Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče mrazák u lednice bez odtokového kanálku

Od: pierre odpovědí: 4 změna:
Zdravim, máme kombinovanou lednici Samsung rb31fernbww a u dvířek u mrazáku (dole) se začíná objevovat louze a v mrazáku námraza. Není tam žádný odtokový kanálek, vzadu je mistička ale nic do ní nevede
. u těsnění dveří jsem provedl test s papírem a všude to vícemene drhne. V mrazáku jsem naměřil nastavenou teplotu. Obávám se dražší opravy, nemáte nějake tipy co ještě udělat, nez zavolám servis? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nám to dělá taky. V lednici je na zadní stěně taková dírka a tím má odtékat kondenzát. Z jedné strany to z nějakého důvodu neodtéká, ale namrzá to na zadní stěně a pak ta voda teče kamsi a vyteče až dole u země. Opatření - dávat pozor, aby se ta voda nehromadila v lednici a netekla pak kamsi.

tomas11*
hodnocení

0x

je třeba zezadu lednice překontrolovat zda odpadní hadička správně odtéká (umístění a průchodnost) do misky na kompresoru , -tady se podívejte

poradte.cz/...

martinz
hodnocení

0x
Přátelé, stejný problém, ale vyřešil jsem ho. Odtok je bohužel v mrazákové části a byl zamrzlý. Rozebral jsem půl lednice než jsem ho našel. Takže vytáhnout všechny šuplíky z mrazáku a rozdělat plast za šuplíky, je na 3 křížové šrouby. Opatrně sundat, odpojit dva konektory. Uvidíte mřížku a trubičky, dole je malá plechová vana, uprostřed je odtok, je v něm fixace trubičky. To celé bylo zamrzlé, asi mi do mrazáku lezou děti. Takže rozmrazit fénem a pak až bude led pryč prolít horkou vodou. Jak začne voda mizet, je vyhráno. Vysušit, připojit konektory, přišroubovat plast, vrátit šuplíky, vynadat dětem a bude klid.
Teče mrazák u lednice bez odtokového kanálku
danielkantor
Dobrý den, mam take lednicku Samsung a objevuje se mi voda v mrazaku, ktera zamrza, oddelal jsem plastovy kryt dle vaseho popisu, ale vanicku tam nemam, myslite, ze musim rozebrat plast v lednici, abych uvolnil odtok?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]