Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z Apple na Samsung?

Od: dan* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poslední dobou hodně váhám ohledně přechodu na značku Samsung - mobil, hodinky, tablet. Láká mě po čase něco nového, trošku i nižší cenovka, plus to pro mě má další, potencionální výhody. Chtěl bych se zeptat hlavně jaké máte zkušenosti se Samsungem, jejich ekosystémem, kvalitou? Např. i s funkcí Samsung Dex a obecně androidem? Ideálně jestli tu má někdo i zkušenosti s přechodem právě na Samsung nebo přechodem na Apple a může tak porovnávat. Byl přechod pro Vás lehký? Nejvíce se bojím ztráty faceid.

Děkuji za odpověďi - jestli nějaké budou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Applu bych se zatím nezbavoval, koupil starý Samsung, uvidíš, zda ti vyhovuje vůbec Android. Pak uvidíš a dokoupis další věci hodinky atd...
Tohle je dost subjektivní

olinl
hodnocení

0x

Už tu pár podobných otázek bylo např. Přejít na iPhone?/...

hodnocení

0x

Neporadím vám jestli přejít nebo ne, ale popíšu svou zkušenost. S Applem mám zkušenosti od roku 1994, kdy jsem dostala svůj první počítač - Macintosh ani nevím jaký přesně model. Pak jsem si koupila iPod hned jak vyšel a to samé platí o iPhonu.

Je to aktuálně asi 4 roky, možná už 5 let, kdy mi "hráblo" a docela mě naštvalo zdražování a některé Cookovy názory a přešla jsem komplet z Apple na Android + Windows. Podotýkám, že jsem měla (a opět už zase mám, resp. celá naše rodina má) všechno od Apple. Aktuálně iPhone, iPad, Mac Mini M1, MacBook Air 2017, 2x HomePod Mini, Apple TV 4k, Apple Watch 8 a zbytek rodiny má minimálně iPhone, někteří i iPady nebo MacBooky. A používáme chytrou domácnost Apple Home Kit.

Tedy, koupila jsem si nejdříve Huawei P10 Pro, ale po krátké době šel pryč, ve firewallu jsem zjistila, že i ve flight mode odchází data na nějaké čínské servery, malé množství, ale přestalo to teprve po zapomenutí wifi a vyndání SIM karty, za pár měsíců začala kauza Huawei, ale to už byl pryč, pak jsem vzala Samsung Galaxy S10 (v té době vlajková loď) a jejich nadstavba je naprosto hrozná a na tu cenu se ten telefon neustále sekal, takové mikro lagy. Nakonec jsem měla Sony Xperia 5 a ta byla celkem fajn. Akorát aktualizace jen dva roky byly dost k smíchu a zpoždění od vydání nové verze Androidu po uvolnění pro telefon 9 měsíců, ještě víc k smíchu. K tomu byl dost problém s alternativami k aplikacím, Google Play je dost nepřehledný, zasekaný reklamou a u spousty věcí nešlo pořídit skutečnou free nebo placenou verzi bez reklam, všude prolejzaly reklamy, naštěstí se dají blokovat, ale je to neskutečně otravné. Do toho dvě galerie na fotky, obě se vnucovaly s placením a registrací (Google Photos a Sony), bordel v hudbě, žádné pohodlné iTunes, nahrávání dat přes kabel, prostě otrava. Nemožnost přijmout nebo vyvolat hovor přes počítač a odpovědět nebo přečíst SMS je další otravná chybějící věc. Začít psát e-mail na iPhonu, přijít domů a přepnout se na Mac a dopsat to pohodlně tam, to u Androidu taky neexistuje.

Hodinky jsem nejdřív měla jakési Huawei (byly v akci k telefonu), baterka původně vydržela dva týdny, po měsíci a půl najednou výdrž jen 4 dny, takže reklamace a vrátili peníze. Takže Samsung Watch Active, vydržela jsem s nimi skoro rok, pak přišla aktualizace, která hodinky totálně zabila, takže servis, třikrát výměna základní desky a senzorů a nakonec vrácení peněz. Nakonec Garmin Venu. A to byla ta poslední kapka, nepřesné měření SPO2 a tepové frekvence při aktivitě (běh při 55 úderech za minutu asi možný fakt není), rada zněla koupit si hrudní pás, protože senzory v hodinkách prý nejsoun přesné. Takže prodej a návrat k Applu, kde jsem dodnes a nikdy už neodejdu. Apple je možná dražší, ale zas to pohodlí, funkčnost, jednoduchost a spolehlivost to zkrátka stojí.

Takže jestli máte takovéhle chutě, kupte si Samsung, ale nezbavujte se Applu, protože je vysoce pravděpodobné, že se budete chtít vrátit. Je to jako přesednout z BMW do Dacie, taky se těšíte, až se vrátíte zpátky. A jestli jste zvyklý na Apple, používáte jejich ekosystém a máte třeba Apple Music, tak alternativa prostě neexistuje, rozhodně ne tak pohodlná, jednoduchá a spolehlivá.

Každopádně jestli to zkusíte, napište prosím svou zkušenost a svůj názor. A to ne po týdnu, kdy budete nadšený z nové hračky, ale třeba po půl roce nebo po roce, jestli vydržíte tak dlouho. Hodně štěstí :)

A třeba Spotify nemůže být alternativou k Apple music? V čem je horší?

Spotify samozřejmě může být alternativou, zrovna tak třeba Google Music, nebo jak se to aktuálně jmenuje. Jenže pro mě není alternativou ze dvou důvodů: 1. není tam všechno, co poslouchám, což na Apple Music je drtivá většina a není problém si chybějící hudbu (pro sebe) doplnit, nahraje se to na iCloud a máte to pak všude pod svým Apple ID. A 2. podpora CarPlay (pro řidiče a současně jablíčkáře dost důležité, stejně jako pro Androidisty je Android Auto), ale v CarPlay Spotify nefunguje. A mám takový pocit, že ani přes HomePod pořád nejde používat. Takže zatímco já řeknu "Hey Siri, play something I like" a ono to začne hrát moji oblíbenou hudbu, uživatel Spotify má smůlu. Tuším že snad už funguje přehrávání přes AirPlay, ale je nutné kvůli tomu brát iPhone do ruky a kvůli tomu si člověk HomePod nepořizuje.

Prostě kdo využívá více věcí od Applu, je zaháčkovaný a to trvale, protože těžko se přizpůsobuje něčemu jinému. Jestli je to dobře nebo špatně, jestli jsem iOvce nebo ne, to nechám na posouzení ostatních :)

Mimochodem kamarád má iPhone a MacBook a používá placený Google Music, ale pravdou je, že když jsme u mě v autě chtěli pustit hudbu od něj, tak přes CarPlay to nešlo a jeho iPhone se musel připojit přes Bluetooth a pak to fungovalo. Ale to pak CarPlay ztrácí smysl. A Android Auto s iPhonem nefunguje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]