Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba F6 E4 na myčce Whirlpool

Od: tom007 odpovědí: 41 změna:

Dobrý den

dokáže někdo poradit s myčkou whirlpool ADG 6240 FD fungovala bezproblémově a najednou se objevila chyba F6 E4.V návodu tato chyba není popsána.Program se zapne,myčka vypustí vodu,pak má snahu se napustit,čerpadlo běží,ale nenapustí se.Napouštěcí hadice je origo s aquastop.Je možné že by byl špatný ten ventil na napouštěcí hadici?Hadice by se dala vyměnit,ale ventil je ovládaný přes kabel,který je zapojený někde dole.

Budu rád za každou radu.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nám se něco podobného stalo taky, sice je to už dost dlouho, tak si přesně nepamatuji, jak to bylo. Máme taky Whirlpool a také se najednou myčka zasekla a tuším, že to ohlásilo stejnou sadu čísel a písmen. protože byla v záruce, volali jsme opraváře a ten nám říkal, že to není žádná porucha. Když nějakém okamžiku činnosti myčky klesne tlak ve vodovodním řadu, zablokuje se vypouštěcí ventil. Tenkrát nám stačilo myčku vypnout, odpojit od sítě a nechat hodinku odpočívat.

mevrik
hodnocení

0x

Dobrý den, tak řeším úplně stejný problém. Podařilo se vám něco zjistit?. Plus nevypadla mi tableta na myti. Budu volat na servis tak jsem zvědav.

Díky za jakékoliv info.

tom007
hodnocení

Nakonec jsem take volal servis.Po sundání bočníhu krytu bylo vidět,kde je problém.Spodní díl byl plný vody,po vylití myčka spustila,ale tekla ve spodní části.Podle všeho se ucpali všelijaké trubičky ve spodní části té jednotky jak se do ní sype sůl.Může to prý dělat jemnná sůl,kterou jsem používal,že to zalepila,takže jde na výměnu v ramci záruky a bylo mi doporučeno používat tu hrubší sůl.

Ano, co nejhrubší sůl, to byla první slova opraváře, když nám přišel na opravu.

hajula

Nám vyhodila umývačka zn. Whirlpool ADG 9041 FD chybu F6 E4. Našťastie sme mali zaplatenú predĺženú záruku. Umývačka mala 2 a pol roka. Po rozobratí servisák zistil, že tečie ohrievacie teleso. Vraj to robia plastové a pri častom používaní a ohrievaní sa to začne topiť a tade voda vyteká von do spodnej vaničky. Vymenil ohrievacie teleso aj spolu s motorom. Suma len za náhradné diely by bola okolo 200 eur. Ohrievacie teleso vymenil už za celokovové takže dúfam, že už sa to nestene.

sixtred

Zdravím. Také mi stejná myčka hlásila chybu ucpaného odpadního potrubí a samozřejmě těsně po záruce. Po dlouhých peripetiích, kdy jsem ji celou rozdělal a vykuchal ven tu nádobu na sůl, celou sem ji vyčistil v domnění, že sůl zanesla přívod vody...nic! Když do myčky naliju vodu, v pohodě ji vypustí, ale problém je, že nenapustí novou! Dopracoval jsem se až k elektroventilu na hadici přívodu vody a ten evidentně neotvírá, protože po odpojení přívodní hadice v myčce a zapnutí myčky voda stejně neteče. Bezpečnostní plovák v záchytné vaně pod myčkou sice funguje, ale elektřina která by měla skrz něj procházet do ventilu přívodu vody, tak neprochází. Respektive tam ani žádná nejde. Nevíte někdo kam dál jít? :) Asi servis co?

lukaspudil
hodnocení

0x

Dobrý den, tato chyba na myčcce whirpool F6 E4 se dá snadno opravit.

1. Pokud máte možnost odsajte co nejvíce vody z odpadu pod plechem v myčce a taky z nádrže na sůl. Já použil vysavač, který může vysávat vodu, ale šlo by to asi i nějakou průhlednou hadičkou a odsávat to pusou.

2. Odpojte elektriku, vodu, odpad a vymontujte myčku. Vytáhněte jí ven.

3. Myčku položte na levý bok. Před tím si všude rozložte ručníky nebo jiné hadry. Poteče z myčky dost vody. Pokud máte dřevěnou podlahu, tak ještě pod ručníky nejdřív dejte nějakou plachtu nebo velký igelit, aby vám voda nezničila podlahu.

4. Nechte myčku pár minut ležet na boku a můžete ji i runě nadzvedávat ze všech stran, aby ste měli jistotu, že vyteklo co nejvíce vody.

5. Postavte myčku zpět a aby byla v rovnováze. Pak zapojte hadice a elektriku. Zavřete víčko od soli a dejte zpátky filtr.

