Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání na USB u LED TV

Od: janan* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupili jsme televizi (Blaupunkt). Vybrali jsme ji hlavně proto, že má nahrávání na USB a cenu do 10tis.Kč. Bohužel se nemůžu dostat do žádného menu, které by nahrávání umožňovalo. Manuál je dost strohý - i když je zajímavé, že v polské verzi má na obrázku k tématu nahrávání i možnost volby nahrávání - tentýž obrázek v české části manuálu toto tlačítko nenabízí. I když v popisu k obrázku se o nahrávání mluví. Tak nevím - nechali jsme se napálit a naše televize tuto funkci nemá? Jak to zjistím? Nebo je problém s externím diskem, na který chci nahrávat? Ale už jsem zkoušela i dvě další flashky a taky nic. Poradíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Doporučuji navštívit stránky výrobce, kde bude kompletní manuál ke stažení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, musíte nám napsat konkrétní typ TV. Obecně - připojit flashku do správného portu USB (některý může být jen servisní), v menu TV najít možnost flashku zformátovat (pozor - vše na flashce bude smazáno) a potom najít a spustit funkci nahrávání (snad i na DO). Tato flashka bude jen pro záznam a přehrávání nahrávek z TV, ale po připojení k PC ji systém nenajde a nahrávky nepůjdou přehrávat nebo kopírovat do PC.

Stejné by to bylo u ext. HDD (zase pozor na ztrátu dat při formátování v TV). Toto vše za toho předpokladu, že TV má funkci nahrávání. Zdravím!

doplněno 02.02.14 23:41:

Tak, nenašel jsem tuto TV ani na stránkách výrobce. Jedině snad kontaktovat prodejce a požadovat vysvětlení funkce nahrávání - pokud tam vůbec je.

doplněno 02.02.14 23:44:

janan - pokud Vám TV normálně přehrává české TV stanice, tak máte digitální příjem.

doplněno 03.02.14 00:09:

tomas11 - myslím, že základ je v tom, aby tato TV vůbec měla funkci nahrávání a ne jen funkci přehrávání.

janan*
hodnocení

děkuji za odpověď. Mám typ BLA-40/112J-GB-5B-FHCU-EU. Ale moc info jsem na netu nenašla:(

USB port mám jen jeden, žádná možnost formátování disku se v menu nenabízí. Jinak z flasky i ext.HDD přehrává v pohodě.

tomas11*

no tázající píše že má,to prostě musí být v návodu,jasně pokud by tam bylo jen přehrávání pak není očem se bavit.

tomas11*
hodnocení

0x

No a asi také musíte přijímat digitální signál, u nás na sídlišti to pořád pro mne z nepochopitelných důvodů převádějí zpět na analog a tím pádem nejenom že na nových televizích je ten obraz šílený ale proto taky nejde nahrávat z USB, mám to jasně v menu že to jde jen s digitálním příjmem.

Zdravím.

janan*
hodnocení

To píší v mém manuálu taky. Ale snad máme digi příjem - tohle tedy není vůbec moje parketa - bydlím v paneláku a u staré TV jsem už musela mít setopbox. A na této TV jsme jako zdroj nastavili DTV - tedy chápu jako digitální příjem.

tomas11*

no asi máte Digitál , právě u nás si lidi asi nechtějí koupit buď novou telču nebo aspoň septobox.Ale u mne je jasně vidět co mám naladěno -ze společné antény jen analog.Měla by vám telka ukázat co máte naladěno -prostudujte návod a hlavně elektronický návod v televizi.Jinak Vám neporadím mám Samsung TV.

Přeji zdar.

doplněno 02.02.14 23:57:

Jo ještě zkuse flešku naformátovat v PC na FAT32, někde jsem četl že některé TV nechtějí spolupracovat s NTFS.

doplněno 03.02.14 00:00:

a ještě bych zkusil prohledat tuto poradnu, myslím že toto téma se tu již několikrát řešilo.

doplněno 03.02.14 00:06:

poradte.cz/...

třeba tady

janan*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji všem, kteří se mi snažili pomoct. Nakonec jsem kontaktovala zákaznickou linku v Polsku (v ČR asi není) a moje TV se prodávala bez funkce PVR. Takže nahrávání jít nemohlo. Rovnou mi ale zaslali nový SW pro aktualizaci USB. Teď jsem ho stáhla a vypadá to, že všechno už bude fungovat jak má. Ale i tak díky moc. Zas mi to rozšířilo obzory:)

ben®

Dobrý den, patrně budete přehrávat firmware v TV, tak to dělejte s rozvahou a opatrně. Nesmíte udělat chybu. V případě chybného nahrání Vám TV nebude už vůbec fungovat - potom jedině do servisu. Přeji Vám úspěch. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]