Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení domovního telefonu

Od: martin* odpovědí: 17 změna:
Zdravím, planuji vyměnit starý DM Tesla za nový cyfral Smart 5p. Poradil by mi někdo jak přepojit tyto telefony prosím?
Připojení domovního telefonu
Připojení domovního telefonu #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nestačí dodat typ nového, ale i starého..

hodnocení

0x

Existuje několik typů těchto telefonů, které mají odlišný způsob připojení (jiný počet drátů) a nejsou záměnné. Obávám se, že tohle je ten případ. Starý telefon používá pro zvonění elektromagnetický bzučák (na prvním obrázku vpravo nahoře), v novém nic takového není. To znamená, že pro vyzvánění potřebuje signál z generátoru ve zdroji.

Napište přesný typ obou telefonů, pak se dá (možná) něco řešit.

olinl
hodnocení

0x

Podobný dotaz tu byl před pár dny. Přepojení telefonků je stejné (tobě ve starém telefonku akorát chybí drátek z kontaktu č.7, ale to je bezpředmětné). Jak na správné za/... Vyzvánění bude potřeba zrealizovat např. přehozením bzučáku ze starého telefonku, nebo vyrobit a vřadit do nového telefonku nějaký elektronický prvek, aby to "hrálo melodický tón"při vyzvonění z tabla.

martin*
Níže na obrázku je typ starého DM. Pochopil jsem že problem bude hlavně ve zvonku (bzučáku). Jako laik si netroufam něco přendavat a ani nevím jak. Dá se tedy sehnat adekvátní náhrada za starý DM?
Připojení domovního telefonu #3

hodnocení

0x
Starý
DT85 můžete nahradit novými pěti typy s bzučákem, více zde teslastropkov.cz/...
Pokud vám to ještě nebude jasné, upřesním... Vy máte 4 FP 110 36 101,
richies763
Zdravím mám podobný problém při výměně telefon, první foto zapojení starého telefonu a druhé nový Tesla Stropkov 4 FFP 211 děkuji za radu
Připojení domovního telefonu #4
Připojení domovního telefonu #5

111®
hodnocení

0x

no asi bude problém protože nový má jiný typ zvonění a zdroj na to není dělán, nemá generátor pištění pro piezo mněnič..

111®
hodnocení

0x

Takže s vaším zdrojem nezapojíte

2
PROVEDENÍ A MOŽNOSTI POUŽITÍ
Systém domácího dorozumívacího audiosystému je tvořen domácími telefony (DT),
síťovým napáječem (SN), elektrickým zámkem (EZ) a elektrickým vrátným (EV), resp.
tlačítkovým tablem (TT).
Domácí telefony popisované v tomto návodě se používají v klasickém vícevodičovém
audiosystému (4+n), to znamená, že na připojení např. 10 DT do systému je zapotřebí
(4+10) = 14 vodičů ( 4 vodiče společné pro všechny DT a pátý vodič pro každý DT zvlášť).
Domácí telefony 4 FP 211 01, 02 jsou vyhotoveny v dizajnu Elegant. Ve funkci mikrofonu
je použit elektretový měnič a na straně sluchátka reproduktor. Funkčně plně odpovídají
domácím telefonům typu DT 93 (4 FP 110 51, 52 resp. 4 FP 210 51, 52) a DT85 (4 FP 110
36, 37 resp. 4 FP 210 36, 37) a mohou se zapojovat do audiosystémů s uvedenými typy
domácích telefonů s ohledem na způsob vyzvánění (bzučákem x elektronické).
− domácí telefon 4 FP 211 01 je vyhotoven s tlačítkem se symbolem klíče pro otevírání
elektrického zámku, druhé tlačítko je nefunkční. Akustická signalizace příchozího volání
je realizována el. bzučákem, funkčně odpovídá tento DT typu 4 FP 110 51 resp. 4 FP
210 51 (DT93) nebo 4 FP 110 36 resp. 4 FP 210 36 (DT85). Vnitřní schéma zapojení DT
je podle obr.1.
− domácí telefon 4 FP 211 02 je vyhotoven s jedním tlačítkem pro volbu protistanice a s
tlačítkem se symbolem klíče pro otevírání elektrického zámku. Akustická signalizace
příchozího volání je realizována prostřednictvím reproduktoru; použité akustické měniče
jsou reproduktor a elektretový mikrofon. Funkčně odpovídá typu 4 FP 110 52, resp. 4 FP
210 52 (DT93) nebo 4 FP 110 37 (DT85). Vnitřní schéma zapojení DT je podle obr.2.
UPOZORNĚNÍ:
Domácí telefon 4 FP 211 01 (s bzučákem) je možné zapojit do systému, ve kterém
je použit síťový napáječ 4 FP 672 38.
Domácí telefon 4 FP 211 02 (bez bzučáku) je možné zapojit do systému, ve kterem
jsou použity síťové napáječe 4 FP 672 39, 4 FP 672 40 a 4 FP 672 41.

Popis svorek:
" 1"- připojení EZ ( označovaná i jako svorka "Z")
" 2"- výstup na reproduktorový zesilovač EV ( obvod mikrofonu )
" 3"- připojuje se na svorku "–"v SN ( společný bod pro všechny funkce )
" 4"- vstup vyzváněcího signálu
" 6"- vstup z mikrofonového zesilovače EV ( sluchátkový obvod )
" 7"- využívá se k aktivování překlápěcího obvodu nebo jako signalizace hovorového stavu
" T"- vstup zdroje vyzváněcího signálu ( generátor T )
" A"- výstup na vyzvonění protistanice ( jenom u typu 4 FP 211 02)

zdroj: esvit.cz/...

hodnocení

0x
Buď si koupíte DT s mechanickým bzučákem (se stejným, jak u starého telefonu); nebo přehodíte starý mechanický bzučák do nového DT místo toho elektronického kulatého...Pokud to zvládnete, tak fajn...pokud ne, poradím... V tom případě dejte celé typy obou DT... nejlépe foto štítků...
richie763
Tady jsou štítky, zapojil jsem ,bzučák otvírání funguje, jenom mi zůstaly ještě 3 drátky ,nejde sluchátko a zvonek je slabý...ale to je už asi popsano
Připojení domovního telefonu #6
Připojení domovního telefonu #7

A štítek nového? Dráty před odpojením ze svorek starého DT jste si označil? Tedy čísly...

richie763
Ano označil jsem ale byly zapojeny jenom 3 viz obrázek.zustaly mi tady 3 které nevím kam a DT je 4F 21101,02,02C
Připojení domovního telefonu #8

...a DT je 4F 21101,02,02C...nějak tomu nerozumím, dejte foto štítku nového DT...

Pro vás je třeba typ 4FP 211 01.....a navštivte nejméně dva sousedy, se kterými vycházíte a podívejte u nich, jaké barvy vodičů jsou připojeny na jednotlivé svorky DT...pokud ovšem mají DT funkční (a ten váš DT prozatím odpojte, ať neovlivňuje další DT...). V drtivé většině případů jsou DT v baráku zapojeny stejně...proto to doporučení

111®
hodnocení

0x

jsem mu to psal, že ten telefon nemůže připojit, protože to neumožňuje použitý zdroj. Má to červeně v upozornění...Zajímal by mne důvod koupě jiného než je ten původní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]