Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba F6,uz nevim jak dal,poradite?

Od: luko89 odpovědí: 6 změna:
Dobry den,mam mycku uz par let zn. Whirlpool ADP 4738,ktera ukazuje chybu F6.Nejaky cas -nevim jak dlouho- se v ni nic nemylo,pak kdyz sem do ni dal novou sul,trochu ji venku vycistil a dal myt nadobi tak zacala obcas ukazovat tuto chybu,nekdy uprostred myciho programu..nekdy vubec a ted posledni dobou cca vzdy po trech minutach zastavi program a vyhodi tuto chybu.
Na googlu jsem nasel ze to znaci problem v privodu vody,takze jsem ji vzal znovu ven,hadici jsem protahl vodou z kohoutku obema smery plne pruchozi,pak jsem vyzkousel sitka u napousteciho ventilu a vse ciste,dal jsem zpet a porad to po trech minutach vyhazuje F6...
Mate s tim nekdo zkusenost? Vite nekdo co s tim? Vim ze existuji opravari nebo prodejci novych spotrebicu ale jsem domaci kutil co tohle vidi jako posledni moznosti a nez ji vyuziju tak jsem si vzpomel na tuto poradnu ;)

Chyba F6,uz nevim jak dal,poradite?
Chyba F6,uz nevim jak dal,poradite? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste pročíst rady zde poradte.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. Dočetl jsem se od jednoho z majitelů této myčky, že při vykazování této chyby vyměnil napouštěcí hadici, která byla zanesená kamencem. Ale jestli to je u Vás stejný problém, nevím.

luko89
hodnocení

No ja tu hadici pripojil na zahrade ke kohoutku a plnou parou ji protahl,z jedny strany a pak z druhy a byla plne pruchozi,takze si myslim ze tam problem nebude ale na jednom konci ty hadice je jakysi bazmecht-krabicka? ve ktery je pruhleditko a neco to asi muze ukazovat..nevim

fugass*
hodnocení

0x
Má myčka aqua stop? Kostku na přívodní hadici? Zlobí toto nebo je někde omezen vstup vody. Rozebrat a jít postupně po přívodu...

hodnocení

0x

Myslíte toto: blog.chury721.cz/...

Nebude to spíš to Fb?

Co tohle: diit.cz/...

Tyto spotřebiče mívají elektroniku napájenou "bočníkem"t.j. RC členem, jak je výše popisováno. Sepne li relátko topení, zvedne spotřebu za tím RC členem, klesne napětí - tak buď se resetýruje program, anebo (zřídkakdy) vyhodí nějakou nesmyslnou chybu.

Chyba F6 se může také týkat vodoměru v labyrintu na levém boku, resp. pod plechem. Ten tvoří vrtulka s magnetem, který s každou otáčkou sepne kontakt jazýčkového relé. Tím počítá impulsy a ř.j. má tedy kontrolu, kolik nateklo vody. Jestliže myčka déle stála, mohl se zanést kamencem onen labyrint s vrtulkou, nejen sítko. Myčka neví, kolik vody je v ní a zastaví se za nějakou chvíli. Do jisté míry popisované závady splývají - po cca 3 min má sepnout těleso a to zase ukazuje na problém s napájením, jak je v odkaze diit. Rozeberte, koukněte a dejte vědět, jak jste dopadl. P.

doplněno 25.09.20 19:31:

Zdravím, k tomu jen dopňuji, že je nutné vyměnit nejenom mikrospínač, ale i gufero. Gufero 10x18x6 tam pasuje. Původní má rozměr myslím 10x18x4. Je ale zbytečně drahé, vejde se tam i šířky 6mm. Těsní hřídelku ventilu směrem od divertoru nahoru, do jímky. Ještě je dobré gufero nasadit pružinkou směrem k motoru divertoru, t.j. směrem dolů, na suchou stranu. Originální je tam vsazeno opačně a jeho nerezová pružinka je trvale namočena v mycím roztoku, což jí evidentně nesvědčí.

doplněno 25.09.20 19:35:

Komentář z 19:31 se týká poruchy Fb, nikoli F6.

kimbert*

Přesně tak,taky jsem si myslel ,že to je F6 a řešil přívod vody nakonec jsem myčku opravil podle tohoto návodu

,vyměnil jsem mikrospínač(1 kč) a už rok jede bez chyby(myčka má už10let ) *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]