Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor z chladnicky

Od: belus odpovědí: 18 změna:

Zdravim,vie mi niekto poradit? Mam kompresor z vyradenej chladnicky ( na nafukovanie lopty,biku...) a po zapnuti ide cca 10-15 sekund a vypne sa. Neviem prist na to, co je za problem,preco to robi .Dakujem za zmysluplne odpovede.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Je v tom vůbec olej?

Zřejmě se to přehřeje a vypne bimetal, zde návod na úpravu

rcmodely1.estranky.cz/...

belus
hodnocení

Super navod na opravu,ale ja tam nemam nic z toho.Pripojil som iba fazu a nulak na holy kompresor ,aby to frcalo.

Mam este jeden kompresor mensi tiez z chladnicky a ten bezi bez problemov.Tak isto iba faza a nulak a moze ist aj pol dna a je v pohode.

belus
hodnocení

Este otazka : nasat olej - to cez tu hadici kde nasava vzduch? Ved to by aj vyfuklo napr.do pneu nie? Alebo ako to urobit?

hodnocení

3x

Cvaká ti tam relé.

doplněno 14.01.22 20:45:

xtarh.com/...

poradte.cz/...

belus
hodnocení

Necvaka nic,neverim ze tam je nejake rele.Je to obycajny kompresor z chladnicky.

klasický kompresor k chladničce má rozběhové relé, ale už jsem ho viděl řešené i varistorem

hodnocení

3x
1. Dělal to vždy, tedy může být špatně zapojen, nebo se to objevilo jako závada?
2. Když se sám "vypne", neteče do něj proud, a ani trochu nevrní, tedy ho např. vypl bimetal ochrany?
3. Když se vypne, vypne se nečekaně z ničeho nic, nebo tomu předchází změna zvuku? Mířm k tomu, jestli už není bez oleje a nezadírá se.
4. Za jak dlouho po vypnutí se dá opět rozběhnout, ihned, nebo až po delší době, jako by ho třeba vypla tepelná ochrana?
belus
hodnocení

1.zapojeny je dobre,pretoze sa to rozbehne na 10-15 sek.

2.zacne vrnet a vtedy odpojim od siete

3.vrni to trochu- myslel som ,ze tam nie je olej,ale za svateho neviem ako sa dostat do toho,aby som skontroloval,ci je tam olej.

4.neda sa ihned rozbehnut,az po hodnej chvili.Moze to byt aj pripadne tepelna ochrana,ale ani to neviem nikde najst.

Mně přijde, že se to přidïrá. Kolik toho mohl naběhat bez doplňování oleje? Nebo nemohl být z něj dokonce olej vylit?
Nechal bych ho nasát tak 2 dcl oleje, on nadbytek vyprská. Ale také to může být připálené vinutí s mezizávitovým zkratem, pak s tím nic neuděláte, bere velký proud a vypíná ho ochranný bimetal.
belus
hodnocení

Najskor ten olej,ale neviem ako skontrolovat.Je to cele zlisovane.Nie je tam ziadna skrutka,otvor kde by sa to dalo skontrolovat.Ako a kde skontrolovat ten olej.Porad

olej

Olej není vidět, v ledničce je to uzavřený, co se odfouká, to se vrátí ssáním. Kompresor nemuze běžet nonstop, jak vypne, tak olej steče zpět na dno. Prostě je potřeba občas dostat do něj ssáním trochu oleje, dcl bude stačit, jinak jde nasucho a odpraví ho to.

belus
hodnocení

Este otazka : nasat olej - to cez tu hadici kde nasava vzduch? Ved to by aj vyfuklo napr.do pneu nie? Alebo ako to mam urobit?

Ano, tím sáním a po troškách. On se ven rovnou nevyčerpá, protože ten obal je prakticky i vzdušníkem.

kadylo
hodnocení

1x

Kompresor vyhoď, má spálené vinutí pomocné (rozběhové) fáze. Neopravitelné. Ztráta času.

ja1
hodnocení

0x

Pokud ho máte venku v zimě, může být ztuhlý olej, potom s kompresor hůř rozbíhá, odebírá větší proud a tepelná/nadproudová ochrana ho odpojí.

belus
hodnocení

Pouzivam ho,- vlastne chcel by som - v lete na chalupe.

hodnocení

0x

Měl jsem pár kompresorů, většinu jsem rozbíhal impulsem ( zvonkovým tlačítkem) . U posledního jsem zvonkové tlačítko musel vyměnit za klasický vypínač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]