Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušicka a samočistíci kondenzator

Od: fbiswaz odpovědí: 8 změna:

Zdravím

uvazujeme o koupi susicky a objevil jsem ze nektere susicky maji samocistici kondenzator.Chtel bych se zeptat jake mate zkusenosti?Fungujeto nebo se to take casem zanese a pak to nejde vycistit.

Diky za skusenosti a rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Kondenzátor je jen zařízení,kde kondenzuje pára unikající ze sušičky a vznikající voda je v podstatě voda destilovaná.Někdo ji dokonce střádá a zalévá s ní kytky-.Pokud tam vvznikne nečistota,paj jde spíše o zanesené plísně,která tam mohou vzniknout.Pak stačí při občasném ůklidu propláchnout prostory savem.

JB

fbiswaz
hodnocení

To mi je jasny ale co kdyz koupim tu samocistici.Treba tohle lg.com/...

Chtel bych vedet jestli cisteni kondenzatoru fakt funguje tak jak pisou,protoze se tam pak neda dostat.

re4zon
To je nejaka nemoc, potreba napsat ke kazde otazce rozbor, i kdyz to vubec neodpovida na dotaz a casto je to jeste k tomu uplny nesmysl?
Rict, ze na kondenzatoru se nema co zaspinit muze jedine ten, kdo v zivote susicku nemel. Jak uz napsal promon, lepi se tam prach z pradla, protoze ani dva filtry z daleka nezachyti vsechno. Automaticky proplach bych bral, ale jen v pripade, ze by bylo dobre vyresene i zachytavani prachu ve zbytku susicky. Susicku jednou rocne rozebiram a to co se v ni vsude mozne nahromadi musim stejne vycistit, proplachnout pri tom kondenzator je to nejmensi. Kdybych nemusel delat ani jedno z toho, bylo by to fajn.
wingman

On to tak má nastavený, sice píše nesmysly, ale za to ke všem tématům *smich* Ještě lepší rada je k přečtení zde

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Vyčistit jde i klasika, bez onoho samočištění. Samozřejmě nejde o žádné plísně, to je totální blábol, jde o prach ze sušeného prádla, který se lepí na lamely kondenzátoru. Máme sušku AEG, to čištění už mám za sebou, jde prakticky o rozborku do šroubku s tím, že se celý blok kondenzátoru vysprchuje dokud se neodplaví veškerý prach - mechanicky to nejde, lamely kondenzátoru jsou tenké, hliníkové a měkké. No a to proplachování je přesně to, co dělá ta LG. A protože to dělá při každém sušení, kdy tam toho nalepeného prachu není moc, mohlop by to fungovat .

petrarotter
hodnocení

0x
Pánové... Tak máme s manželem za sebou včerejší rozebrání LG sušičky, neb se z ní již linul zatuchlý zápach... A já už s ní odmítala sušit... Tipovala jsem sajrajt na kondenzátoru... Ano... Museli jsme ji však komplet rozebrat a všechnu hnusnou černou shnilou vodu vylít a všechno proudem osprchovat... Sušičku mám akorát 2 roky, před měsícem skončila záruka... Příští čištění plánuji na léto v příštím roce... Pokud to nebude smrdět opět dřív... Ale je to fakt na komplet rozebrání...
fbiswaz
hodnocení

Zdravi .Muzete nam prozradit jaky model mate?Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]