Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na správné zapojení nového DT

Od: jakubraska odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupili jsme nový domovní telefon a zkusili ho zapojit.

Funguje nám mikrofon reproduktor a odemykání ale bohužel nám nefunguje zvonek (původně nám zvonil starý DT). Na fotce je zapojení nového a starého telefonu. Zbyl mi oranžový drátek ze svorky č.4 a bílý drátek ze svorky č.7.

Zbytek je zapojen:

z č.3 na MASA

z č.6 na SPK

z č.2 na MIC

z č.1 na SW1

Děkuji za rady.

Jak na správné zapojení nového DT

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x

Oranžový by měl přijít na druhý zleva označený RING (zvonit), otázka je, jestli to bude fungovat/vyzvánět, protože na starém telefonu je na "vyzvonění" použit elektromagnetický mechanický bzučák, který používá pro bzučení střídavé napětí a v novém to jde do sluchátka a pokud to není uvnitř telefonku nějakým způsobem uzpůsobeno, bude to jen ve sluchátku neznatelně "bublat/vrnět". Chce to zkusit drátek připojit, na table velmi krátce stlačit tlačítko vyzvánění k vám do bytu, aby se neodpálila sluchátková vložka nebo reproduktorek-nezapomenout při tom zmáčknout tu mléčně bílou část u modrého dílu! Pokud to nebude vyzvánět tak jak má, můžete přimontovat bzučák ze starého telefonku do nového, jeden drátek z bzučáku připojit do svorky společně s modrým a druhý spojte s oranžovým např. v čokoládě (dobrý spoj). Koukám na telefonku ze strany je i trojstupňové nastavení hlasitosti vyzvánění, to znám pouze u elektronického/digitálního vyzvánění. Bílý drát co byl na svorce č.7 ve starém telefonku se používá na odpojení reproduktoru v table venku, aby kolemjdoucí neslyšeli co si povídáte po domácích telefonech mezi dvěma byty.

jakubraska
hodnocení

Děkuji za radu vyzkoušel jsem to jak jste říkal a opravdu jde "zvonění" pouze v reproduktorů sluchátka. Proto jsem se rozhodl pro koupi jiného DT ale i tak mi po zapojení zvonek nejde.

hodnocení

1x

Zvonek vám v tomto provedení fungovat nebude... Nový telefon vyzvání zřejmě z generátoru signálu (je ve zdroji co patří typově k tomuto telefonu) do sluchátka... Chce to trochu zapřemýšlet a přehodit ten bzučák ze starého telefonu na signál od tlačítka zvonku...

Nový telefon ze starým spojuje pouze název... Tak ho je třeba trochu předělat...

jakubraska
hodnocení

Děkuji nakonec jsem se rozhodl pro koupi jiného DT stejné značky, ale bohužel ani tak zvonek nejde.

hodnocení

1x
A je to ve vašem rodinném domě? Nebo panelák? Pokud panelák, volejte toho, kdo to u vás udržuje, jinak si koledujete o problémy, i finanční...nejen se sousedy, z důvodu, že to nakonec nemusí fungovat v žádném bytě... Pokud je to jen váš dům, dělejte, jak uznáte za vhodné. U nás to bylo hodně dávno podobné, nájemníci do toho "šťárali" a DT častěji nefungoval, než byl funkční...
jakubraska
hodnocení

Děkuji za radu bohužel je to v "paneláku" ale bohužel nikdo není schopen mi říct kdo to dělal natož kdo by se o to staral.

Nerieste to cez ludi v baraku, rieste to so spravcom, to je ta firma / druzstvo, kam idu peniaze z polozky "fond oprav" a kam platite asi cez SIPO teplu vodu a kurenie.

jakubraska
hodnocení

Dobrý den, Po několika radách jsem se rozhodl koupit ještě jeden jiný DT stejné značky typ - 4FP 211 22 201. Zapojil jsem vše tak jak bylo na starém telefonu ale i přesto zvonek pořád nejde (vše ostatní ano). Nebo mám to zapojit ještě jinak? (Bohužel nikdo z baráku není schopen mi říct kdo by se o to měl starat nebo kdo to zhotovil)

Jak na správné zapojení nového DT #2

hodnocení

0x

Stale to iste dokola : ani ako vlastnik bytu nemate pravo menit zapojenie spolocnych rozvodov : TV / telefon. Menit telefon mozete, ak viete, co robite (to neviete) a musite tam dat kompatibilny typ.

Kazdy dom ma spravcu, musi existovat zaznam, komu sli peniaze z fondu oprav na instalaciu domofonov. U nas to riesim pri poruche tak, ze volam firmu, ktora to zapojila, ak je chyba sposobena majitelom / najomnikom, musi zaplatit zasah. Napr diagnostika preruseneho kabla pri vrtani hmozdinky pre podhlad = 50 az 100 euro, podla narocnosti a poctu hodin prace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]