Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy konecne vypnou to dvbt

Od: prstynky odpovědí: 21 změna:
Kdy konecne vypnout to dvbt? Jsem z Líbeznice. Televizi musím každý měsíc znovu naladit protože programy přestanou fungovat. Televizi mám novou, jak udělat, aby hledal jen kanály dvbt2? Už me nebaví to pořád řadit...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

se zeptej na Radiokomunikacích

novak1*

Tebe to nezajíma? Proč se ty nezeptáš.

Co prijde po DVBT 2? Ví se to už?

111®
hodnocení

0x

no není jiná možnost, mě dnes přestaly jít Nova programy a uvidíme kdy zase pojedou, mám to na zahradě a tam Terestricky doma je kabelovka, tam není problém..

telka
Já mám možnost automatického ladění s volbou zachovat čísla programů, takže se to už znovu laděním nepřehází, i když jsou knály jiné. Dobrá vychytávka:)

111®
hodnocení

0x

no mám Aktualizovat, také se to nepřehází

hodnocení

0x

Jste z Líbeznice u Prahy? Tam by snad problém být neměl. Já jsem přímo z Prahy a naposledy jsem přelaďoval někdy před 1/2 rokem. Od té doby se nic nezměnilo a už by se ani měnit nemělo. Pokud je mi známo, tak se teď přlaďují poslední vysílače na Moravě.

pandora*
hodnocení

0x

Už bude poslední 30.9. Zlín

telka
Do dneška je v Brně pořád u některých programů písmeno P místo T2, fungují dobře, ale bude to taky ještě T2, nebo už se to nezmění a zůstane tak (např. Barrandov, Nova cinema..)
tvfanda*
Poslední změna, která platí pro celou Českou republiku, proběhne v listopadu, kde z Mux 22 (PS12) zmizí Nova, Barrandov, Noe TV a TV Seznam a zůstanou tam všechny stanice Primy a Óčka. Stanice s označením "P" v tom multiplexu už nebudou. Kanály většinou zůstanou tak, jak jsou nyní (možná budou nějaké výjimky).
.
Rozdělení zůstane takto:
.
Mux 21 - Česká televize
.
Mux 22 - Prima (všechny stanice), Óčko (Star)
.
Mux 23 - Nova, Nova Cinema, Barrandov (všechny stanice), TV Noe a TV Seznam
.
Mux 24 - Nova 2 (Gold, Action), Prima Comedy Central, JOJ Family, Relax, Rebel a další
.

111®
hodnocení

0x

poslední změna v Brně bude z 30.9. na 1.10. vypnutí MUX3 a zapnutí MUX 23 viz a poklikat na + aby se zvětšil obrázek a byl lépe čitelný i.iinfo.cz/...

telka
Bude se muset ještě znovu přeladit/aktualizovat?

111®
20.09.20 18:08
hodnocení

0x

bude

novak1*
hodnocení

0x

Proč to dávaj Novu na MUX23 když to taky jede všechno na MUX22?

111®
hodnocení

0x

protože ho dali do jiného MUXu... i.iinfo.cz/...

novak1*

Dali to do jednoho MUXu ale proč to 3.12. rozdelí do MUX23? Mohli to nechat takto jak je to teď.

tvfanda*
Multiplex 22 (Mux 22) je v současné době stejný jako přechodová síť 12 (PS12), protože se využívá stejný kanál pro konečný stav (Mux22) a přechodný stav (PS12) a není možné na stejném kanálu vysílat různý obsah ve stejné oblasti, blízké vysílače by se navzájem rušily.
.
Rozdělení je takové jak se domluvily TV stanice s provozovateli vysílačů.
Konečný stav by měl vypadat tak, jak se uvedl v příspěvku z 19.09.2020 v 22:06.

111®
hodnocení

0x

já nemám problémy, mě všechno chodí jak má, navíc vím jak to funguje,tak proč se budu ptát...že by jako za tebe jo? Ani náhodou...

novak1*

Zjistil jsem že Prima má dve stanice co vysílají stejný program ,jen jedna vysílá o neco pozdej. Proč to tak vysílaj? To je pro toho co nemá funkci vrátit spet program?

Také to mám tak. Prima, zpožděné vysílání asi o hodinu. Také nevím proč. Raději bych byla, kdyby se mi automaticky naladila stanice JOJ. Dříve to šlo, teď ne.

tvfanda*
Proč se vysílá stanice Prima +1, se zeptejte přímo provozovatele této stanice "FTV Prima". Tato stanice vysílá v multiplexu 22 (a bude se vysílat dál) a ten provozují České radiokomunikace.
.
Stanice JOJ Family se vysílá v multiplexu 24 a ten provozuje společnost "Digital Broadcasting"a ta má vysílače jinde než České radiokomunikace. Pokud nejsou vysílače obou společností v jednom směru, bude potřebovat pravděpodobně dvě antény.
.
Důvodů, proč vám to nejde naladit, může být více (například nevhodná anténa, zarušený nebo slabý signál - vysílač vysílá do vašeho směru menší výkon než předtím nebo na stejném kanálu vysílá jiný vysílač a přijímací zařízení není schopno správně zpracovat tento signál - každý set-top-box nebo televizor si poradí se špatným signálem různě).
.
Asi se budu opakovat, ale nejlepší by bylo mít přímo člověka na místě, který tomu rozumí, zhodnotí stav a navrhne řešení.
.
Podobně jsem už odpovídal zde:
poradte.cz/...
.

111®
hodnocení

0x

fakt?ajak se jmenují ty stanice?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]