Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jak funguje odtokový kanálek u lednice.
Konkrétně kam teče ta voda. Je tak nějáká nádobka která se po čase musí vylít nebo to teče na podlahu?
Nechce se mi s lednicí hýbat tak prominte za stupidní dotaz
Voda odtéká do misky nad kompresorem a teplem z něho se vypařuje...pozor, občas se trubička ucpe a je dobré ji třeba jednou za rok pročisti tenčí tvrdší hadičkou dostatečné délky; v některých případech i nad půl metru, podle výrobce...
doplním lipanka
ne vždy stačí dodávané "pročišťovátko", proto ze zkušenosti doporučuji tenkou, pružnou hadičku (která se vejde do odtokové trubky), která to vždy dobře pročistí až do té "misky"...
Při automatickém odmražování voda odtéká do pánvičky nad agregátem, kde se voda odpařuje z jeho tepla. Odtokový kanálek je zpravidla dole u zadní stěny chladničky. Sranda je, že u mé starší chladničky Whirpool, kterou jsem koupil z druhé ruky, ten odtokový otvor nemůžu nikde najít. Zřejmě je ucpaný a tak mi voda teče přes dveře na podlahu. Kdybyste někdo věděl, kde jinde by ten otvor mohl být, dejte vědět, dík..
Neznám váš typ, ale dotaz a rada servisu
Odtokový kanálek chladícího oddílo - tvoří se velké množství vody
dobrý den,
chtěla bych se zeptat na odtokový kanálek chladícího oddílu. Neustále nám přetéká a voda stojí ve spodním boxu i pod ním, je jí tam docela dost. Musí se co druhý den vytírat. Zkoušeli jsme to prošťouchávat , ale voda se pořád tvoří. Je možné to nějak seřídit, nebo je to nutné ihned reklamovat. děkuji
[Logo Whirlpool]
7. ledna 2014 - Oficiální zástupce značky Whirlpool
Dobrý den Romčo,
pokud ani po prošťouchnutí není kanálek průchodný, tak je to na volání srvisu, protože jinak by sražená voda v pohodě odtékala.Kanálek je evidentně ucpaný a nejde uvolnit..
hlášení oprav online: www.whirlpool.cz/servis/oprava
přeji příjemný den
Pavel Trka
pak tady na str.19 je něco o údržbě...
Abyste zajistili stálý a pravidelný odtok rozmrazené vody, pravidelně čistěte odtokový otvor na rozmrazenou vodu použitím nástroje, který je součástí vybavení spotřebiče a najdete ho po vyjmutí spodního koše.
Takže podle mne by pod spodním košem měl být i odtokový otvor...
Tady alespoň jakýs obrázek...HADICE NA KONDENZÁT...
Číslo dílu na nákresu: 781 0
Tento díl je použit v: 994 spotřebičích...odtok začíná pod polovinou zadní stěny...bývá tak kanálek, šikmý zleva i zprava...
no a ta miska na kompresoru bude pěkný humus...tak sundat a vyčistit, sundat jde i když blbě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.