6. Spusťte program 2, ten je nejkratší a otestujte zda myčka poběží, tak jak má.

7. Nainstalujte myčku zpět a doplňte sůl.

jiribelka

Potvrzuji! Stejná chyba. Vymontováno, odpojeno, převráceno a vylito, zapojeno a spokojenost. Mimo jiné už mám za sebou výměnu senzoru a 2x čerpadlo s tim že jednou sem u něj měnil jen ložiska...myčka je nejvíc věc na nervy!

jirideutsch

Také potvrzuji! Stejný typ myčky, stejná chyba. Provedl jsem vše dle postupu a myčka opět frčíííí! Díky moc za pomoc!

michal1*

Děkuji za návod, po sedmi letech provozu se objevila stejná chybová hláška F6 E4 u stejného typu myčky ADG 6240.

Postupoval jsem podle návodu a problém byl vyřešen.

Kéž by šlo vše opravit tak, že to položíte na pár minut na levý bok :)

zbynek78

A když mluvíte o položení na levý bok, tak je to z pohledu myčky neboz mého pohledu. Děkuji

filips

Zdravim,

pánové díky, na Štedrý den nám to začalo házet stejnou dvojchybu, dnes očekáváme návštěvu osmi lidí, takže nefunkční myčka docela problém. Váš postup zafungoval a myčka frčí, díky moc. V našem případě se jedná o typ ADG 8950.

vaclavveselka

Dobrý den a děkuji za radu. Vyzkoušeno a zatím funguje...:D

chleban
Stejná chyba postup funguje. Vytáhl jsem před dům na chodník prijistotu ještě v foukal kompresorem.
martasben

Dobrý den.Prosím o radu. Myčka mi hlásí stejnou chybu s tím rozdílem, že byl před tím, než chybu začala hlásit, vyhozený jistič. Zkoušel jsem Vámi doporučený postup, buhužel bez úspěchu. Děkuji za každý dobrý tip.

jerzy

Zdravím, potvrzuji, funguje, dle návodu jsem opravil s tím, že v mém případě byla vypadená hadička a stačilo dát novou svorku, jak tu již někdo psal. Díky

marti1980

Moc děkujeme za návod na opravu, už jsme museli dělat dvakrát (poprvé měsíc po záruce a pak znovu po půl roce) a vždy s úspěchem! díky!

novin

Také se přidávám s díky za radu. I nám to pomohlo a myčka jede jako nová. Ještě jednou moc děkukji za radu.

pospi66

Díky za radu, funguje i pro typ ADG 7500/2

vlastimil

postup sa plne osvedčil aj na Slovensku, ďakujem poradcovi, ďakujem internetu, prajem všetkým potrebným úspech pri opravách problému e4. f6,...ha-ha.

lukaspudil
hodnocení

0x

Ano koukáte na myčku a položíte ji na levý bok.

kamilj

Děkuju. Vaše rada mi pomohla.Snad vám to budu moci někdy oplatit.

martin736
hodnocení

0x
Návod na opravu chyby opravdu funguje.Super.Díky za pomoc :)
standameda
Zdravím já mám pod spodním plechem sucho co je plovák kde má vytéci ta voda? Díky

jerry18
hodnocení

0x
Zdravim, opravdu návod funguje.
Myčka nejde pouze resetovat, jde o problem s plovakem, ktery po naplneni spodniho deklu(jde odsroubovat) automaticky vypne a hodi tuto hlasku. Mycku kazdopadne musite minimalne vysunout a naklonit, tzn.pripravit si hadry na vysouseni, ja mel pikanterii v tom, ze i po tom vsem mi hlaska stale trvala, az po odsroubovani spodniho deklu(2 sroubk na hvezdicku vel.15 a dva u stelovacich nozicek, aby sel kryt vyndat(lehce vyklonite a vysunete spodni dekl, pozor na porezani, at nedopadnete jako ja, plech je ostry, uvidite plovak z polisterenu, ten se zveda s tekutinou a je tam spinac, musite slyset, ze funguje, pak je snad po zavade, date zpet kryt, resetujete delsim podrzením startovniho tlacitka(vypada jak play na CD) cca 5 s a pak dejte kratsi rezim-16min., nakonec uklidite mycku zpet a doplnite co sviti. Pry lze postup i bez vypusteni nadobky se soli, v tom problem neni, je to az pod myckou jak jsem psal, kazdopadne veliky dik preduzivateli, co napsal postup, bez neho bych do toho nesel...
paja25

Dobrý den, návod na odstranění chyby je samozřejmě super, ale něco přeci musí to zaplavení havarijní nádoby způsobit a to se tímto asi nevyřeší? Co je tedy v závadě?

