Nejste přihlášen/a.
Nejdou mi čtv K 26 ale EPG jde. Když jde EPG a signál je 0% tak kde je chyba? Muže jít EPG bez obrazu a zvuku? Teletext nejde.
4x
Pokud je úroveň příliš rozdílná, tak ten silnější kanál ruší ten slabší (každý přijímač to může zvládat různě).
Rušení se dá potlačit vhodně nasměrovanou anténou nebo použít ještě kanálovou propust nebo zádrž, aby se propustil žádaný signál nebo ten nežádoucí signál potlačil. To chce ale spíše odborníka přímo na místě, aby změřil signály a navrhl řešení.
.
Jestli se vám zobrazuje EPG bez obrazu a zvuku, tak pravděpodobně je ten obraz a zvuk zakódovaný.
.
Nepíšete jaký přijímač používáte (televizor nebo set-top-box). Je možné, že ten přijímač nedokáže správně zpracovat obraz a zvuk, ale jestli vám jdou dobře jiné stanice v DVB-T2, tak je to zvláštní. Zkuste jiný přijímač nebo pozvat nějakého odborníka nebo alespoň někoho, kdo má nějaké zkušenosti s příjmem televize. Takto na dálku se příčina odhaluje špatně.
doplněno 27.09.20 16:20:
Ještě mě napadlo, jestli opravdu na kanálech České televize se zobrazuje EPG a další věci nejdou a signál je špatný, tak je možné, že ten přijímač (televize nebo set-top-box) nedokáže z poškozených dat získat bezchybný zvuk, obraz a teletext, a tak to ani nepřehraje nebo nezobrazí, ale EPG z těch dat dokáže získat a informace zobrazí.
Chyba může být v přijímači (zkuste jiný, každý přijímač může zvládat horší signál různě) nebo v anténním systému (anténa s malým ziskem, na nevhodném místě, nevhodně nasměrována, poškozený kabel, kabel s velkým útlumem, rozbočovače, slučovače, špatný zesilovač, špatné napájení zesilovače nebo zesilovač na nevhodném místě, ten měl by být umístěn co nejblíže k anténě). Signál může být rušen nějakým vzdáleným vysílačem na stejném kanálu, vysílající buď stejný nebo jiný obsah nebo je signál slabý a je potřeba anténa s velkým ziskem (mě se osvědčila v minulosti anténa typu Xcolor nebo jiná dlouhá Yagi s více prvky). To vše by měl určit člověk s potřebnými znalosti a vybavením přímo na místě.
dobrý ale pro tazatele asi moc náročný,, on totiž používá USB tuner Aver Media a domnívám se že nemá ani pořádnou anténu...hodnotím 2 body..
Jestli je to pro něj složité, tak by si měl pozvat někoho, kdo mu s tím pomůže nebo může zkoušet různé antény na různých místech. Nakonec zjistí, že tam má buď slabý nebo zarušený signál a stejně mu to vůbec nepůjde.
2x
Taky mě to taky nejede vysílač štatl_ Hády na nové 2 roky staré tv automatické ladění najde jen cca. 16 programů kde figurují programy uplakané dezinformační ČT a nějaké marketingové tv dále nějaké šílené rádia ty fachčí perfektně
. Zkoušel jsem ruční ladění dle frekvencí kanálů psaných na netu ale nic nefunguje mimo těch 16 programů .
Máme ještě jednu televizi přes setobox tam ruční ladění zabralo tak aspon něco .
A kolik bys jich chtěl v terestriálním vysílání? Víc programů ještě chytneš na regionální síti vysílače (převaděče) na Barvičově ulici. Kanály 31, 46, 47
Nebo u fakultky na Jihlavské 43, 46, 47
2x
ak čemu je ta informace dobrá? Jakou si pořídíte takovou budete mít...P.S. EPG se cysílá v jiných paktetech jako obraz a zvuk...tak když nevysílají obraz, neznamená že nejde EPG.
0x
jako vtip dobrý...ty víš o elektrice akorát že kope...jinak nemáš představu jak to funguje a co je a co není možné...
Anténní signál není jenom elektrika. Je to elektromagnetické záření. Elektřina v přistroji generuje elektromagnetické záření, které se přenáší do jiného přístroje prostorem pomocí fotonů.
To znamená z antény do antény, z káblu ve zdi do detektoru káblů, v transformátoru z jedné cívky do druhé a tak podobně.
Tam jsem nemohl reagovat . Jsou to Prima a Prima +1,porovnej EPG ,je to stejný jen je to o hodinu posunuté. K čemu to je dobrý?
Doufám, že chápeš Prima+? Kdyby ne, tak to je to samý co dávají na Primě, jen o hodinu posunutý.
No že na co je to dobrý 2x Prima,to stejné?
Jinak prodávají spojené dvojsíto i čtyřsíto a tam to jako sfázují?
Mě pořád není jasný, proč do různých antén a podobných věcí mícháš ty dvě Primy. Jsou stejný, jen jedna jde o hodinu později.
protože ho zajímá kde co alen umí si to sám přebrat... a ptá se tady, protože si neumí najít kontakt na PRIMU a zetat se u nich, a to by ještě musel e-mailem a s formulací otázek by si asi neporadili ani tam, co vlasně chce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.