Nejste přihlášen/a.
Čtu podporu pro funkci tv ,že mám odpojit stb + modem z el.sítě.STB odpojím jednoduše v místnosti,kde televizor stojí,ale jak mám odpojit modem,když je v jiné místnosti s ntb + modemem.To mám odpojit i ten internet a pádit vypnout i ten stb a po minutě zase letět napojit?
Tou minutou je myšlena minimální doba, po kterou má být zařízení odpojeno, aby se stačily vybít kondenzátory ve zdrojích (většinou ale stačí pár vteřin). Také to nemusí být vypnuté všechno zároveň, stačí postupně, bez nějaké časové souvislosti (třeba jeden den modem, druhý den TV...) To je ovšem trochu nepraktické.
Takže nikam spěchat nemusíte, můžete to klidně nechat vypnuté i několik let.
Tam je instrukce v řádu jedné minuty t.j. vypnu u tv stb a pak letím jak blázen 10m abych vypla celý systém ze zdi,to už uběhne několik vteřit,vyčkala 1 min,a zapojila modem a utíkala 10m zapojit stb.Ptám se,nemohu to odpojit v místě,kde je ten zdroj na který se chci koukat,ale nemůžu,protože nikdy nefunguje,ale podpora operátora tvrdí,že jo? Mohu tím šedým káblíkem ze stb?
Skvělé instrukce . Předpokládám z návodu, nebo z "hotline".
Normálně jděte k settopboxu a odpojte adapter ze zdi. Potom jděte k modemu a take jej odpojte (ze zásuvky). Za chvíli (stačí 20-30 sekund) zase modem zapněte a jděte v klidu k settopboxu, zapojte jej do zdi. Do dvou až pěti minut to musí fungovat. Pokud ne, je to na odborníka.
Děkuji včera to naskočilo ihned,dnes nedělám nic jiného,než to "nahazuji" a film s Tomášem Holým jsem skoukla přerušeně ...kdyby nebyly vánoce,tak dělám něco jiného,takže to byl ježíšek
To je dobrý nápad
Tímto způsobem se všechno naráz vypne a opět zapne. Jen bych to nechal radějí déle než 1/2 minuty.
A pro tazatelku - hlavní jistič má jen jeden čudl (i u třech fází jsou tři jističe spojené jedním čudlem).
Dost blbý nápad . Vypnutím hlavního jističe si shodíte a vynulujete veškerou elektroniku v bytě a následně budete muset všechno znova nastavovat.
"Magdon" - Jakou veškerou elektroniku máš na mysli?
Já takovou bytovou elektroniku neznám a proto se rád nechám poučit.
Při náhodném výpadku elektřiny přece nemusím znovu nastavovat elektronickou domácnost, ladit programy v TV, učit chytvý vysavač jak má vyssávat, nastavovat teplotu topení v každé místnosti, nastavovat alerm, heslo k WiFi routeru, modem, a nevím co ještě.
Pane "magdon", prosím, přestaňte se už tlouct do hlavy a vysvětlete nám svůj komentář uvedený výše.
Jste označený jako "uznávaný odborník", tak jistě dokážete zdůvodnit svoji odpověď a "odborný" komentář.
I za ostatní děkuji, protože většinu čtenářů jistě bude zajímat, co všechno doma musí nastavovat po výpadku elektřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.