Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadek proudu

Od: patamat odpovědí: 18 změna:

Před 2 dny "uznávaný rádce"uvedl: "Vypnutím hlavního jističe si shodíte a vynulujete veškerou elektroniku v bytě a následně budete muset všechno znova nastavovat."

Jelikož jsem jej marně žádal o vysvětlení, tak prosím, ostatní odborníky v elektronice, o odpověď na otázku, jestli náhodný výpadek elektřiny v bytě opravdu vynuluje nastavení (alespoň některé) elektroniky?

poradte.cz/...

-------------------

Pokud to ale jsou zavádějící informace od toho "kdo je v této rubrice uznávaný"(uvedeno pod otazníkem za komentářem), tak takové informace mohou mnoho čtenářů značně dezorientovat. Proto by se měly (pokud jsou zaváděníci) opravit, smazat, nebo dopnit informací, která věc uvede na správnou míru.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Vy nemáte mikrovlnku, troubu a jiné spotřebiče s hodinami, které se po výpadku proudu mnohdy vynulují, protože nemají záložní baterii nebo supercapacitor?

A trouba bez nastavení času (jakéhokoliv) prostě nejde pustit.
patamat
hodnocení

Děkuji za alespoň jeden příklad.

Mám pečící i mikrovlnou troubu, která funguje bez nastavení času.

Ale trouba není "veškerá" elektronika.

Mě se resetuje i radiobudík a videorekordér. VHS je už starej a nemá cenu vyměnit kondík na paměť a radiobudíku je škoda měnit 9V baterku, která tam může i vytéct a je drahá.

hodnocení

9x
Milý patamate, o co přesně vám jde? Ano, odpověd nebyla zcela přesnà. místo slova "veškerá" mělo být napsáno "některá" (já mám třeba troubu, která po tomto vynulování opravdu nejde ani zapnout, bliká na ní čas, který se musí prvně otravně nastavit. Měl jsem i takovou otravnou mikrovlnku.)
Tohle je dobrovolná anonymní poradna zdarma, nemáte žádnou garanci 100% správné odpovědi. Není tu žáddné prokazování vzdělání a praxe. Ptát se zde je tak trochu jako zeptat se v hospodě: "Chlapi, co se stane, když doma vyhodím pojistky?" Protože víc hlav víc ví, tak nějakou odpověď dostanete, ale bez garance správnosti. Uznávaný odborník zde znamená, že je dotyčný často lajkován laiky. Nic víc, nic míň. Tedy stejně jako když hospoda zahučí: "Franta rozumí elektrice."
Nemusíte se tedy ptát v poradně zdarma, můžete si na vše najímat placené služby, a pak se můžete pokoušet soudit, pokud nebudou fungovat podle vašich představ.
Tady není nikdo povolaný, kdo by mohl rozhodovat o tom, že odpověď není fakticky zcela zprávná, jsou zde pouze názory.

hodnocení

7x

Před tejdnem se mi povedlo přímotopem shodit vše... Potom jsem obcházel barák a nastavoval, hodiny, budíka, trouby, kamery, a co mě především namíchlo - časování vánočních světel. Bylo toho docelo dost. Ovšem připadá mi, že tazatel neklade důraz na to, co se musí znovu nastavit, ale na výraz "uznávaný rádce", to mu asi vadí...*zmateny*

Jsme stejně šťastná země, když maj lidi (nejméně 2, jeden má rádiovku a ten druhej kulicha) prostor na to se 2 dny zabejvat totální π-čovinou :-D.

Pane Berger,

Dvakrát jsem četl dotaz tazatele, stále jsem hledal, kde je problém, až Vy jste ho popsal správně,.

ale na výraz "uznávaný rádce", to mu asi vadí.

29.12.22 14:32

*palec*

petrm
hodnocení

2x

Mě se při výpadku proudu vynuluje čas na radiobudíku, protože v něm nemám záložní baterii. Ale protože přijímá časový signál, tak se po několika hodinách zase nastaví.

hodnocení

2x

Na laické poradně jste dostal laickou odpověď, která není přesná. Nejste na odborném fóru a tak často odpovědi lze zde brát hodně s rezervou. Ono to je také u každého trochu jinak, někomu se opravdu vše vynuluje a pak musí nastavovat. Mě vše naskáče hned a nebo po chvilce zpět a nic neseřizuji, to by se mnou asi jinak seklo, protože manželka se mi stará o vyhazování jističů dost pravidelně. Raději jsem nacpal do světel nouzáky, aby mě večer nezaskočil zase nějaký vypadlý jistič :) .

hodnocení

2x

Když tak vehementně trváte na odpovědi (já jí teda nepovažoval za důležitou) - Mně se rozhodí budík, mikrovlnka, osvětlení akvária, 2x digitální hodiny, elektrické analogové hodiny, momentálně i několikeré vánoční osvětlení... (taky třeba ovládání elektrokotle, ten teda já nemám).

TV, rádio a počítač vypnutí proudu samozřejmě neovlivní.

Tahle odpověď Vás dostatečně uspokojí?

doplněno 29.12.22 17:33:

Jo a zapomněl jsem na kamerový systém v domě. Ten ale původní tazatel doma asi nemá.

hodnocení

1x

Jediný spotřebič, který při odpojení od proudu vynuluje čas nebo ztratí nastavení je u nás mikrovlnná trouba. Všechno ostatní (pečící trouba, TČ, FVE měniče, televize, router, ...) si nastavení uloží do paměti a čas běží ze záložní baterie.

Asi mám zastaralé modely...:-D

hodnocení

1x

Jen doplním, že tím můžete trochu naštvat běžící PC.

jano123
hodnocení

0x

Názory na "krčmových resp. hospodských odborníkov" odznely.

Jednoznačnú odpoveď Vám v tejto poradni nedá ani odborník

s praxou a vzdelaním. Musel by poznať typ spotrebičov a ich "vybavenie".

Uvediem 2 príklady:

- budík pri výpadku, ak nemá bateriu sa logicky vynuluje...

- TV pri výpadku, nast. kanálov sa nezmení, a mohol by som pokračovať...

Skúšajte, trénujte, praxou zistíte, len sa nedotknite fázoveho vodiča...*palec2*

Názory na "krčmových resp. hospodských odborníkov" odznely.
To je i ten Váš názor?

Není ta první věta úplně zbytečná?

bejb
hodnocení

0x
Nevím, co čekáte. Za rady zde neplatíte. Pokud někdo zadarmo něco ve volném čase poradí, tak většinou co sám zažil, řešil atd. Čím odbornější dotaz, tím míň odpovědí, resp. méně konkrétní odpověď. Největší úspěch a hitparádu odpovědí tu zažijete, když se zeptáte na něco typu - soused mi tyká; soused mě nezdraví; kočička (libovolné zvířátko) mi čůrá v bytě; pejsek (libovolné zvířátko) má průjem; matka dává mému dítěti moc sladkostí (libovolné nezdravé věci); majitel mi chce zvednout nájem/vystěhovat; přítel/přítelkyně se se mnou chce rozejít/neplatí za mě v hospodě/je lakomý/á; jaký cukr/tuk do cukroví; jak dlouho mi vydrží usmažený řízek atd. atd. atp. Prostě klasické kecací otázky/odpovědi-potlach etc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]