Nejste přihlášen/a.
U pantu dvířek jsou šrouby, které jej drží. Ty stačí povolit, západku výškově ustavit a pak zase šrouby zatáhnout. Problém je ale v tom, že matky těch šroubů jsou vevnitř a ještě v prostoru mezi čelem pračky a bubnem a je k nim poměrně špatný přístup. Jinak je to velice jednoduchá záležitost
Nevím jak u Gorenje, ale věřte, že třeba naši LG jsem už několikrát rozebral prakticky do šroubku kvůli výměně ložisk bubnu. Takže jsem měl dole i ta dvířka a pak jsem je usazoval zpět. Dělá se to tak, jak jsem popsal výše. Prostě se povolí matice, ustaví se západka a utáhne se to. Jde to proto, že díry v kastli jsou větší, než průměr šroubu . Není to o výškovém stavění - ono Vám moc výškového posunu nedovolí ta gumová manžeta, spíše jde o natočení celých dvířek tak, aby se západka trefila do dírky v zámku.
Mám stejný problém. Mám za to, že se dvířka vlastní vahou časem nebo, když se děcko o ně opřelo svěsilo o něco dolů. Postup uvedený výše (pro jinou pračku) nejde. Šroub u pantu jsem dotahoval a dotáhl je, aniž bych zezadu držel nějakou matku, takže tam pravděpodobně ani žádná nebude (to by se protáčela), Zkoumat to sundáváním těsnění dveři se mi nechce. Obávám se, že seřízení dvířek nebude možné. Nebo se vám to nakonec nějak podařilo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.