Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K silnější žárovce slabší zdroj

Od: vlk95® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chci se zeptat co by se stalo kdybych například:K žárovce 24V připojím ze zdroje 24V černý drát(-) a ze zdroje 12V červený drát(+) co se stane? a ještě co by se stalo kdybych k žárovce připojil 1 zdroj (-) a 2 zdroj (+) (z jednoho půjde do žárovky - a z druhého +)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

V obou případech, protože jde o oddělené zdroje ( předpokládám trafa ), tak to svítit nebude. Neboť nedojde k uzavření obvodů. Pokud by se jednalo o společné zdrroje, například ze stejné baterie, nebo trafo, kde mají oba zdroje vyvedenou stejnou nulu ( tedy stejný protipol, - tedy mínus ), tak by to svítilo. Otazka je ěpatně položena, schází základní informace o zapojení. Protože kdyby se jednalo, třeba o trafo do hvězdy s uzemněným středem a zásuvku 220v vedle v baráku, tak tam by dva protipoly svítily.

hodnocení

2x

Nestane se nic. Svítit to nebude.

alf*
hodnocení

2x

dle mě první ji rozsvítí (pokud tedy oba dráty nedáš třeba na patici) duhý případ prostě nic

hodnocení

0x

DOPORUČENÁ LITERATURA:

Fyzika 8 pro základní školy a víceletá gymnázia; Martin Macháček; Prométheus Praha
Fyzika 9 pro základní školy a víceletá gymnázia; Martin Macháček; Prométheus Praha

ELEKTŘINA

elektrický náboj v klidu (elektrické pole; elektroskop; vodič, nevodič; el. pole ve vodičích)
elektrický proud a napětí (el. proud; měření el. proudu; el. napětí; měření el. napětí; el. odpor; rezistor; Ohmův zákon; zapojení rezistorů vedle sebe a za sebou; zdroje napětí; zapojení zdrojů za sebou a vedle sebe; elektrická energie; výkon a příkon)
doplněno 18.03.10 21:08:

Už jsi se tu ptal na tému poradte.cz/...

doporučuji ti znova si otevřít odkaz, který jsem ti tam dal : cez.cz/...

a študovat a študovat a štu...

...dost, nebo budu jak Lenin. Ale v tomto měl pravdu, učíme se celý život.

hodnocení

na doskuzi o ameru jsem se ptal na ampér ne na zapojení + a - ze zdrojů do žárovky!

ten odkaz jsi hodnotil jako super odkaz...

já bych zhodnotil tvoje nynější vědomosti (po přeštudování toho odkazu) jako... no, ne zrovna nejlepší. Dejme tomu jako neskušený začátečník...

Nevadí, dohoníš to!

My okolo elektriky taky nevíme všechno, ale každým dnem se snažíme být k tomu blíže...

hodnocení

ano ten odkaz je super ale není tam napsáno co se stane když připojím + a - ze dvou zdrojů!

jabraka*
hodnocení

0x

Vlku,na to si se ani ptát neměl.Budou se ti tu smát.

JABRAKA

hodnocení

Já je osobně neznám takže je mi to jedno. Je lepší aby se smáli než kdyby mi vyhořel celý byt! Takže jsem se raději první zeptal než jsem to zkusil.

mkat*
hodnocení

0x

Je to pomerne jednoduche,ked chceš aby ti svietila žiarovka musiš mat uzatvoreny okruh ,čiže žiarovka musi byt napojena na zdroj tak abysa uzavoril okruh jedneho zdroja.Ved ked si vezmeš prepalenu žiarovku tiež ti nebude svietit lebo maš prerušeny okruh zdroja.Keby si mal symetricky zdroj vtedy by sa to dalo urobit ale stuplo byti raz tak napätie na žiarovke.POkial nemaš symetricky zdroj tak by ti žiarovka nemala svietit,ved si zober dve baterie a skus si vyviest z jednej plus a z druhej minus a napoj si do toho žirovku a uvidiš že nič neuvidiš!*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]