Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám čtv signál ale EPG jde

Od: novak1* odpovědí: 40 změna:

Nejdou mi čtv K 26 ale EPG jde. Když jde EPG a signál je 0% tak kde je chyba? Muže jít EPG bez obrazu a zvuku? Teletext nejde.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tvfanda*
hodnocení

4x
Pokud mají sousední kanály přibližné stejnou úroveň, tak by se neměli navzájem rušit (přijímám vysílání na mnoha kanálech, které jsou vedle sebe a navzájem se neruší).
Pokud je úroveň příliš rozdílná, tak ten silnější kanál ruší ten slabší (každý přijímač to může zvládat různě).
Rušení se dá potlačit vhodně nasměrovanou anténou nebo použít ještě kanálovou propust nebo zádrž, aby se propustil žádaný signál nebo ten nežádoucí signál potlačil. To chce ale spíše odborníka přímo na místě, aby změřil signály a navrhl řešení.
.
Jestli se vám zobrazuje EPG bez obrazu a zvuku, tak pravděpodobně je ten obraz a zvuk zakódovaný.
.
Nepíšete jaký přijímač používáte (televizor nebo set-top-box). Je možné, že ten přijímač nedokáže správně zpracovat obraz a zvuk, ale jestli vám jdou dobře jiné stanice v DVB-T2, tak je to zvláštní. Zkuste jiný přijímač nebo pozvat nějakého odborníka nebo alespoň někoho, kdo má nějaké zkušenosti s příjmem televize. Takto na dálku se příčina odhaluje špatně.
doplněno 27.09.20 16:20:

Ještě mě napadlo, jestli opravdu na kanálech České televize se zobrazuje EPG a další věci nejdou a signál je špatný, tak je možné, že ten přijímač (televize nebo set-top-box) nedokáže z poškozených dat získat bezchybný zvuk, obraz a teletext, a tak to ani nepřehraje nebo nezobrazí, ale EPG z těch dat dokáže získat a informace zobrazí.

Chyba může být v přijímači (zkuste jiný, každý přijímač může zvládat horší signál různě) nebo v anténním systému (anténa s malým ziskem, na nevhodném místě, nevhodně nasměrována, poškozený kabel, kabel s velkým útlumem, rozbočovače, slučovače, špatný zesilovač, špatné napájení zesilovače nebo zesilovač na nevhodném místě, ten měl by být umístěn co nejblíže k anténě). Signál může být rušen nějakým vzdáleným vysílačem na stejném kanálu, vysílající buď stejný nebo jiný obsah nebo je signál slabý a je potřeba anténa s velkým ziskem (mě se osvědčila v minulosti anténa typu Xcolor nebo jiná dlouhá Yagi s více prvky). To vše by měl určit člověk s potřebnými znalosti a vybavením přímo na místě.

111®

dobrý ale pro tazatele asi moc náročný,, on totiž používá USB tuner Aver Media a domnívám se že nemá ani pořádnou anténu...hodnotím 2 body..

tvfanda*
Aha, to jsem nevěděl, že používá Aver Media, to potom může být problém v tom zařízení nebo v softwaru.
Jestli je to pro něj složité, tak by si měl pozvat někoho, kdo mu s tím pomůže nebo může zkoušet různé antény na různých místech. Nakonec zjistí, že tam má buď slabý nebo zarušený signál a stejně mu to vůbec nepůjde.
novak1*
hodnocení

Už mi nejde ani to EPG po zmene počasí. Jo ,používam tuner usb. K40 chytám. K26 vubec nejde.

guma
hodnocení

2x

To je přechod na ten nový super DVB T2. Měl jsem 46 programů nyní mám jen 2 programy a to mám setobox.

novak1*
hodnocení

Nacpali to tam vedle sebe jen aby mohli říkat že preladili. Tyto frekvence meli dát telekomunikacím a ty vyšší meli nechat pro TV. Chtejí lidi donutit na kablovku a satelit.

Co nacpali vedle sebe? Můžeš to nějak upřesnit?
novak1*
hodnocení

Upresnit .K26 se ruší slovenským K27,mel tam být odstup ,pritom EPG jde .Jak to?

reno888
hodnocení

2x

Taky mě to taky nejede vysílač štatl_ Hády na nové 2 roky staré tv automatické ladění najde jen cca. 16 programů kde figurují programy uplakané dezinformační ČT a nějaké marketingové tv dále nějaké šílené rádia ty fachčí perfektně *zed* . Zkoušel jsem ruční ladění dle frekvencí kanálů psaných na netu ale nic nefunguje mimo těch 16 programů .

Máme ještě jednu televizi přes setobox tam ruční ladění zabralo tak aspon něco .

A kolik bys jich chtěl v terestriálním vysílání? Víc programů ještě chytneš na regionální síti vysílače (převaděče) na Barvičově ulici. Kanály 31, 46, 47

digitalnitelevize.cz/...

