Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V mrazaku je led (samorozmrazovaci)

Od: kristynka* odpovědí: 24 změna:
Dobry den, mame dva roky starou lednici s mrazakem, ktera se sama odmrazuje apod..
Ted jsem zjistila, ze v mrazaku na spodu led. Mam volat opravare? Nebo to muzem opravit sami?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

5x

Jenom upozorním. I když je chladnička a mrazák samoodmrazovací, tak jednou za 6-12 měsíců je potřeba všechno vybrat, stěny, odtokové hadičky omýt, vysušit a při vkládání potravin zkontrolovat datumy spotřeby a neporušenost obalů.

Spotřebiče nejsou zcela bezúdržbové.

kristynka*
hodnocení

Jasne, to delam i casteji nez 1-2 do roka

hodnocení

3x

Mrazák samoodmrazovací samozřejmě existuje. Tato otázka už se zde řešila, třeba tam najdete odpověď poradte.cz/...

kristynka*
hodnocení

Super, dekuji. Vypneme a uvidime.

hodnocení

2x

Mrazák není samorozmrazovací, pouze lednice...jak chcete, aby se odmrazoval mrazák, když tam máte -18st C?...vypnout buď jen mrazák, pokud je ta možnost, normálně vše z mrazáku vyndat, odmrazit, vyčistit, nandat zpět, jako obvykle...

kristynka*
hodnocení

Mame mrazak s funkci no frost, takze nemusime odmrazovat, proto me zarazi, ze je ve spodu led.

sirokko
hodnocení

2x

Nic samorozmrazovacího neexistuje. Ta námraza se tvoří proto, že se na studeném povrchu sráží vzdušná vlhkost. Takže jediné dvě účinné rady jsou: neotvírat mrazák nebo jej jednou za čas "odmrazit" = vypnout, oškrábat námrazu.

Existuje :)) No Frost

Mražák No Frost? Neznám, tuto funkci má pouze chladící část, chladnička, ne mražák...

Takže ti výrobci neví, co vyrábějí a nabízejí? ;) home.liebherr.com/... ( je tam popsán i princip - holt doba jde dopředu a člověk někdy nestíhá sledovat )

kristynka*
hodnocení

Mame mrazak no frost, takze samoodmrazovaci mrazak existuje.

ajvn@ No to je pro mně novinka, slyším - vidím poprvé...no, musím pořád učit se, učit se, učit se...učit se. Jak dlouho se prodávají tyto "stroje"? Pět let zpátky jsem to neviděl...Díky za info...

@nonek - no v prodeji jsou minimálně těch 5 let. Tak je starý ten dotaz, co jsem tady na něj dával odkaz. Před osmi lety, kdy jsem si kupoval kombinovanou chladničku, jsem na tuto technologii u mrazáku v nabídce nenarazil.

Pomalu sedmým rokem mám doma tohle : Hotpoint-Ariston ENBGH 19423 FW

datart.cz/...

A taky má mražák No Frost, vlastně celá je beznámrazová.

kristynka*
hodnocení

My ji mame 2 roky a kdyz jsem v obchode rekla, ze chci lednici bez no frostu, tak na me cumeli jak na blba a hlavne tam z nabidky 30 lednic meli jen jednu bez no frostu
Mám novou lednici půl roku a v mražáku nemám ani milimetr ledu. Takže nofrost opravdu funguje.

hodnocení

2x
Funguje větrák? Není ucpaný odvod vody?

Odvod vody z mrazáku? Z funkčního mrazáku...? Z lednice ANO...NoFrost...

Že bychom se vyjadřovali každý jinak o něčem jiném? Tazatel píše o mrazáku, ne o chladničce...chladící části; nebo že by se špatně vyjádřil? Tazateli, upřesni - "mraznička nebo chladnička"? Pokud se jedná o chladničku (chladící, NE mrazící část), pak info zde..

Tazatel: Ted jsem zjistila, ze v mrazaku na spodu led.

kristynka*
hodnocení

Vetrak v mrazaku jede bez problemu, spis je ucpany odvod vody, vypnu a uvidime po par hodinach
max*
Doporucuji do toho odtoku,nalit trochu octu. Procisti se to a zaroven zbavi plisni a dalsich necistot. To same u lednicky. Samotne plisne nebo houby muzou kazdy odtok ucpat.

Nechte rozmrazit a poté vyčistit odtok. Mohl se tam dostat prach zvenku a poté uvnitř zamrznul. Anebo nefunguje ohřev...
kristynka*
hodnocení

Vypli jsme, vycistili, ale proste nevim, kam nalit nejakou tu vodu, abych to vycistila pridavam foto, treba poradite
V mrazaku je led (samorozmrazovaci)
Dejte typ, výrobce... něco najdeme. Ještě foto zezadu...
kristynka*
hodnocení

Je to Beko a typ posilam v obrazku.
Zjistili jsme, ze jsou tam dva odtoky (dole), oba jsme vycistili a lednici zapli, tak uvidime
V mrazaku je led (samorozmrazovaci) #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]