon
4gb staci na internet a nejakou jednoduchou praci bez problemu, ovsem u systemu v normalnim stavu. Ne v kombinaci s pomalym diskem, systemem zasvinenem zbytecnostmi a nesmyslne narocnym antivirem uz od vyrobce a kdyz tomu uzivatel jeste pomuze instalaci kravin typu listicka od seznamu. K pouzitelnosti staci pulhodina nekoho aspon trochu znaleho na optimalizaci a instruktaz, jak se k tomu chovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.