Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
dokáže někdo poradit s myčkou whirlpool ADG 6240 FD fungovala bezproblémově a najednou se objevila chyba F6 E4.V návodu tato chyba není popsána.Program se zapne,myčka vypustí vodu,pak má snahu se napustit,čerpadlo běží,ale nenapustí se.Napouštěcí hadice je origo s aquastop.Je možné že by byl špatný ten ventil na napouštěcí hadici?Hadice by se dala vyměnit,ale ventil je ovládaný přes kabel,který je zapojený někde dole.
Budu rád za každou radu.
Nám se něco podobného stalo taky, sice je to už dost dlouho, tak si přesně nepamatuji, jak to bylo. Máme taky Whirlpool a také se najednou myčka zasekla a tuším, že to ohlásilo stejnou sadu čísel a písmen. protože byla v záruce, volali jsme opraváře a ten nám říkal, že to není žádná porucha. Když nějakém okamžiku činnosti myčky klesne tlak ve vodovodním řadu, zablokuje se vypouštěcí ventil. Tenkrát nám stačilo myčku vypnout, odpojit od sítě a nechat hodinku odpočívat.
Dobrý den, tak řeším úplně stejný problém. Podařilo se vám něco zjistit?. Plus nevypadla mi tableta na myti. Budu volat na servis tak jsem zvědav.
Díky za jakékoliv info.
Nakonec jsem take volal servis.Po sundání bočníhu krytu bylo vidět,kde je problém.Spodní díl byl plný vody,po vylití myčka spustila,ale tekla ve spodní části.Podle všeho se ucpali všelijaké trubičky ve spodní části té jednotky jak se do ní sype sůl.Může to prý dělat jemnná sůl,kterou jsem používal,že to zalepila,takže jde na výměnu v ramci záruky a bylo mi doporučeno používat tu hrubší sůl.
Nám vyhodila umývačka zn. Whirlpool ADG 9041 FD chybu F6 E4. Našťastie sme mali zaplatenú predĺženú záruku. Umývačka mala 2 a pol roka. Po rozobratí servisák zistil, že tečie ohrievacie teleso. Vraj to robia plastové a pri častom používaní a ohrievaní sa to začne topiť a tade voda vyteká von do spodnej vaničky. Vymenil ohrievacie teleso aj spolu s motorom. Suma len za náhradné diely by bola okolo 200 eur. Ohrievacie teleso vymenil už za celokovové takže dúfam, že už sa to nestene.
Zdravím. Také mi stejná myčka hlásila chybu ucpaného odpadního potrubí a samozřejmě těsně po záruce. Po dlouhých peripetiích, kdy jsem ji celou rozdělal a vykuchal ven tu nádobu na sůl, celou sem ji vyčistil v domnění, že sůl zanesla přívod vody...nic! Když do myčky naliju vodu, v pohodě ji vypustí, ale problém je, že nenapustí novou! Dopracoval jsem se až k elektroventilu na hadici přívodu vody a ten evidentně neotvírá, protože po odpojení přívodní hadice v myčce a zapnutí myčky voda stejně neteče. Bezpečnostní plovák v záchytné vaně pod myčkou sice funguje, ale elektřina která by měla skrz něj procházet do ventilu přívodu vody, tak neprochází. Respektive tam ani žádná nejde. Nevíte někdo kam dál jít? Asi servis co?
Dobrý den, tato chyba na myčcce whirpool F6 E4 se dá snadno opravit.
1. Pokud máte možnost odsajte co nejvíce vody z odpadu pod plechem v myčce a taky z nádrže na sůl. Já použil vysavač, který může vysávat vodu, ale šlo by to asi i nějakou průhlednou hadičkou a odsávat to pusou.
2. Odpojte elektriku, vodu, odpad a vymontujte myčku. Vytáhněte jí ven.
3. Myčku položte na levý bok. Před tím si všude rozložte ručníky nebo jiné hadry. Poteče z myčky dost vody. Pokud máte dřevěnou podlahu, tak ještě pod ručníky nejdřív dejte nějakou plachtu nebo velký igelit, aby vám voda nezničila podlahu.
4. Nechte myčku pár minut ležet na boku a můžete ji i runě nadzvedávat ze všech stran, aby ste měli jistotu, že vyteklo co nejvíce vody.
5. Postavte myčku zpět a aby byla v rovnováze. Pak zapojte hadice a elektriku. Zavřete víčko od soli a dejte zpátky filtr.
6. Spusťte program 2, ten je nejkratší a otestujte zda myčka poběží, tak jak má.
7. Nainstalujte myčku zpět a doplňte sůl.
Potvrzuji! Stejná chyba. Vymontováno, odpojeno, převráceno a vylito, zapojeno a spokojenost. Mimo jiné už mám za sebou výměnu senzoru a 2x čerpadlo s tim že jednou sem u něj měnil jen ložiska...myčka je nejvíc věc na nervy!
Také potvrzuji! Stejný typ myčky, stejná chyba. Provedl jsem vše dle postupu a myčka opět frčíííí! Díky moc za pomoc!
Děkuji za návod, po sedmi letech provozu se objevila stejná chybová hláška F6 E4 u stejného typu myčky ADG 6240.
Postupoval jsem podle návodu a problém byl vyřešen.
Kéž by šlo vše opravit tak, že to položíte na pár minut na levý bok
Zdravim,
pánové díky, na Štedrý den nám to začalo házet stejnou dvojchybu, dnes očekáváme návštěvu osmi lidí, takže nefunkční myčka docela problém. Váš postup zafungoval a myčka frčí, díky moc. V našem případě se jedná o typ ADG 8950.
Dobrý den.Prosím o radu. Myčka mi hlásí stejnou chybu s tím rozdílem, že byl před tím, než chybu začala hlásit, vyhozený jistič. Zkoušel jsem Vámi doporučený postup, buhužel bez úspěchu. Děkuji za každý dobrý tip.
Zdravím, potvrzuji, funguje, dle návodu jsem opravil s tím, že v mém případě byla vypadená hadička a stačilo dát novou svorku, jak tu již někdo psal. Díky
Moc děkujeme za návod na opravu, už jsme museli dělat dvakrát (poprvé měsíc po záruce a pak znovu po půl roce) a vždy s úspěchem! díky!
Také se přidávám s díky za radu. I nám to pomohlo a myčka jede jako nová. Ještě jednou moc děkukji za radu.
Postupoval jsem dle bodů níže, a nepomohlo to, tak jsem odšrouboval spodní plech a zkontroloval připojení všech hadic. Jedna z nich byla uvolněná, jelikož se šetřilo na pořádné eskapásce. Hadice jsou zajištěné takovými jednorázovými lisovacími páskami a jedna z nich byla zřejmě od vibrací uvolněná. Ta plastová trubka, na kterou se hadice napojuje, je hladká, tak se ani nedivím, že se to časem uvolní. Proto jsem ji před montáží zdrsnil dokola kolem 1cm páskem smirku zrnitosti č.320 (ne ve směru osy trubky)
Návod funguje, skvělé. Myčka 12 let stará, už jsem byl rozhodnutý koupit novou. Dal jsem tomu 1 pokus. Odmontován jen spodní plechový kryt, na plechu žádná voda nebyla. Myčku jsem nevytahoval a za pomoci špejle jsem mírně nazvedl plovák, uslyšel cvaknutí spínače, zopakoval jsem pro jistotu ještě 2x, zapnul krátký micí program a heureka, myčka opět funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.