Nebo u fakultky na Jihlavské 43, 46, 47

digitalnitelevize.cz/...

reno888

Tak nejsu naročnej stačila by nova a primy radio neposlouchám a s tohoto výběru se dá použít jen ČTsport

jinak ty uvedené kanály jsou všechny mrtvé

Nemám čtv signál ale EPG jde
Nemám čtv signál ale EPG jde #2

No ale ty kanály na Hádech nejsou, tak se nediv, že tam máš nulu. Musíš je zkusit chytat z Barvičovy ulice, tam jde i 26 kanál veřejnoprávního finálního muxu 21.

hodnocení

2x

Taky by bylo dobré upřesnit lokalitu (město, vysílač apod...) a druh a směr nastavení antény.

111®

Pan @novak1: je na Slovensku nebo na hranici

novak1*
hodnocení

Na Slovensku . Český K26 nejde protože ho asi ruší slovenský K27 ale EPG jde .Jak to?

111®
hodnocení

2x

ak čemu je ta informace dobrá? Jakou si pořídíte takovou budete mít...P.S. EPG se cysílá v jiných paktetech jako obraz a zvuk...tak když nevysílají obraz, neznamená že nejde EPG.

novak1*
hodnocení

Kdyby jsem nasmeroval dve stejné anteny jedným smerem a zloučil je, byl by o to silnejší signál?

novak1*
hodnocení

Teď když znížili frekvence tak anteny s rozsahem 21-60 kanálu nejsou potreba? Stačí antena od 21-48 kanálu?

111®
hodnocení

0x

jako vtip dobrý...ty víš o elektrice akorát že kope...jinak nemáš představu jak to funguje a co je a co není možné...

novak1*
hodnocení

Takže ne? Nenáčíta se to z dvou anten?

Antenný signál je taky elektrika?

Anténní signál není jenom elektrika. Je to elektromagnetické záření. Elektřina v přistroji generuje elektromagnetické záření, které se přenáší do jiného přístroje prostorem pomocí fotonů.

To znamená z antény do antény, z káblu ve zdi do detektoru káblů, v transformátoru z jedné cívky do druhé a tak podobně.

111®
hodnocení

0x

ale načítá, jen to není pro amatéry...umíš ty antény sfázovat? A neptej se co je fázování...

novak1*
hodnocení

Obyčejný zlučovač by nestačil?

Takže ,kdybych to tak udelal ze které ze dvou anten by bral prijímač signál?

Ne, nestačil. Ten slučovač musí být laděný a musí jej naladit anténář. Takže smůla.

111®

on nechce slučovat různé kanály ale na stejný kanál 2antény..

111®
hodnocení

0x

zkus to a pak mi napiš z které antény to bere signál...

novak1*
hodnocení

Tam jsem nemohl reagovat . Jsou to Prima a Prima +1,porovnej EPG ,je to stejný jen je to o hodinu posunuté. K čemu to je dobrý?

Teď se v tom ztrácím. Co do toho pleteš Primu a Primu+? Co to s tím má společného?
Doufám, že chápeš Prima+? Kdyby ne, tak to je to samý co dávají na Primě, jen o hodinu posunutý.
novak1*
hodnocení

Píšu to pro 111, na vedlejší teme nemužu reagovat ,tak mu to píši tady.

Jinak je zlučovač pro dve anteny a ten se prej neladí.

novak1*
hodnocení

Jaký je rozdíl mezi temito dvema antenami? Jedna je log periodická a druhá má takové krídlo vzadu.

Nemám čtv signál ale EPG jde #3
Nemám čtv signál ale EPG jde #4

111®
hodnocení

0x

jaký je rozdíl máš v popisu, kromě ceny..

novak1*
hodnocení

Ale v principu jaký je rozdíl.

111®
hodnocení

0x

v principu žádný, obě jsou směrové a širokopásmové a princip funkce by jsi nepochopil..

novak1*
hodnocení

Jak že ne. Logoperiodické mají menší smerovost a vykon max 12dB . Aj sám jsem si to už našel. Našel jsi 2Primy s rovnakým EPG?

111®
hodnocení

0x

na kabelovce to není...

novak1*
hodnocení

Prima +1 s programem posunutým o hodinu a CNN Prima ...avmania.zive.cz › prima-1-s-progr...Preložiť túto stránku

111®
hodnocení

0x

no a co jako? co já s tím?

novak1*
hodnocení

No že na co je to dobrý 2x Prima,to stejné?

Jinak prodávají spojené dvojsíto i čtyřsíto a tam to jako sfázují?

Mě pořád není jasný, proč do různých antén a podobných věcí mícháš ty dvě Primy. Jsou stejný, jen jedna jde o hodinu později.

111®

protože ho zajímá kde co alen umí si to sám přebrat... a ptá se tady, protože si neumí najít kontakt na PRIMU a zetat se u nich, a to by ještě musel e-mailem a s formulací otázek by si asi neporadili ani tam, co vlasně chce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]