pavelzitko
hodnocení

0x
Děkuji za návod.
Ve spodní části myčky byla voda z uvolněné hadičky. Vyměnil jsem svorku a zdá se, že myčka funguje.
Ještě jednou díky.

dodo27
hodnocení

0x

Postupoval jsem dle bodů níže, a nepomohlo to, tak jsem odšrouboval spodní plech a zkontroloval připojení všech hadic. Jedna z nich byla uvolněná, jelikož se šetřilo na pořádné eskapásce. Hadice jsou zajištěné takovými jednorázovými lisovacími páskami a jedna z nich byla zřejmě od vibrací uvolněná. Ta plastová trubka, na kterou se hadice napojuje, je hladká, tak se ani nedivím, že se to časem uvolní. Proto jsem ji před montáží zdrsnil dokola kolem 1cm páskem smirku zrnitosti č.320 (ne ve směru osy trubky)

glaser

Přesně, levý bok ,spodní víko, vypadlá černá hadička.

janv
Také uvolněná hadička. Koupil jsem jinou svorku a vše ok. Oprava cca 1 hodina a cena materiálu 23 Kč
davep
Nejdříve jsem odpojil elektriku, přívod vody a odpad. Vysunul myčku. Odstranil vodu podle výše uvedeného postupu - vodní vysavač se hodí, když nechcete lítat s hadrem, vody bylo vážně dost. Při naklánění ještě pozor na nožičky - docela se zařezávají do podlahy, tak na to myslet. Nakonec nestačilo jen vypuštění a musel jsem demontovat spodní kryt. Důvodem poruchy byla také odpojená černá hadička. Svorka byla stále pevná, tak jsem jen nasadil zpět, snad vydrží dalších 10 let.
Přidám fotku, kde v kolečku je odpojená hadička (důvod poruchy) a šipkou označen plovák, který spíná a zastavuje chod myčky. Dobrá věc.
Jsem rád, že jsem našel tuhle poradnu, že jsem se do toho pustil a ušetřil za možný servis případně novou myčku;)
Chyba F6 E4 na myčce Whirlpool
Chyba F6 E4 na myčce Whirlpool #2

kohutjana
hodnocení

0x
Dobrý den, i my se potýkali s touto chybou. Stačilo odsát vodu pod filtry, kde je čidlo. To jen otřít ubrouskem a pustit program 2. Ulevilo se nám, že nemusíme složité myčku vylevat.

henrich
hodnocení

0x

Super a dekuji za navod. Stejna chyba, stejny problem a stejne reseni.

Diiiik moc.

honan
hodnocení

0x
Porucha odstraněna díky moc!

pepik
hodnocení

0x

Postupoval jsem přesně podle návodu a myčka se znovu v pořádku rozeběhla. Vřelé díky autorovi!

alkavoy
hodnocení

0x

Návod funguje, skvělé. Myčka 12 let stará, už jsem byl rozhodnutý koupit novou. Dal jsem tomu 1 pokus. Odmontován jen spodní plechový kryt, na plechu žádná voda nebyla. Myčku jsem nevytahoval a za pomoci špejle jsem mírně nazvedl plovák, uslyšel cvaknutí spínače, zopakoval jsem pro jistotu ještě 2x, zapnul krátký micí program a heureka, myčka opět funguje.

ludek*
hodnocení

0x
Moc děkuji za radu sundal jsem dolní plech a promačkal ten mikrospínač u plováku. Myčka funguje.

roman*
hodnocení

0x
Dobrý den.
Děkuji za radu chyby F6 a E4. Po odkrytí spodního krytu myčky byla černá hadička o průměru 20 mm vypadnutá.
Nasadil jsem zpět i se sponou a zajistil ještě stahovacím páskem.
Vše zase funguje jak má.
Ještě jednou velký dík.
Roman
mi
Dobry den, taky jsem se potykal se zavadou F6E4. Bez demontaze jsem pohledem zjistil, ze mam na spodnim plechu kaluz, hadicky byly nastesti na svem miste (i po 9 letech provozu). Tak jsem (trochu pracne, ale bez demontaze a obraceni) jen odsal z plechu veskerou vodu, spejli popostouchal polystyrenovy plovak a (mozna zbytecne) odsal vodu ze zasobniku na sul a profoukl/probublal ho hadickou. A vse frci. Diky

mira
hodnocení

0x
Děkuju za radu. Přesně, jak jste popsali. F6 E4. Odpojit myčku, vytáhnout, položit na bok, nechat vytéct vodu, po chvíli postavit zapojit a myčka jde.
Díky

fbrabec
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud by tento postup nepomohl, doporučuji ještě zkontrolovat samotný plovák. Stalo se mi, že byl po 10 letech provozu zdeformovaný, sepnul čidlo a myčka dávala chybu F6 E4. Stačilo jej mírně oříznout a bylo po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]